Партнер рубрики Події

"Файне місто" для людей з інвалідністю: спеціальні локації та соцтаксі


"Файне місто" для людей з інвалідністю: спеціальні локації та соцтаксі
  • Добратися на фестиваль "Файне місто", який відбуватиметься на іподромі, люди на інвалідних візках зможуть на соціальному таксі.
  • Для людей з інвалідністю І та ІІ групи вхід на фест безкоштовний. 
  • Для людей з ІІІ групою квиток коштуватиме наполовину дешевше. 

У цьому році на фестивалі, крім музичної та розважальної частини, буде ще інклюзія. 

- Ми вважаємо, що зараз такі теми необхідно робити мейнстрімом на масових фестивалях, - каже менеджер зі стратегічних комунікацій та досліджень програми сприяння громадської активності "Долучайся!" Юлія Кушнирова. - Ми відібрали сім масштабних фестивалі по всій Україні. Це найбільш масові та активні заходи. Один з них - "Файне місто". Ми хочемо, щоб такі заходи були доступними для всіх.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Для цього на фестивалі облаштували спеціальні подіуми біля сцен, щоб люди на інвалідних візках могли комфортно дивитись виступи.

Також облаштували спеціальні доріжки та майданчики, що дає таким людям можливість насолоджуватись подією. Усе це можна знайти на карті, яка розміщена на території фесту. Протягом чотирьох днів людям з інвалідністю допомагатиме 25 волонтерів. Для них попередньо проведуть інструктаж. 

Проект, як кажуть організатори, скерований і на формування в громадян толерантного ставлення до людей з інвалідністю. Тому на території фесту "Територію можливостей", де кожна людина зможе зіграти в баскетбол на візку, пройти квест лабіринтом із зав'язаними очима. 

- Кожен охочий зможе відчути себе в тілі людини з інвалідністю і вже по-іншому буде дивитись на таких людей, - каже один з організаторів фестивалю Максим Черкашин.

До того ж всі люди з інвалідністю І-ІІ груп на фестивалі зможуть побувати безкоштовно, а ІІІ групи - за 50% вартості.  Добратись на фест вони зможуть на соціальному таксі. Місцевих таксі забиратиме з вул. Львівської, а гостей - із залізничного вокзалу. Їздитиме воно з 12.00 до 00.00. Працюватиме і гаряча лінія, зателефонувавши на яку, можна буде дізнатись, як працює соціальне таксі - 068-485-02-11.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up