Екс-свободівець Роман Навроцький судиться з ТВК

Екс-свободівець Роман Навроцький  судиться з ТВК

Екс-свободівець Роман Навроцький  бореться за свій мандат  в Тернопільському окружному адміністративному  суді  та оскаржує незаконні, на його думку, рішення ТВК.   Перше підготовче засідання у цій справі відбулось у вівторок, 20 лютого. Тривало воно  з 10-ї до 13-ї години.


Сам процес, схоже, буде тривалим.  Але й не  простим. Оскільки судовим засіданням цікавляться і ті ж прихильники ВО «Свобода» та її члени, що блокували  вхід  екс-свободівцю протягом 2017 року на сесію. Втім під час  підготовчого засідання, що відбулось сьогодні, конфліктів, як і звичних  словесних перепалок, не було.  Окрім того,  підтримувати  депутата упродовж судового процесу збираються і виборці з його округу, які категорично не згідно з діями партії та ТВК.  

чит. також: 

Відео дня

Екс-свободівці збираються оскаржувати рішення ТВК у суді

-  Ініційована процедура відкликання не була народною, була партійною, - пояснює представник позивача, адвокат Тетяна Семусь. -   Законодавство містить ряд недоліків, що не дає можливості перевірити  зібрані підписи.  Всупереч цього всього ТВК прийняла рішення про завершення процедури відкликання,  чим фактично було підтверджено, що підписи були зібрані належним чином, що дотримані всі терміни, хоча це не так. Зараз  ми оскаржуємо в суді цю ініціативу, оскаржуємо рішення про відкликання та те, що зараз фактично заведено  нових  депутатів. 

Під час сьогоднішнього підготовчого засідання позивач заявив про збільшення позовних  вимог. Таку дію адвокат пояснює тим, що з часу подання позову   відбулося ряд змін.  

- На момент подачі позову існувало тільки рішення ТВК,  а потім відбулися зміни, - продовжує адвокат. -  Зокрема було прийнято рішення партією «Свобода» про відкликання,  ТВК прийняла рішення про заміщення  трьох депутатів, які вибули,  трьома іншими. Тож   для того, щоб не допустити остаточного їхнього входження в міськраду, щоб  у випадку  вирішення судом справи позитивно  була можливість  Навроцькому Роману повернутись в якості депутата у Тернопільську  міськраду, і були збільшені позовні вимоги.

Також  на підготовчому засіданні суд підтримав клопотання  сторони позивача  про долучення до справи партії «Свобода» у якості співвідповідча.  А ще про залучення до справи тих трьох депутатів,  які зайняли фактично місце трьох відкликаних. Вони у цьому судовому процесі будуть третіми особами без самостійних вимог, але  на стороні відповідача. А ось заяви виборців про їхнє долучення до справи  - суд залишив без розгляду. Втім суддя  повідомив, що у позивача є можливість заявляти клопотання щодо їхнього залучення в якості свідків, якщо вони мають що повідомити. 


Наступне засідання у справі відбудеться 21 березня. Воно також буде підготовчим. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up