Флешмоби, посмішки, квіти та бантики: у тернопільських школах пролунав перший дзвоник (репортаж)

Флешмоби, посмішки, квіти та бантики: у тернопільських школах пролунав перший дзвоник (репортаж)

У Нову українську школу загалом у області пішло 11,6 тис. першокласників. В одних школах свято "Першого дзвоника" відзначали у неділю, 1 вересня, в інших урочисту лінійку організували 2 вересня. Журналісти "20 хвилин" побували на лінійках у тернопільських школах. Як це було - у репортажі. 

Урочистості у початковій школі з поглибленим вивченням іноземних мов традиційно почалося із виконання гімну та зустрічі першокласників. Після того шкільний хор "Дзвіночки" вітав малюків із їх новим етапом у житті. Після того, як пролунав перший дзвінок, першокласники пішли у класи на урок. Агент 007 підготував для дітей солодкі подарунки. А учні інших класів разом із батьками пішли на пікнік, аби весело провести час. До слова, кожен клас має футболки свого кольору. Діти і батьки радіють чудовій погоді й тому, що ще один день можуть провести разом.

- Супер, сьогодні ще не вчимося. Скучив за однокласниками, - каже другокласник Ілля.

Відео дня

Школа № 5

60 першокласників (2 класи) сяде за парти 2 вересня у школі № 5. У цій школі три 11-х класи, близько 80 учнів. 

Свято "Першого дзвоника" у 5-й школі відбувалось у два етапи: спершу на Театральному майдані одинадцятикласники влаштували першокласникам символічне прощання із дитинством. Тоді маленьких учнів запросили за лінійку, де уже відбувалась урочиста частина. Батьки благословляли дітей і передали класним керівникам перших класів короваї. Був і флешмоб. Коли першокласники заходили у школу, то на них летіли мильні бульки.

Учні 5-Б класу кажуть, що за школою не сумували, а от одне за одним дуже. Бо клас у них дружній.

- Не дуже сумувала за школою, але я готувалась. Завантажила собі на телефон додаток, щоб краще вчитись, -  каже учениця Соломія Довбенко. 

Її подруга Аня Бойко каже, що за школою сумувала, їй подобається вчитись. 

Школа №29

Нестандартна лінійка з урочистим дійством, казковими героями, флешмобами, уроками-проєктами відбулися у школі №29. Хоча форму цього року відмінили, але ж не заборонили, кажуть старшокласники, тож учні 11 класу пошили її собі на замовлення. Багато учнів прийшли у перший день навчання у вишиванках, або святковому вбранні чи новеньких синіх формах, дівчатка з бантиками.  

Пані Марія з чоловіком проводжають до школи двох доньок – одинадцятикласницю Христину і Соломію, яка йде в 6 клас. А в майбутньому до школи піде і Злата.

Жінка розповідає, що в них в родині є традиція щороку фотографуватися біля куща калини біля школи.

  • В нас, батьків, настрій чудовий, емоції позитивні, найбільше втіхи від гарної погоди, свято безумовно вдалося, - каже тернополянка. - А дівчата кажуть, що ще не дуже хочуть до школи, бо швидко літо минуло, що хотілося більше канікул, щоб початок навчання не настав так швидко, бо ще хочеться побути в школі.

Цього року школа прийняла 140 першокласників, які навчаються у чотирьох класах.

  • З яким настроєм йдемо? – з позитивним, - додає мама першокласниці Вероніки. – Звісно, є мандраж трошки. Але маємо підтримати дітей, бо йдуть в перший клас.

Веронічка каже, що дуже хоче йти до школи. І що вона добре з мамою поготувалися. Взяли букет для вчительки, олівці, фарби, щоб малювати. А мама дівчинки додала, що «взяли» ще й гарний настрій з собою.

З таким же настроєм і побажанням собі удачі на останній рік навчання у школі прийшли на свято одинадцятикласники.

- Настрій гарний, піднесений, сподіваємося, що все буде добре, і що 11 клас буде таким самим вдалим, як і попередні роки. Найбільше бажаємо собі удачі і терпіння, адже цього року нам треба успішно здати ЗНО, - каже 11-класниця Оксана Каліщук.

Сьогодні у школі святковий робочий день, зазначила заступник директора Людмила Петренко.

– Уроки будуть не звичайні, а святкові, - каже завуч. - Розпочали день урочистим театралізованим дійством, потім - святковий флешмоб, далі – урок літніх спогадів, танцювальний флешмоб, далі урок «Мрій про майбутнє». Стандартних лінійок уже немає. Театралізоване дійство тепер триває недовго, першокласники сидять на лавках, далі вони будуть танцювати, спостерігати за всім, що відбувається у школі. Їм буде весело і цікаво. Святкові герої відкрили усім дорогу у «Країну знань», і ми успішно вирушаємо туди.

 

Школа № 7

У цій школі в 1 клас пішло 80 дітей. На урочистій лінійці першокласники танцювали із надувними кульками. 

Школа №19

Фотозону для старшокласників облаштували на урочистій лінійці у школі №19.  Свято пройшло традиційно. 

Школа-ліцей №9 імені Іванни Блажкевич 

Нові традиції святкування "Першого дзвоника" впроваджують у ТНВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-економічний ліцей №9 імені Іванни Блажкевич». Замість двогодинних лінійок, тут провели 20-хвилинну імпрезу для перших, п’ятих, десятих та одинадцятих класів. 

Чотири перших класи, у яких навчатиметься 124 учні на перший урок провели вчителі у супроводі аніматорів-героїв із мультфільмів, які забавляли дітей на лінійці. 

- Сьогодні дуже особливий момент для мене, - зі сльозами на очах розповідає мама першачка Остапа пані Марія. - Ми до школи довго готувались, синочок хотів сюди іти. Так, зараз це дуже зворушливо, але я знаю, що все буде добре. 

По-новому тут звучав і сам перший дзвінок. Право подзвонити надали учневі кожного із класів. Під оплески діти передавали його із рук у руки. 

Окрім першачків, на лінійці вітали ще одних “новобранців”. На святі Першого Дзвоника провели посвяту у ліцеїсти. Одинадцятикласники пов’язали десятикласникам краватки, а ті прийняли присягу ліцеїста.

Школа №13

Тут свято Першого Дзвоника провели із радістю для дітей. Одинадцятикласники оргнаізували ігри для першачків. Посеред шкільного подвіря намалювали величезну картину крейдою, а під час свята розпалили кольоовий дим. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Діонісій

    кому воно треба вже, то пережиток совка.

    Петро Білецький reply Діонісій

    Так так, в мене сусіди москалі, то для них самі більші свята то Новый Год і Первое сентября. Чиста правда

    Діонісій reply Діонісій

    не зрозумів , що то в мене такий прапорик майорить

    Val Val reply Діонісій

    Сидите через москаляче проксі.
  • Петро Білецький

    жах
  • imageSrc

    xaxaxaxaxax
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up