Партнер рубрики Події

«Дуже хоче потримати 5-місячну донечку»: потрібна допомога чоловікові, якого збила вантажівка

«Дуже хоче потримати 5-місячну донечку»: потрібна допомога чоловікові, якого збила вантажівка

Три тижні після аварії, три тижні лікарняних палат і безліч проведених маніпуляцій. Добре, що лишився живий, але на реабілітації піде щонайменше рік, кажуть рідні. 26-річний Василь Гарін, який керував мотоциклом, 3 червня потрапив в аварію неподалік від села Острів. У нього в’їхала вантажівка.

Водія мотоцикла, 1992 року народження, з політравмою, відкритим переломом кісток гомілки й перелом плеча, а також із закритою черепно-мозковою травмою та струсом госпіталізували до обласної лікарні. Пережив операцію, попереду – ще кілька. Рідні радіють, що вижив, але лікування та реабілітація займуть багато часу, кажуть вони. Удома на чоловіка чекають дружина та п’ятимісячна донечка, яку молодий татко дуже хоче потримати на руках.

Водій вантажівки був напідпитку

За інформацією поліції, ДТП трапилась 3 червня близько 23:20. На спуску в село Острів зіткнулися вантажний автомобіль MAN та двоколісний транспортний засіб.

Відео дня

За інформацією, представленою на офіційному сайті поліції, водій вантажівки виїхав на смугу зустрічного руху, а коли помітив мотоцикліста, застосував екстрене гальмування та спробував повернутися на свою смугу. Проте в цей час мотоцикліст з метою уникнення зіткнення також вивернув кермо на зустрічну.

Коли приїхали правоохоронці, водія MAN на місці не було. Він повернувся десь через годину після нещастя. Каже, що злякався і пішов шукати допомогу. За попередніми даними, чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Подія внесена в ЄРДР відповідно до статті 286 ККУ.

Поки триває слідство, рідні та знайомі потерпілого щодня думають про те, де взяти кошти на лікування. На даний момент родина витратила вже більше 60 тисяч гривень, а потрібно ще провести щонайменше чотири операції.

«Має вісім переломів, біль нестерпна»

- Ми звертаємося до всіх небайдужих, організовуємо благодійні збори коштів у церквах, просимо у друзів та знайомих, - розповідає сусідка Василя пані Олена. – Хочемо допомогти, бо розуміємо, що простій молодій родині з маленькою дитинкою немає звідки чекати підтримки.

Жінка розповідає, що про аварію дізналася від знайомих. А з Василем товаришує з дитинства. Вони раніше разом жили у Великій Березовиці. Після одруження чоловік проживає в Острові.

- Ми з Василем і його дружиною Надією в гарних стосунках, у них маленька донечка-красунька, - продовжує вона. – Тепер Надя майже весь час проводить біля чоловіка в лікарні, дитина з бабусею. Василь дуже побитий, має вісім переломів, біль нестерпний, наразі прикутий до ліжка, ні встати, ні підняти. Дружина мусить постійно йому допомагати. Важко їм, дуже важко. Добре, що той п’яний водій вантажівки не забив його взагалі, чудом вцілів.

«Мав купити воду для немовляти»

Дружина Василя – Надія Гаріна пригадує вечір 3 червня, коли трапилось нещастя. Каже, що чоловік повертався з роботи з Великої Березовиці. У нього старенький мотоцикл «Дніпро». По дорозі мав заїхати купити воду для дитини. Тоді вони говорили востаннє. А потім їй подзвонили знайомі і сказали про аварію.

- Я одразу все кинула, дитину лишила мамі і побігла. Думала, що він просто впав з мотоцикла чи що. А коли дізналася про вантажівку – кров схолола. Швидка, лікарня… Усе – ніби в тумані. Чоловік був при свідомості, але в очах у нього все розпливалося. Лікарі одразу обстежили всі внутрішні органи, аби не було розривів. Мав відкритий перелом гомілки, плеча і інші травми. Дуже пощастило, що голова ціла, хоч і їхав без шолома. Якби не така висока машина і впав інакше, то могло б усе гірше закінчитися.

Нині дружина не відходить від чоловіка. Адже за ним потрібен цілодобовий догляд. Нога дуже роздроблена, туди вставили металеві штирі. Попереду – ще кілька операцій. Але робити їх наразі не можуть через ускладнення.

«Пішло зараження крові»

- Пішло зараження крові. Було дуже багато бруду в рані, перелом відкритий, і ось наслідки. Через запальний процес у чоловіка щодня температура. Лікарі кажуть, що спочатку треба зняти запалення, а потім вже оперувати. Навіть у найкращому випадку до серпня нас не випишуть, а то взагалі восени. До Нового року продовжимо лікування, а вже потім, можливо, зможемо поступово вчитися знову ходити. На реабілітацію піде рік, прогнозують медики, - говорить пані Надія.

Жінка розривається між домом і лікарнею. П’ятимісячну донечку доглядає мама пані Надії.

- Чоловік дуже сумує за маленькою. Раз у тиждень рідні її приносять у лікарню на пару хвилинок. Доня, підростає, щодня міняється, Василь дуже хоче потримати її на руках, але не може, - каже вона.

Один раз провідували чоловіка в лікарні водій вантажівки та його дружина. Були п’ять хвилин, каже співрозмовниця. 

- Жінка водія часто телефонує, питає про стан здоров’я чоловіка. Водій не дзвонить, він взагалі втік з місця аварії. Швидку викликали очевидці. Односельці розказують, що то вже не перша його ДТП напідпитку. Як тоді роботодавці довіряли йому керування автомобілем – не знаю… За відшкодування нічого не кажуть. На лікування треба чималі гроші. Чоловік у лікарні, я в декреті, мама теж наразі не ходить на роботу, бо мусить бути з онучкою. Дякуємо за підтримку усім рідним, знайомим та небайдужим!

«Я переживаю більше, ніж за себе»

Дружина водія вантажівки у спілкуванні з журналісткою запевняє: ніхто не хотів, щоб трапилась така біда.

- Я телефоную щодня, дуже переживаю за того Василя, більше, ніж за себе. Не побажаю такого навіть найбільшому ворогу. Маємо також двох дорослих дітей, усе село говорить. А я щодня молю Бога, щоб хлопець одужав, - каже пані Надія (так звати дружину водія вантажівки – прим. авт).

Жінка на роботі, але говорити не відмовляється. Каже, що вини зі свого чоловіка не знімає.

- Він винен, я цього не заперечую. Але повірте, що він нині дуже шкодує про все. Сидить вдома, з роботи його розрахували, слідство триває, далі суд. Ця ситуація його дуже змінила. Він був у лікарні, просив пробачення. Кажуть, що потерпілий теж був напідпитку. У нього брали кров у лікарні. Як там насправді – буде суд, дізнаємося. Добре, що лишився живий. Мені це все з голови не виходить. Я молюся за здоров’я Василя, щоб він швидше встав на свої ноги, - наголошує вона.

У поліції справу не коментують. Інформації про те, що потерпілий був нетверезим у момент зіткнення на офіційному сайті немає. Ми підготували інформаційний запит, аби дізнатися, чи притягували водія вантажівки раніше до відповідальності за керування транспортним засобом чи вчинення ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Далі буде.

 

ДОВІДКА

Родина потерпілого Василя Гаріна звертається за допомогою до всіх небайдужих. Допоможіть зібрати кошти на лікування молодого татуся.

Пожертвувати кошти можна тут: https://www.facebook.com/donate/1083482975196129/

PayPal: [email protected] з позначкою для Василя.

А також реквізити:

5168757345537460

Гаріна Надія Ігорівна

5168757326460896

Опанасенко Олена Володимирівна

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Бородий

    Репост
  • Люба Маркевич

    Допоможи Господи
  • Iryna Stepanchuk

    Господи допоможи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up