«Генеральний план» міняють і для того, щоб прикрити владні дупи»

«Генеральний план» міняють і для того, щоб прикрити владні дупи»

Міська влада готує ділянки для забудови на місці зелених зон. Основні плацдарми змін — парки та сквери міста. Все це потрібно провести через сесійну зміну Генерального плану Тернополя. Після голосування може початись «будівельний апокаліпсис» в Тернополі

Діючий і сьогодні Генеральний план Тернополя, після прийняття в 2010 році, міська влада заховала від громади під грифом «для службового користування». До 2015 документ нехтували й фальшували. Зараз, «прикриваючи тили», в Генеральний план Тернополя хочуть внести офіційні зміни. Частина змін — узаконення земельних оборудок попередніх років, частина — підготовка територій для майбутніх проектів.

Спроби внести зміни до основого містобудівного документу (Генплану- авт.), який можна офіційно міняти не частіше, аніж раз на п’ять років, тривають з 2015 року. Та процедура передбачає, що такі зміни повинні проходити через сесійне голосування. До сьогодні виконавча влада міста шукала компроміси з депутатським корпусом і, схоже, знайшла.

- Коридорами міськради і поміж депутатами гуляє інформація, що ніби то уже є 25 голосів «за» Генплан, тому він буде в порядку денному чи внесений з голосу на наступному пленарному засіданні, - каже депутат міської ради, голова земельної комісії Андрій Шкула. - Чи дійсно є ці голоси, хто ці депутати, як вмотивували людей підтримати зміни — поки не знаю. Ніхто ж не скаже прямо: «я підтримую аби на місці парків була комерційна чи житлова забудова» або ж «я допоможу чиновникам прикрити оборудки». Генеральний план міняють і для того, щоб прикрити владні дупи. Роками документ підмальовували, на основі тих підмальовок давали добро на отримання землі й будову, а зараз треба «кінці в воду» бо ж якщо аферу розкрити, то хтось постраждає.

Відео дня

Аби рішення депутатів було об’єктивним, голова земельної комісії вирішив їм допомогти.

- Генеральний план та містобудівна документація доволі об’ємна і важка до сприйняття штука, - каже пан Шкула. - Прородно, що депутати, які не є в профільній комісії — не тямлять в тому. Аби після голосування, якщо воно буде, не звучало «я не розібрався», «я не знав», «мені ніхто не пояснив», я потратив трохи часу і підготував кожному депутату, розіславши на офіційні електронні скриньки та через організаційний відділ міської ради, порівняння: «було-стало». Мова про десяток ділянок, які в справжньому Генеральному плані є зеленими зонами, а в фальшованому, на основі якого розробляли зміни для голосування депутатів, ділянки вже під будови. Якщо спрощено, то пробую донести до депутатів, як в тих місцинах, де давати землю під будову не можна було її давали шляхом підробки Генерального плану. В сеісійну залу ми всі маємо прийти з чітким розумінням, що відбувається і що ми можемо натворити своїм голосуванням.

Тиснути на міських обранців в жодному випадку не можна, наголошує депутат. Вони вільні в своєму виборі, але повинні розуміти: про їх вибір знатиме громада, знатимуть виборці в округах, і коли вони щось вчудять, люди знатимуть, в кого питати.

Крім питання внесення змін до містобудівної документації зараз гостро стоїть питання відповідальності чиновників, які підмальовували Генплан чи видавали фальшиві викопіювання з нього.

- Генеральний план — це стратегічний документ, який має стосунок до кожного та міста загалом, бо визначає, де у нас парки, де земля промисловості, а де житлова забудова, - каже депутат тернопільської міської ради, член постійної депутатської комісії з питань архітектури Юрій Штопко. - Та цей стратегічний документ, ховаючи від громади, паскудили як могли. Зараз є кримінальні провадження. Одне зних стосується існування трьох різних викопіювань з Генплану однієї й тієї ж ділянки на вулиці Орлика, біля храму. Розумієте масштаб? Три різні копії з одного й того ж незмінного документу.

Депутат Андрій Шкула оприлюднив ті дані, що надсилав депутатам, на своїй сторінці у Фейсбук (оприлюднюємо нижче). Після того почались відбуватись дивні речі з земельною комісією: міський голова, як повідомили в мерії, зібрав депутатів на комісію (хоча згідног з регламентом це має робити голова комісії) і там обрали нового секретаря комісії. Маневри далекі від регламенту міської ради та закону.

Завдяки підмальовуванню Генерального плану, наполягає депутат, міську землю в зелених зонах та скверах роздавали "своїм". Якщо довести оборудку то незабудовані землі ще можна врятувати. На найближчй сесії депутатам ппропонують проголосувати за зміни до Генерального плану. Якщо погодяться то, фактично, узаконять дерибани.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    А чому це вони сховали генеральний план від людей . Це ж люди обирали тих слуг народу ,то мають повне право на доступ до інформації , і до того чим ті дармоїди займаються .
  • Anonymous

    А що на це скажуть прокуратура і "борці" з корупцією, а чи їх то не стосується?

    Анонім reply Anonymous

    А ,що вони скажуть їм також дали 35 соток землі під забудову
  • Герасимчук Ростислав

    Привладні свині, горіть в пеклі !!!

    карачун reply Герасимчук Ростислав

    Свині-це благородні тварини,які віддають своє життя,щоб люби не голодували,дехто встигає і пику наїсти жирну.На рахунок горіти в пеклі не сперечаюсь.

    Anonymous reply Герасимчук Ростислав

    пекло то для них замало
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up