Партнер рубрики Події

Є нові, а деякі вже понищили вандали: ми перевірили дитячі майданчики у парках Тернополя

Є нові, а деякі вже понищили вандали: ми перевірили дитячі майданчики у парках Тернополя

Ми перевірили, у якому стані дитячі майданчики у парках Тернополя. Який вигляд мають майданчики після ремонту? Чи безпечні вони? Дивіться у матеріалі!

Ми побували у чотирьох парках міста та оглянули стан дитячих майданчиків. Деякі з них нещодавно відремонтували. 

Парк ім. Тараса Шевченка

У цьому парку є кілька дитячих майданчиків. Майданчик біля «Дяді Стьопи» відремонтували. Там замінили частину покриття. Стару штучну траву замінили на нову зі спеціальним гумовим прошарком. Атракціони були у хорошому стані. На дитячій «лазанці» ми побачили нові канати. Гойдалки та каруселі були справні. 

Відео дня

Пофарбували і Дядю Стьопу. Його зовнішній вигляд майже не змінився – лише зняли бороду та вуса. 

Як змінювався легендарний Дядя Стьопа у парку Шевченка: дивіться ретро–фото

Цей майданчик пристосований для дітей з інвалідністю. Частина гойдалок та каруселі пристосовані до інвалідних візків. 

Біля причалу є дитячий майданчик з ігровим комплексом, гойдалками. Дерев’яні елементи пофарбовані. Ми не побачили зламаних конструкцій. Поверхня майданчика покрита шаром піску, але він заростає травою. Поруч є лавки. Однак майданчик знаходиться на сонці і затінку фактично немає, тож у спекотні дні там рідко граються діти з батьками.

Ще один дитячий майданчик знаходиться біля острівця «Чайка». Цей майданчик, який подарувала місту компанія «Рошен». Там великий ігровий комплекс з містками та різними гірками. Такоє є каруселі, гойдалки, пісочниця. Всі дерев’яні елементи покриті кількома шарами фарби. Майданчика має гумове покриття. Хоча за роки гума всохлась, з’явились щілини між «плитами», але вона залишається м’якою.    

Найновіший майданчик у парку розташований біля фізкультурно-спортивного товариства «Динамо». Його відкрили у листопаді 2022 року за кошти інвестора. Всі елементи майданчика нові. Є дитяча канатна «лазанка», ігровий комплекс, різні гойдалки. Там грались багато дітей, а на лавках відпочивали батьки. Майданчик знаходиться поміж дерев, тож там є затінок. Підлога м’яка - покрита штучною травою. Однак хоча цей майданчик є найсучаснішим у парках міста – там немає елементів, які пристосовані для дітей з інвалідністю. 

Гідропарк «Сопільче»

У цьому парку  один великий дитячий майданчик. Він загороджений невисоким парканом. Там є локації для дітей різного віку – будиночок. Пісочниці, гойдалки, каруселі. Ми помітили, що пошкоджені дерев’яні елементи замінили. Також пофарбували. А от покриття майданчика не найкраще – земля та дрібна галька. В деяких місцях росте трава.

Ще одна локація розташована неподалік тренажерів. Дитячим майданчиком це назвати важко, адже тут є лише гірка, карусель та дві гойдалки. Фарба з деревини вже облупилась. У деяких місцях фанерне покриття розшарувалося. Спеціального покриття теж немає – лише земля та трава. 

Парк Національного відродження

Найсучасніший майданчик у цьому парку – інклюзивний майданчик. Всі ігрові елементи пристосовані для дітей з інвалідністю. На карусель чи ігровий комплекс можна заїхати на інвалідному візку. Також є навчальні елементи. Однак деякі вже понищені. Хтось вкрав молоточок для ксилофону. Навчальний стенд для мови жестів брудний. Ігровий комплекс в написах. Майданчик має м’яке покриття зі штучної трави.

Біля атракціонів є ще один дитячий майданчик. Там   – ще гірка, гойдалки, пісочниця. Безпечного м’якого покриття немає. Раніше на майданчику лежало кілька бетонних плит, через які можна було спіткнутися. Їх нарешті забрали.

Також у парку є ще дитячий майданчик, який розташований з боку вулиці Рєпіна. Знайти його можна, ідучи по алеї, яка з’єднує сходи біля колишнього літака та співоче поле. Там є кілька гойдалок, каруселі, ігрові комплекси, пісочниця. Покриття майданчика – пісок з галькою. У деяких місцях фарба на металевих та дерев’яних елементах стерлася.    

Парк «Здоров'я»

У цьому парку є невеликий дитячий майданчик. Він розташований неподалік центральної арки та громадського туалету. До нього ведуть дві стежки – одна з бруківки, а інша – витоптана через траву. Тут є ігровий комплекс, гойдалки, карусель, пісочниця, гойдалка на пружині.

Фарба вже облупилась у багатьох місцях. Але всі елементи майданчика були справні. Спеціального покриття на майданчику немає. 

А як вам стан дитячих майданчиків? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Дмитрівна

    У парках , у дворах в місті вже встигли понищити ,а в нас в дворі одна гойдалка що ще можна гойдатись,гірки ржаві,перекривлені решта самі труби ще з молодості моєї мами двір з 1984року ))) Лесі Українки 18

keyboard_arrow_up