Гаряча вода: не нижче 50 градусів і не вище ніж 75 градусів Цельсія

Гаряча вода: не нижче 50 градусів і не вище ніж 75 градусів Цельсія
Фото Depositphotos
  • Кабмін затвердив нові правила постачання гарячої води.
  • Як себе захистити від неякісних комунальних послуг.

 

Відтепер гаряча вода повинна подаватись споживачам не нижче 50 градусів Цельсія і не вище ніж 75 градусів Цельсія. Це стосується як колективних споживачів так і тих, хто має індивідуальні теплові пункти. Про це повідомляє "Урядовий портал".

Уряд затвердив відповідні правила надання послуги з постачання гарячої води, а також типові договори.

“Ми визначили вимоги до якості самої послуги - постачання гарячої води, а також встановили одиниці виміру за спожите. Це дозволить нашим громадянам вимагати якісні послуги, а у разі їх неотримання мати право на перерахування вартості”, - прокоментував Прем'єр-міністр Олексій Гончарук. 

Відео дня

Також визначено порядок оплати послуги та типові договори про її надання. А ще правила встановлюють порядок взаємовідносин виконавців та споживачів. Передбачено, що виконавець послуги забезпечує її постачання з відповідним рівнем безпеки, температури та величини тиску. Визначено і порядок обліку води, обслуговування лічильників та передачі їх показників. Унормовано зняття контрольних показників з приладів обліку.

Довідка

Постановою затверджено типові договори надання послуги з постачання гарячої води, а саме:

  • типовий договір з індивідуальним споживачем про надання послуги з постачання гарячої води (із здійсненням обслуговування і поточного ремонту внутрішньобудинкової системи постачання гарячої води);
  • типовий договір з індивідуальним споживачем про надання послуги з постачання гарячої води;
  • типовий колективний договір про надання послуги з постачання гарячої води;
  • типовий договір з колективним споживачем про надання послуги з постачання гарячої води;
  • типовий договір з власником (користувачем) будівлі про надання послуги з постачання гарячої води.

Як себе захистити у випадку надання неякісних комунальних послуг, пояснює юрист у відео 5 каналу:

Опитування

А ви знаєте, яка у вас температура гарячої води?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up