Партнер рубрики Події

"Дуже гарна і спокійна дівчинка": у "Вікні життя" в Тернополі знайшли дитину, якій лише день

"Дуже гарна і спокійна дівчинка": у "Вікні життя" в Тернополі знайшли дитину, якій лише день
  • Згорточок із немовлям залишили у "Вікні життя"  близько 23.00 4 лютого. Дівчинці не більше доби, її вага - 3 кілограми 400 грамів, зріст 52 сантиметри. 
  • Зараз дитинка у теплі, нагодована та під медичним наглядом. Лікарі кажуть, що дитина спокійна та здоровенька. Імені їй поки що не дали. 

Спить у своєму конвертику та почувається добре. Зараз дівчинка перебуває  у відділенні неонатального догляду та лікування новонароджених Тернопільської комунальної міської лікарні №2.

У сірій ковдрі, у яку було замотане маля, лежали два підгузки та суміш для годування.

Журналістка "20 хвилин" побувала у лікарні, де перебуває новонароджена. У палаті біля немовляти - новенький "Бейбі бокс". Лікарі запевняють, що для дитинки там є усе необхідне. 

Відео дня

 

- За нею прекрасно доглядають медсестри: пеленають, годують, все у дівчинки добре, - каже завідувачка відділенням Наталя Байдюк. - Не плаче, дуже гарна, спокійна дитинка. Здоровенька.

Дитинка здорова та доношена

- У нашому закладі функціонує "Вікно життя", де жінки, які народили, можуть анонімно залишити дитину, - розповідає заступниця директора з медичної роботи лікарні Ольга Сидорчук. - Увечері 4 лютого виявили немовля у "Вікні життя". Черговий медичний персонал одразу повідомив поліцію та лікарів. Дитинка гарна, доношена, здорова. 

Дитинку одразу оглянули та помістили в палату неонатального догляду,  зробили усі необхідні процедури. Нагодували та зігріли. 

Лікарі кажуть, що одразу повідомили відповідні соціальні служби. Зараз вони займаються реєстрацією маленької тернополянки. Ім'я їй обиратиме міськвиконком. 

Дівчинку можуть забрати назад

Лікарі припускають, що жінка ймовірно, народжувала вдома. Адже дитинці не більше доби, із лікарні так швидко її б не виписали. 

Мама дитинки може передумати та забрати дитинку впродовж двох місяців.

- Жінці в такому випадку проведуть обстеження, що має довести, що у неї є післяпологовий період народження дитини, пройти тест ДНК та претендувати на те, щоб забрати дитинку, - каже заступник директора з медичної роботи лікарні Ольга Сидорчук. - Це було б навіть дуже добре.

Дитина далі переїде в обласну дитячу лікарню. 

Зараз крихітці не потрібна додаткова допомога. Ми стежимо за її долею та сподіваємось, що невдовзі в дівчинки з'являться люблячі батьки. 

Довідка: 

«Вікно життя» для новонароджених у Тернополі врятувало три життя

У приймальній пологового відділення міської лікарні №2 з 2010 року облаштоване «Вікно життя». Працює пункт цілодобово. За цей час матері, які опинилися у складних життєвих умовах, залишили там трьох дітей, двоє з яких вже знайшли нових люблячих батьків. Ще одна дитина - чекає на сім’ю.

«Вікно життя» працює наступним чином: матір відчиняє знадвору спеціальне пластикове вікно і кладе дитину на стіл-нішу, далі автоматично спрацьовує сигналізація, яка повідомляє про це медперсонал. Після чого, працівники закладу одразу забирають немовля. Матір ніхто при цьому побачити не може. Біля вікна встановлений спеціальний пристрій для підтримки стабільної температури та вентиляція.

Впродовж одного тижня, дитина перебуватиме у пологовому відділені, потім її направлять в обласну дитячу лікарню у відділ паталогії для новонароджених. Згідно із чинним законодавством, матір, що залишила новонародженого, може забрати своє дитя впродовж двох місяців. Якщо цього не відбудеться, немовля передають у будинок маляти. Там оформлять усі документи та нададуть дитині ім’я та прізвище. З будинку маляти дитину можуть віддати на всиновлення.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оооо

    Журналісти не правильно написали Фамілію завідуючої відділення неонатального догляду
    Бадюк Наталя Зіновіївна
  • sss

    Добре, що вистачило розуму залишити дитину у вікні, а не наробити біди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up