Фейк про Головка і його дружину. Як це прокоментував голова обласної ради?

Фейк про Головка і його дружину. Як це прокоментував голова обласної ради?
Таке фото до повідомлення поширюють у сомережах

Повідомлення про привітання відзнакою облради Мар’яни Головко запустили у соцмережах. Городяни активно перепощують, а у коментарях і «смайликах» не надто стримуються.

З нагоди дня народження дружини Михайло Головко нагородив свою «половинку» відзнакою Тернопільської обласної ради. Таке повідомлення з’явилось на одній з місцевих сторінок у соцмережах.

«Найвищу відзнаку Тернопільської області – «За заслуги перед Тернопільщиною» імені Ярослава Стецька Мар’яні Головко вручив особисто голова обласної ради, – йдеться у повідомленні. 

– Вітаю тебе кохана з днем народження! Люблю тебе безмежно! - підкреслив Михайло Йосифович, передаючи нагороду у руки іменинниці, — процитували на сторінці нібито слова голови облради.

Відео дня

Де фейк, а де правда?

Ці ж, чи подібні слова справді є у нинішньому повідомленні на офіційній сторінці Михайла Головка. Там голова облради вітає свою дружину, запевняє, що любить безмежно, дякує за синів. Та зізнається, що дружина зробила його найщасливішим чоловіком на землі.

У повідомленні про відзнаку також йде порівняння, що, окрім Мар’яни Головко, честь бути нагородженим відзнакою «За заслуги перед Тернопільщиною», випала лише 3-му Президенту України Віктору Ющенку.

"Ця маячня не варта уваги", — так відреагував Михайло Головко на вищезгадане  повідомлення. Голова облради був надто лаконічним.

Почесна відзнака Тернопільської обласної ради «За заслуги перед Тернопільщиною» імені Ярослава Стецька засновується для нагородження за визначні заслуги у розбудові Тернопільської області, розвитку її економічного, науково-технічного, військового, гуманітарного, соціально-культурного потенціалу, вихованні дітей, захисті державних і регіональних інтересів, піднесенні міжнародного авторитету Тернопільської області, за благодійну, милосердну, громадську діяльність на благо Тернопільщини, вагомий особистий внесок в утвердження суверенітету Української держави, — йдеться у положенні про відзнаку.

Як ми з’ясували, відзнакою можуть бути нагороджені жителі Тернопільської області, громадяни інших областей України або іноземці, які особистою участю внесли значний вклад у розвиток Тернопільської області, окремих її районів, сіл, селищ і міст, а також установ, організацій і підприємств усіх форм власності тощо. Нагородження відзнакою, як правило, приурочується до загальнодержавних свят, святкування визначних подій Тернопільщини, відзначення професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат окремих осіб, підприємств, установ, організацій.

– Це навіть не фейк, а просто мачня, і немає потреби щось тут коментувати. Звичайно, це неправда, — так одразу відреагував на запитання журналістки про відзнаку речник облради Володимир Бобко.  

Коментар

«Хтось намагається привернути увагу недоречними жартами»

Володимир БОБКО, речник облради:

 — Із розвитком соціальних мереж кожен має можливість публічно висловити свої думки та позиції. Проте, кожен використовує цю можливість по своєму: хтось робить це відповідально та грамотно, а хтось намагається привернути увагу недоречними жартами.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко є людиною публічною, і в силу цього завжди перебуває у центрі суспільної уваги, а також і у недолугих блогерів.

Ми завжди цінуємо добрий гумор та навіть можемо посміятися разом із жартівниками. Але вважаємо неприйнятним, коли героями відвертих фейків стають члени сімей публічних осіб.

Кого вже нагородили відзнакою ім. Я. Стецька

  • Ющенка Віктора Андрійовича – Президента України у 2005-2010 роках,
  • державний навчальний заклад «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою»,
  • комунальну установу Тернопільської обласної ради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини»,
  • Винника Романа Мироновича – начальника відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Білецької сільської ради Тернопільського району,
  • Антощука Олександра Миколайовича – в минулому члена Тернопільської філії Української Гельсінської Спілки,
  • Коваля Юрія Вікторовича – в минулому члена Тернопільської філії Української Гельсінської Спілки,
  • Романюка Василя Івановича – в минулому члена Тернопільської філії Української Гельсінської Спілки,
  • Сторожка Володимира Йосифовича – в минулому члена Тернопільської філії Української Гельсінської Спілки,
  • Олещука Ігора Андрійовича – старшого наукового співробітника Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини, політв’язня, учасника національно-визвольної боротьби ОУН-УПА.

Довідка

Почесною відзнакою Тернопільської обласної ради «За заслуги перед Тернопільщиною» імені Ярослава Стецька є нагрудний знак з відповідним зображенням. На лицьовому боці відзнаки розміщено зображення Ярослава Стецька та напис «ЯРОСЛАВ СТЕЦЬКО 1912-1986». На зворотному боці відзнаки в центрі розміщено напис у три рядки «ГОЛОВА ДЕРЖАВНОГО ПРАВЛІННЯ. ГОЛОВА ПРОВОДУ ОУН. ПРЕЗИДЕНТ АБН». По колу розміщено напис «ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСНА РАДА». 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Агропортал Перший

    Так це фейк?

    Наталия Бурлаку reply Агропортал Перший

    Так
  • Андрей Фабьян

    Худоби зажерлись...
  • Андрей Фабьян

    Допомога від Головка інваліду війни аж знайшли 200 грн......

keyboard_arrow_up