Партнер рубрики Події

Гаївський міст відкрили: що змінилося для водіїв та скільки це коштувало (РЕПОРТАЖ)

Гаївський міст відкрили: що змінилося для водіїв та скільки це коштувало (РЕПОРТАЖ)
  • Міст відкрили для проїзду транспорту зранку у четвер, 27 серпня. Тепер там жвавий трафік, оскільки водіям довгий час доводилося їздити в об’їзд.
  • Як виглядає новий міст, що лишилося зробити ще та чи відновили рух повністю – читайте у матеріалі.  

Гаївський міст потребував ремонту, бо він був в аварійному стані. Реконструкція відбувається вже два роки. Фактично - це будівництво нового мосту з заміною усіх комунікацій, які проходили під ним.

 

Відео дня

Що змінилося?

Замінили і комунікації, які розташовані під ним.

- Ми нарешті змогли частково відкрити шляхопровід, який ми будували протягом двох років, - каже директор ТОВ «Тернопільмостобуд» Юрій Левкович. – Це дає можливість пропустити транспорт. Роботи продовжуються, оскільки потрібно будувати шляхопровід, який з’єднуватиме вулицю Гайову з селом Великі Гаї. Транспорт тепер зможе рухатися по об’їзній дорозі і зменшити навантаження на дороги міста.

Терміни закінчення робіт ніхто не називає. Як пояснює Юрій Левкович – все залежить від фінансування.

- Міст збудовано силами міського бюджету. Ми сподіваємось, що до будівництва ще долучиться держава, адже сума не маленька. Протягом двох років з міського бюджету виділили близько 50 млн. гривень. Тут проходить дорога державного значення, тому тут мало б бути співфінансування міського та державного бюджету.

На мосту лишилось провести облаштування тротуарів, освітлення. Кілька нових ліхтарів уже встановили.

Немає тепер і сумнозвісного обмежувача руху для вантажівок, якого неодноразово збивали водії. Він не пропускав вантажівки, висотою вище, ніж 2,5 метрів. Також було обмеження на рух транспорту, вагою у 8 тон. Тепер мостом можуть їхати вантажівки, вагою до 100 тон. Але як швидко знищиться тоді міст?

Хто платить за будівництво?

Наразі місто заплатило за будівництво мосту близько 50 млн гривень. Це наймасштабніша робота, яка відбувається в місті. 

Ще у липні Бюджетний комітет мав виділити на будівництво об'єкту чималу суму - 190 млн гривень. Однак до цього часу гроші до міста так і не надійшли. 

- Наразі міст будують лише за кошти з міського бюджету, а гроші з Державного бюджету ми не отримували, хоча такі розмови ходили, - каже начальник управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства ОДА Олег Продан. - Наразі невідомо, чи отримаємо ми ці кошти взагалі. 

Витрати на будівництво лягло на плечі тернополян. З бюджету області на реконструкцію коштів також не виділяли. Тому значна частина міського бюджету замість благоустрою Тернополя йде на вимушений ремонт. Чи допоможе держава фінансово з будівництвом - лишається під питанням.   

Як організували рух

Під час реконструкції, Гаївський міст був закритий для проїзду транспорту. Тепер рух відновили, оскільки шляхопровід замінили. Наразі задіяно чотири смуги руху. Ще чотири відкриють згодом, оскільки тривають роботи.

- Основний трафік легкового транспорту буде проходити через міст, у 4-х смугах для руху (по 2 у кожному з напрямків), - повідомляють в Управлінні патрульної поліції у Тернопільській області. - Проїзд великовагових транспортних засобів здійснюватиметься через вул. Подільську, на розв'язці поблизу "Ватри", оскільки вулиця Гайова буде перекрита через продовження ремонтних робіт. Окрім того, на перехресті вулиць Довженка та вулиці Протасевича облаштована тимчасова транспортна розв'язка кільцевого типу.

Також патрульні нагадують про безпеку за кермом. Будьте уважні та обережні, оскільки ремонтні роботи тривають.

Після закінчення ремонтних робіт там замінять дорожню розмітку. Наразі вона тимчасова.

Як помітив журналіст «20 хвилин», заторів, які були до перекриття мосту, поки що немає. Однак можливо, це пов’язане лише з тим, що ще не всі водії знають, що проїзд знову відкритий.

А як вам новий міст? Чи чекали його відкриття? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Любомир Ya

    50 міліонів..... Яка деталь там така дорога?
  • Василь Кривіцький

    Якби менше крали то могли за кілька місяців все зробити а не за два роки.
  • Олександр Міщак

    Надал ти молодець
  • Ivan Gerasym

    Сам надал перестав цілий місяць красти, щоб міс добудували.

    Олександр Міщак reply Ivan Gerasym

    Ivan Gerasym ти дебіл чи зебот єбанутий?

    Val Val reply Олександр Міщак

    Пес свободівський, не гавкай.

    Ростислав Гарасимчук reply Val Val

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up