Екс-міліціонери пікетували Пенсійний фонд. Збираються на Київ (ОНОВЛЕНО)

Екс-міліціонери пікетували Пенсійний фонд. Збираються на Київ (ОНОВЛЕНО)
  • Нас «футболять». Але ми налаштовані рішуче, і вже прийняли рішення вирушити до столиці.
  • Середня пенсія екс-правоохоронців наразі до 2 тис. грн.
  • Екс-міліціонери вимагають дотримуватись закону і перерахувати її. 

Акція на підтримку Всеукраїнської акції протесту відбулась у Тернополі під стінами головного управління Пенсійного фонду, що на Майдані Волі, 3 15 лютого.

Протестували – ветерани і пенсіонери органів внутрішніх справ. Всього, кажуть організатори, в акції взяли участь близько 200 екс-правоохоронців.

Подібні акції проходили 15 лютого у всіх обласних центрах України.

Відео дня
  • Нас просто «футболять», - каже екс-правоохоронець, учасник акції протесту у Тернополі Ігор Кулик. - Але ми налаштовані рішуче, і вже прийняли рішення вирушити до столиці. Сьогодні ми мітингуємо через банальну причину – бо органи виконавчої влади не виконують Закон України про перерахування пенсій.

Ще у грудні 2015 р. Верховна рада ухвалила Закон про перерахунок пенсій колишнім міліціонерам. Однак, до сьогодні його не виконано. Хоча це – Закон – норма, обов’язкова для виконання, нарікають екс-правоохоронці.

  • Відповідно до закону, щоб перерахувати пенсії, необхідне повідомлення від МВС до Пенсійного фонду України в 5-деннний термін, - пояснив Ігор Кулик. – В такий же п’ятиденний термін Пенсійний фонд України має направити повідомлення для виконання на місцях. Вже минуло більше року – нічого не відбувається.

Саме сьогодні мали розпочати процедуру перерахунку, кажуть екс-правоохоронці. Але в останній день представники Пенсійного фонду направляють до міністерства внутрішніх справ інформацію, що недостатньо підстав для перерахунку пенсій.

  • А ми маємо підозру щодо зговору певного кола осіб, - каже Ігор Кулик. – Тому вже формуємо групи для виїзду до Києва, де візьмемо участь у потужній акції протесту.

Вже для поїздки до столиці та відстоювання законного перерахування пенсій зголосились близько тисячі колишніх правоохоронців з Тернопільщини. Зі всієї України їх очікують 40-50 тисяч.

Наразі середня пенсія в екс-правоохоронців, за їхніми словами, - до двох тис. грн. Якщо її перерахують, отримуватимуть близько 5 тис. грн.

Як повідомили в управлінні патрульної поліції м. Тернополя, акція була мирною, порушень громадського порядку не фіксували.

Коментар

Ігор МОСКАЛИК, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області:

  • Ми зустрілись з мітингувальниками і запросили їх для розмови. Ми діємо в межах чинного законодавства. Немає наразі коштів для цієї цілі. Вони фінансуються з державного бюджету. Ми призначаємо пенсії на місцях. Але для цього необхідні нормативні акти, постанови. Має бути вказівка МВС. Якщо будуть в нас узгоджені нормативні документи і виділені кошти з бюджету – головне управління Пенсійного фонду в Тернопільській області вчасно і якісно перерахує всі кошти. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    нехай живуть на 1300 як усі інші люди, привикли що все їм
  • Герасимчук Ростислав

    Зграя бувших "шахраїв у законі".
  • карачун

    А екс-лікарі та екс-вчителі - пенсія 1300грн. То екс-міліціонери, які їх берегли - чого тільки за себе мітингують,якось нефайно,як берегти то до кінця,нє?
  • Igor Zadorozhnyi

    Звикли,#$_€£, мітингувати і горлопанити. 60% (якщо не більше) пенсіонерів-правоохоронців "висвятилися" в адвокати. От і дійте в правовому полі. Подавайие до суду і вимагайте перерахунку. Крім того зобовязуйте Пенсійний фонд відшкодувати судові витрати (почитайте, що туди відноситься). Як клєрки з ПФ залишаться без заробітної плати, тоді по-іншому заспівають. Бо нісенітниці несуть, що перерахунки з Держбюджету. Бюджет Пенсійного фонду-це окрема парафія. А те, що в ньому лефіцит, який покривається з Держбюджету, то такі господарники винні, які керували Пенсійним фондом 25 років
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up