Півторак, якого судять за хабарництво та експлуатацію дітей, знову хоче бути директором

Півторак, якого судять за хабарництво та експлуатацію дітей, знову хоче бути директором

На посаду директора скандального ВПТУ №4 є четверо претендентів. Серед них –  заступник директора з навчально-виробничої роботи та екс-директор Роман Півторак.

Прийом документів завершився у п’ятницю, 28 жовтня. Претенденти повинні підготувати програму кандидата на посаду директора, у якій висвітлять своє бачення роботи та розвитку  училища. Та поспілкуватись з атестаційною комісією.

Остання обирає претендента та подає на кадрову комісію у Міносвіти, повідомила заступник начальника Управління освіти і науки обладміністрації Ганна Зварич. 

До слова, як повідомили працівники училища, через конкурс директора пробують обрати уже вдруге. Під час першого конкурсу, оголошеного у липні,  було два претенденти і голоси комісії розділились порівну. Тож кандидата так і не обрали. Причому, оголошення на сайті Управління освіти  обладміністрації про конкурс працівникам не вдавалось побачити. Люди переконані, що воно з’явилось там тільки після запитань журналістів. Важко відшукати бодай якусь інформацію про новий конкурс і сьогодні.

Згідно з умовами конкурсу, до претендентів є такі вимоги: громадянство України, вища освіта другого рівня за ступенем магістра, стаж роботи на керівних посадах системи професійної освіти або у галузі економіки, для якої здійснюється підготовка робітничих кадрів у даному ПТНЗ, не менше 5 років.

Відео дня

- Ми можемо надати тільки імена та прізвища претендентів, - повідомили у відділі кадрів обласного управління освіти. –  Документи подали Грищук Іван Михайлович, Півторак Роман Євстахійович, Сагайдак Василь Олексійович, Боднар Андрій Ярославович.

Перший із названих кандидатів, як пише сайт ВПТУ№4 – Іван Грищук працює заступником директора з навчально-виробничої роботи. Другого, як відомо, судять. Проти Романа Півторака ще у 2012 прокуратура порушила кримінальну справу за ст. 368 КК України (одержання хабара) та за ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень). Згодом справу передали до суду.

Чи завершився уже суд, ми поцікавились у прес-службі обласної прокуратури. 
- Справу ще слухають. Вироку нема, - повідомили тут. -  Роман Півторак  обвинувачується у скоєнні злочинів за статтями ч.2 ст.150 (експлуатація дітей) , ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) , ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.366 (службове підроблення), ч.3 ст. 368 КК України (одержання хабара).

Щодо третього претендента, людина з такими даними – була керівником ДП "ТЕРНОПІЛЬАВТОТРАНССЕРВІС", підприємство припинило свою діяльність у 2013 році. А також – був певний час директором училища №11, згодом – викладачем у Центрі професійно-технічної освіти №1 (колишнє училище №2).

Щодо четвертого претендента, то людина з таким іменем та прізвищем  є  помічником-консультантом народного депутата Олега Барни на громадських засадах. А згідно із даними сайту ЦВК, депутатом Зборівської міськради, свободівцем, викладачем Зборівського коледжу.

До слова, претенденти  представлятимуть свої програми уже невдовзі - збори відбуватимуться 7 листопада в актовому залі училища. Початок - о 15.45.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Іра

    судять Півторака вже 4 роки.....нічого собі))))  шо можна "слухати" стільки часу!?!? наш суд то якась комедія)))
  • Анонім

    Півторак, Сагайдак... колективу училища можна лише поспівчувати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up