Партнер рубрики Події

Фабрика святого Миколая у Тернополі. Дивіться, як готували подарунки для дітей волонтери

Фабрика святого Миколая у Тернополі. Дивіться, як готували подарунки для дітей волонтери

Приблизно 1300 дітей з малозабезпечених сімей отримають подарунки від святого Миколая. Акція «Миколай про тебе не забуде» триває вже 16 років.

Увечері, 18 грудня, помічники Миколая почали розвозити подарунки дітям. До цього протягом чотирьох тижнів волонтери продають пряники, а на вилучені кошти купують необхідні речі для подарунків. Майстерня Миколая працює у церкві Святого Священномученика Йосафата. Сюди небайдужі приносять необхідні речі – іграшки, предмети гігієни, канцтовари, книги, тощо, а волонтери формують пакунки.  

– Я працюю волонтером вже п’ять років, – каже Ярослав Кузишин. – Діти з малозабезпечених сімей, сироти, діти з інвалідністю отримають подарунки. Це солодощі, фрукти, іграшки, канцтовари, предмети гігієни. Цього року на свято подарунок отримують приблизно 1300 дітей. Більшість з них проживають у Тернополі, але нам пишуть і сім’ї з області. Якщо ми маємо таку можливість і є достатня кількість пакунків, то волонтери доставлять їх і в інші населені пункти.     

Відео дня

Аакцію проводять кожного року. Всі охочі можуть допомогти та принести напередодні свята речі для подарунків дітям або самим стати волонтером. Як розповідає Ярослав, стати помічником святого Миколая може будь–хто. Допомагають релігійні спільноти, громадські організації, школярі та просто небайдужі тернополяни.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up