Партнер рубрики Події

"Гірко" і весільні музики – так живуть люди над Офісом щастя. Тернополянка придумала, куди переїхати РАЦСу

"Гірко" і весільні музики – так живуть люди над Офісом щастя. Тернополянка придумала, куди переїхати РАЦСу

Для нового РАЦСу все готове: у центрі міста. Парковка є. Благоустрій здійснили. До церков недалеко. І всередині практично нічого не треба змінювати: є колони, є балкон для фото- та відеомайстрів чи віп-гостей, або наречені можуть тими сходами спускатися з небес, величезні вікна... Реально – палац

Вихід є? Тернополянка запропонувала варіант, куди можна перенести місцевий РАЦС – аби і урочисто, і фотозони, і паркова, і людям не заважати.

Мешканці п’ятиповерхівки, де понад рік тому розмістився «Офіс щастя» неабияк втішились новині. Однак, як виявилось, у запропонованого приміщення є власник і, на жаль, воно не належить до комунального майна міста. Доки ми розшукуємо власника приміщення, пропонуємо вам проголосувати за ваш варіант: де розмістити міський Палац урочистих подій у Тернополі? Варто залишити на «Дружбі» чи таки пробувати переїхати до Центру?

Відео дня
  • Я не знаю, кому тоді спала на думку ідея облаштувати міський РАЦС в житловому будинку, але це просто жах – причому як для мешканців будинку, так і для молодят і тих, хто прийшов до них на свято, - тернополянці Ірині Н. «пощастило» проживати в будинку на «Дружбі», де понад рік існує Офіс щастя. – Хоча, якщо зізнатись чесно, ми вже навіть і звикли до «Гірко» і весільних музиків по четвергам і суботам.

Бідні і мешканці, і молодята

Тернополянка каже, восени і взимку простіше – вікна наглухо зачинені. Щойно починається тепло, вікна у певні дні відчинити неможливо. Особливо, коли працюєш. Тому що через святкові вигуки вся працездатність зводиться до нуля.

  • Я вже мовчу про конфіті, хлопавки, автомобілі на газонах і повну відсутність бодай елементарних фотозон – це бідні і мешканці, і молодята, - каже пані Ірина. – Весільні гості разом з молодятами п’ють шампанське під вікнами, залишаючи купи сміття, йдуть фотографуватись в парк або до пам’ятника. А їм на зміну заходить нова пара – і все по колу цілий день. І всім байдуже, що у будинку купа пенсіонерів та родин з малими дітьми.

Нагадаємо, після відмови Ощадбанку продовжити оренду за прийнятними цінами місцевому РАЦСу на Майдані волі у Тернополі, палацу щастя й справді не було де подітись. Деякий час шлюби реєстрували у фойє «Березолю». Невдовзі знайшли приміщення на першому поверсі у житловому будинку на «Дружбі», зробили ремонт – там відчинив двері Офіс щастя.

Альтернативи на той час не було – хіба створення нової сім’ї можна було скріпити підписами у «Шлюбі за добу». Але це було і дорожче, і не всім зручно.

Що то за Офіс щастя у квартирі?...

Днями альтернативу запропонувала продавчиня лотерейних квитків, кіоск якої залишився єдиним працювати у великому приміщенні колишнього головпоштамту на Коперника – у самісінькому центрі міста. Тут і зал з високими стелями, і парковка для весільного кортежу є, і фотозона з новенькими фонтанами та оновлена вул. Чорновола. Все, жартує жінка, як книжка пише.

Пропозицію тернополянки опублікувала на власній сторінці у Фейсбук Наталка Федорців з хештегом #кандидатам_на_замітку.

Днями вона почула від жіночки, яка продає лотерейки в приміщенні, де колись була Головпошта, шикарну ідею - зробити там Палац щастя для молодят. "Бо шо то за офіс щастя в квартирі?" - здвигнула та плечима, коли ділилась ідеєю.

  • Двері були відчинені, я зайшла подивитися, чи вже мозаїку відколупали, бо це ж тренд останніх років, а та жінка там одна-однісінька, лотереї продає, - поділилась Наталка Федорців. - І так уже 8 місяців, з її слів. Мала час обдумати кожну деталь, кожну дрібницю. Так яскраво й натхненно описувала, що я майже почула марш  Мендельсона.

Чудове місце у центрі міста! І все є

Справді: чудове приміщення для таких подій, погоджується з авторкою ідеї пані Наталя.  У центрі міста. Парковка є. Благоустрій здійснили. До церков недалеко. І всередині практично нічого не треба змінювати: є колони, є балкон для фото- та відеомайстрів чи віп-гостей, або наречені можуть тими сходами спускатися з небес, величезні вікна... Реально - палац.

  • «А ми би собі в куточку тихенько лотереї продавали на подарунки молодим», - ну, не бізнес-леді? – жартує Наталка Федорців. І додає, - обожнюю таких людей!

Ми звернулись до міськради з ідеєю «переїхати» місцевому РАЦСу з переробленого з квартири Офісу щастя, який заважає мешканцям навколишніх будинків і не дуже влаштовує молодят, до приміщення, краще якого навряд чи вигадаєш для РАЦСу. Там нас «приземлили».

  • Дане приміщення не перебуває у комунальній власності, тому такі рішення місто не може приймати. – запевнила речниця міськради Мар’яна Зварич. - Окрім того, питання РАЦСу теж не перебувають в нашій компетенції. Зі сторони міської ради, -  ми забезпечили реалізацію проекту «Шлюб за добу».

Ми намагались також зв’язатись з представниками обласної юстиції. Наразі цього зробити не вдалось. Щойно отримаємо коментар з цього приводу, опублікуємо його. Спробуємо розшукати і власника приміщення. А раптом він погодиться хоча б на оренду...

Опитування

Де у Тернополі краще розмістити Палац урочистих подій

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Оля Оля

    Для порівняння з Тернополем !!! Там дійсно відчувається свято !!!!
  • Ооо

    На комбайновому або оріоні
  • Cаша

    що за цирк, відео https://youtu.be/zqCPcHDfdIU

  • Maryana Romanivna

    однозначно центр! яка дружба це відстойний мікрорайон для таких подій! будинки старі і страшні пейзаж жахливий!
    Я думаю в центрі можна знайти якшо добре пошукати або побудувати біля озера наприклад в сторону дальнього пляжу або циганки 🙂
    АЛЕ НІЯКА НЕ ДРУЖБА!!!!!!!!

    Наталя Кузик reply Maryana Romanivna

    Дружба-це круто. А циганка-....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up