Два гектари сухої трави за добу! Горіло у 7 селах Тернопільщини і в обласному центрі

Два гектари сухої трави за добу! Горіло у 7 селах Тернопільщини і в обласному центрі
  • З приходом весни в екосистему приходять і пожежі.
  • Люди виходять на городи та присадибні і починають палити сухостій, не задумуючись про наслідки.
  • Такі вчинки жителів Тернопільщини 23 березня призвели до 7 пожеж в екосистемах, згоріло 2 га сухої трави.

 

За повідомленням Головного управління ДСНС України в Тернопільській області, 23 березня пожежно-рятувальні підрозділи 8 разів залучались до ліквідації пожеж, що виникали в природних екосистемах на території області.

Червоне полум’я «розгулювало» у  селах Задарів, Більче-Золоте та Озеряни Чортківського району, поблизу села Борщівка Кременецького району, а також в селах Великий Глибочок, Ступки та Петриків Тернопільського району. Не обійшов вогонь і обласний центр. У Тернополі на відкритих територіях палала суха трава, гілля дерев та чагарники.

Загальна площа території, яку було охоплено полум’ям – склала понад 2 гектари!

Відео дня

У зв’язку з такою тривожною ситуацією, рятувальники звертаються до мешканців Тернопільщини:

«Шановні громадяни! Якщо ви стали свідком загоряння на відкритій території – спробуйте погасити його самотужки з допомогою підручних засобів. Якщо ж пожежа набрала сили – терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Пам’ятайте, що недбало кинутий недопалок, іскра від багаття, небезпечні пустощі з вогнем можуть стати причинами виникнення масштабних пожеж в природних екосистемах.

Нехтуючи цими правилами пожежної безпеки, люди не лише додають роботи бійцям ДСНС, а й шкодять довкіллю.

Працівники ДСНС наголошують, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, раніше журналісти «20 хвилин»  повідомляли, що 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, якими передбачено посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема, й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

Не зупиняє і 10-15 років тюрми. Сніг зійшов — і почалось: люди, не паліть суху траву!!!
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up