Партнер рубрики Події

Генератори, повербанки та старлінки: що продають тернополяни на випадок відключення світла

Генератори, повербанки та старлінки: що продають тернополяни на випадок відключення світла
  • У Тернополі та області продовжуються відключення електроенергії. Відповідно до графіків обленерго, світло вимикають на 6–9 годин на добу, однак без світла можна залишатися і довше.
  • Ми дізналися, що корисного продають тернополяни, на випадок відключень електроенергії та блекауту.

На дошках безкоштовних оголошень є чимало товарів від тернополян, які допоможуть залишатися зі зв’язком або зі світлом під час відключень електроенергії або ж захистити техніку від перепадів напруги. Продають від недорогих ліхтариків до потужних зарядних станцій та генераторів.

Кабелі для Wi-Fi роутерів

Є чимало оголошень про продаж спеціальних кабелів, які дозволять подати живлення на Wi-Fi роутер від звичайного повербанка. Ціни на них починаються від 100 гривень. В середньому, такий обійдеться в 120–150 гривень. Однак залишатися з домашнім інтернетом можна буде лише в тому випадку, якщо ваш провайдер використовує резервне живлення. Чи працюватиме інтернет у вашому будинку, коли вимикають світло та чи є сенс встановлювати резервне живлення, щоб працював ваш роутер – варто дізнатися у вашого провайдера. Якщо це можливо – недорогий перехідник стане вам у нагоді.

Відео дня

Ліхтарики

Є чималий вибір ліхтариків. Найдешевші коштують 50 гривень. Такі можна підключити до повербанку.

Є ліхтарики по 100 гривень. У магазинах та на ринку такі продають вдвічі, а то і втричі дорожче.

Потужні ліхтарики, які допоможуть освітити всю кімнату продають по 400 гривень. Вони на акумуляторах та світлодіодах.

Є і ліхтарі за 2300 гривень. Вони мають потужну батарею та сонячну панель.

Повербанки

Чималий вибір повербанків. Їх продають від 300 до 7000 гривень. Вартість залежить від виробника, ємності, наявності швидкої зарядки, кількості портів, тощо. Є чимало оголошень про продаж користованих повербанків та навіть саморобних пристроїв.

Реле напруги

Цей прилад допоможе зберегти техніку від перепадів напруги. Якщо напруга занизька або навпаки – зависока, то побутова техніка може вийти з ладу. Відсікач, вимикає прилад від струму і допомагає зберегти техніку.

Ціни на такі починаються від 500 гривень.

Є і дорожчі реле напруги по 836 гривень.

До слова, ми поспілкуватися зі спеціалістами по ремонту побутової техніки та дізналися, які способи захистити побутову техніку є найбільш надійні. Про це читайте за посиланням:

Через перепади напруги у тернополян горить побутова техніка: що найбільш вразливе та як вберегти

Стабілізатори напруги

Стабілізатори під час перепадів напруги не вимикають підключену побутову техніку, а «вирівнюють» напругу і це дозволяє приладам стабільно працювати.

Найдешевший вживаний але робочий стабілізатор напруги, який ми знайшли, продають за 750 гривень. До нього пропонують підключати котел індивідуального опалення, холодильник чи іншу побутову техніку.

Нові продають від 1700 гривень

Зарядні станції

До таких станцій можна підключати різну побутову техніку. Ціни на них є різні. Це залежить від виробника та потужності. Коштувати вони можуть десятки тисяч гривень.

Найдорожча зарядна станція, яку продають тернополяни, коштує 93 тисячі гривень

Старлінки

Щоб залишатися зі зв’язком – тернополни продають системи супутникового інтернету Starlink. Пристрій другого покоління коштує 30 тис. гривень.

Є також пристрої до 50 тис. гривень.

Генератори

Є різні генератори за десятки тисяч гривень. Гібридний генератор на газу та бензині на 2900Вт коштує майже 30 тис. гривень.

Найдорожчий промисловий генератор, яки ми знайшли, коштує понад 5,5 млн гривень. Його потужність 715 кВА.

А що ви робите, коли вимикають світло? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up