Екс-свободівці залишаються  з мандатом. ТВК не прийняла жодного рішення

Екс-свободівці залишаються  з мандатом. ТВК не прийняла жодного рішення
  • Територіально-виборча комісія не прийняла  жодного рішення щодо трьох  депутатів міськради  – екс-свободівців Сороколіта, Турського, Навроцького,  яких нібито захотіли відкликати виборці.
  • В останній день  роботи комісії  – а відповідно до законодавства на перевірку  підписних листів ТВК мала 20 днів, засідання не вдалось відкрити. Не було кворуму.

 

Відтак з часу  передачі матеріалів ініціативною групою відкликання у ТВК, відкрити засідання вдалось лише раз. ТВК намагалась зібратись кілька разів, втім достатньої кількості членів ТВК для офіційного відкриття засідання комісії не було. 
читайте також:  Перевірять, хто підписався за відкликання трьох депутатів

"Свободівці" вирішили "кинути" тернополян: члени ТВК збирають "липові" голоси


Не зібрались і 7 липня – в останній день свої роботи щодо цього питання. Засідання  голова ТВК скликав на 17.00,  та після марного двогодинного очікування, о 19.00 склали довідку про те, що засідання не могло бути відкрите.

Відео дня


Поки чекали, присутні члени ТВК переглядали матеріали від  працівників поліції щодо перевірки  справжності підписів виборців. Деякі з матеріалів відверто веселили присутніх у приміщенні  ТВК, в тому числі і самих «відкликантів», і злили ініціаторів відкликання, а зокрема – депутата-свободівця Олександра Башту.  Той не розумів, що ж смішного у озвученій членами ТВК інформації бачили присутні. 

Під час аналізу матеріалів виникали суперечки щодо того, що, приміром, мала на увазі людина –  ставила підпис за відкликання одного чи усіх трьох  депутатів міськради, і чи депутатів міськради взагалі. Адже,  як значилось у матеріалах, дехто  ставив підпис за відкликання нардепів. Свободівці, а зокрема той же пан Башта, наполягали, що, якщо людина підтвердила, що  підписувалась, значить вона підтверджує, що хоче відкликати усіх  трьох згадуваних депутатів міськради. 

 Такій теорії суперечили інші рапорти, де перевірені виборці чітко вказували на підтримку відкликання якого депутата вони ставили підпис. Наполягав пан Башта, що  виборець мав на увазі відкликання депутата, навіть якщо  виборець  повідомив правоохоронцям, що ставив підпис на підтримку депутата.  Після незначної перепалки голова ТВК  Віктор Дрозда зателефонував  виборцю-жінці, про вибір якої йшлось.
- Алло, Світлана Сергіївна?...Це Вам телефонує голова Тернопільської виборчої комісії. Дивіться, читаємо ми Ваше пояснення, які від Вас відібрав працівник поліції . От у вас написано: «Я дійсно поставила свій підпис 11.06 за підтримку депутата Сороколіта». Так ви підтримали -  за підтримку чи за відкликання? – спитав пан Дрозда.

- Ну, щоб він остався у партії, - відповіла жінка.
-У партії чи міськраді? Це про міськраду йдеться, - уточнив голова ТВК
- Щоб він остався у міській раді…

Окрім такого казусу, були й інші. Одна жінка із виборців, яка нібито підписувались за підтримку ініціативи відкликання депутатів міськради, пояснили працівникам поліції, що ставила підпис на підтримку міського голови Сергія Надала. Деякі пояснювали, що не ставили своїх підписів у жодних листах і вперше бачать відомості, у яких нібито стоять їхні підписи. Певне пояснення такій ситуації дає те, що, наприклад, одна із відомостей була заповнена одним почерком. Відповідні усі  виборці, чиї  дані були у ній,  пояснили поліції, що не ставили своїх підписів на підтримку  ініціативи відкликання. 

Були й такі, які повідомили правоохоронцям, що справді поставили свої підписи «за» відкликання ще на зборах виборців. Та, відповідно до законодавства, підписи ініціатори відкликання  не могли почати збирати  у день проведення зборів,  на яких приймали рішення про необхідність відкликання депутатів. Присутні ж у ТВК свободівці наполягали, що виборець  має  не увазі не збори, а власне збір підписів. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up