Екоінспекція покличе до суду тепломережі і їх очільника через торф’яні котельні

Екоінспекція  покличе до суду тепломережі і їх очільника через торф’яні котельні
Очільник тепломереж Андрій Чумак під час візиту тернополян - противників торф'яних котелень до нього, повідомив, що не погоджується з приписом та збирається скасувати його у суді

Стосовно директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрія Чумака в Держекоінспекції розпочали адміністративне провадження. Також екоінспекція готує позовну заяву задля заборони експлуатації  торф’яних котелень та реалізації проектів до отримання позитивних висновків державної екологічної експертизи. 


Заяви ж очільника міськтепломереж, що приписи екоінспекції – їм не указ, і що ця інспекція перевищила свої повноваження, видавши припис про  заборону експлуатації котелень на торфі та реалізацію проектів до отримання позитивних висновків державної екологічної експертизи, тут називають нісенітницями. 


Нагадаємо, згадуваний припис дали 12 травня. 21 червня інспектори відвідали котельню на Київській,3а,3с, переконались, що попри заборону там проводять будівельно-монтажні роботи по встановленню технологічного обладнання для виробництва теплової енергії на альтернативних видах палива.  Як пояснював очільник екоінспекції Едуард Ференц, пану Чумаку повідомили про порушення законодавства і проте, що пишуть акт перевірки і підтверджують невиконання  ним припису.


- Адміністративне провадження  розпочато стосовно директора КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрія Чумака, який відмовився підписувати протокол, - каже заступник начальника Держекоінспекції  Юрій Рослий. - Але є процедура  за  невиконання припису відповідно до ст. 188.5 КУпАП  і ми будемо притягувати  до адмінвідповідальності за невиконання припису. І друге –  наш юрист готує у Адміністративний суд щодо вжиття дисциплінарних заходів – рішення суду  повинно бути, щоби зобов’язати їх виконувати наш припис.

Відео дня


У Держекоінспекції переконані, за словами пана Рослого, що торф’яні котельні належать до об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку. А відтак, проект таких котелень повинен проходити екологічну експертизу. 


- Перелік видів діяльності  та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку затверджений постановою Кабміну №808, - каже він. – Пункт перший: у сфері теплової енергетики -  теплові електростанції, установки для виробництва  електроенергії, пари і гарячої води,  тепловою потужністю 200 кВт і більше з використанням органічного палива. Що тут ще можна доводити?  39 стаття Закону «Про екологічну експертизу» та Закон «Про охорону навколишнього середовища» забороняє реалізацію проектів та здійснення будь-якої діяльності без експертизи, це наша позиція і ми її відстоюємо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up