Партнер рубрики Події

Електробайк, який тернополяни обговорюють у соцмережах, насправді для одеської поліції

Електробайк, який тернополяни обговорюють у соцмережах, насправді для одеської поліції
Останніх декілька днів у соцмережах обговорюють електровелосипед, який нібито для тернопільської поліції. Неправдиву інформацію щодо цього транспорту можна побачити у тернопільських та всеукраїнських ЗМІ. Насправді ж велосипед до тернопільської поліції відношення не має.

Тернополянин, який поширив у соцмережі фото електровелосипеда розповідає, що дуже здивувався, коли журналісти почали писати про те, що це велосипед тернопільської поліції.

- Я в Топільче помітив електробайк, на якому чоловік катався по сходах, - розповідає Олександр Рубаха. - Збоку стояв чоловік і знімав подолання перешкод на фотоапарат. Коли я під'їхав ближче, то був дуже здивований, побачивши емблему поліції на рамі байка. До того ж, все було по дизайну - номер, жовто-блакитна стрічка і т.д. - готовий продукт. Посади туди поліціянта в формі і пускай в патрулювання.
Згодом  чоловік наздогнав тих хлопців на площі та попросив дозволу сфотографувати велосипед.
- Я виклав цю фотографію в одну інтернет-спільноту, сподіваючись колись побачити наших патрульних на двоколісному електротранспорті, - продовжує пан Олександр. - Згодом, до мене почали писати журналісти, уточнювати інформацію, посилаючись на інші сайти, де була присутня інформація про ніби то вже куплені електробайки тернопільською поліцією.
Чоловік був в шоці, адже нічого подібного в спільноті він не писав. Уже наступного дня подібні статті продублювались в інших інтернет виданнях. Навіть ТСН опублікувало цей "фейк", посилаючись на "Наш Киев".
- Я був настільки збентежений, що навіть написав листа редакції ТСН з проханням видалити публікацію, - додає тернополянин. - Декілька днів відповіді не було, але 12 квітня статтю уже зняли з сайту ТСН. 

Відео дня

От так працює "жовта" преса. Багато журналістів ведуть себе вкрай не гідно і стараються всяко гнатись за рейтингами, публікуючи неправдиву інформацію очевидно не відчуваючи відповідальності за подібні дії, каже пан Олександр. 
Журналісту “20 хвилин” вдалось поспілкуватись з тернополянином, який є одним із конструкторів цього електровелосипеду. Пан Павло (прізвище редакції відоме - прим. ред) пояснив, що даний велосипед немає жодного відношення до тернопільської поліції.
- Ми - тернопільська компанія, виготовляємо рами і будуємо велосипеди на базі цих рам, - розповідає Павло. - І партнери з Одеси запропонували нам скласти такий електровелосипед для їхньої поліції. До них звернулись працівники поліції з таким проханням, а вони звернулись до нас.
Це електричний велосипед підвищеної прохідності спеціально зроблений для патрулю. Запас ходу у нього приблизно 100-150 км і навантаження до 150 кг, розповідає пан Павло. Заряджається він від розетки. Уже в багатьох країнах патрульні користуються таким видом транспорту.

- У Тернополі велосипед ми просто тестували, - каже чоловік. - Хтось сфотографував і “пішло поїхало”. В Одесі 9 квітня був велопробіг і в рамках цього дня велосипед презентували поліції Одеси. Але це ще тестова модель, тобто якщо їм підійде, то будемо складати такі велосипеди, якщо не підійде, то не будемо. З тернопільської поліції до нас ніхто не звертався.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Piter Savka

    Шо ви знущаєтесь з тих поліцейських. Дайте їм нормальний транспорт на бензі, потужній і якісний, щоб вони могли наздогнати злочинця, а не позоритись !!!!!

    Анонім reply Piter Savka

    так це ж одеська поліція сама замовила, які проблеми?

    наші не хочуть напевне. Пішки будуть ходити

    Piter Savka reply Анонім

    Піші патрулі пішоходів ловлять, а ті що на машинах ловлять автомобілістів. А ті шо на цих байках кого будуть ловити ?? Велосипедистів ?

    Анонім reply Piter Savka

    і тих, і тих
  • Діонісій

    якщо у наших таке буде, то не буде чимось поганим, я наприклад , не бачив в соцмережах, чи десь в інеті про ті ровери крім 20 хвилин сьогодні,

    автор цієї публікації М. Дохват , я так розумію ?

    надайте пояснення цієї ситуації Тернопільською поліцією.

    бла бла бла, трохи надоїло, задовбало, заї.. ло. ну і таке.

    Marianna Dokhvat reply Діонісій

    В управлінні патрульної поліції Тернополя кажуть, що це комерційний проект і вони до цього жодного відношення не мають.І на запитання чи не потрібні такі електробайки тернопільським патрульним - коментувати відмовились.

    Анонім reply Діонісій

    а які пояснення від поліції вам потрібні? чому вони не хочуть такі ровери?
  • Анонім

    журнашлюхи. я бачив які це сайти писали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up