Партнер рубрики Події

Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав освятив просвітницький центр у «Зарваниці». Яке призначення новобудови?

Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав освятив просвітницький центр у «Зарваниці». Яке призначення новобудови?
  • З 16 по 19 травня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася сесія Архиєрейського Синоду Української греко-католицької церкви в Україні, який очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.
  • Крім розгляду порядку денного, очільник УГКЦ освятив новозбудований просвітницький центр.
  • Як же планують використовувати це приміщення?

Першого дня Блаженніший Святослав освятив каплицю та благословив приміщення зведеного центру, який призначений служити для добра УГКЦ та українського народу, розповідають у духовному центрі «Зарваниця».

Довідка.
На будівництво цього унікального науково-просвітницького центру  надихнув митрополит Андрей Шептицький, який завжди дбав про належну освіту для української молоді. Він сам багато коштів вкладав в освітні програми, організував близько 100 експериментальних сільських шкіл з садівництва та городництва на Галичині, Прикарпатті й Волині.

Як розповідають у «Зарваниці», у багатофункціональному центрі організовуватимуться вишколи для молоді, Школа молодого лідера, курси для катехітів, реколекції для різних молодіжних організацій, освітян, держслужбовців та спеціалістів інших сфер діяльності, проводитимуться зустрічі з відомими діячами.

Відео дня

Свої перспективні плани щодо функціонального призначення науково-просвітницького центру у «Зарваниці» озвучили так:

«У майбутньому тут організовуватимуться лекції з аграрного туризму, СГ менеджменту, СГ страхування, відновлювальної енергетики, кооперації й інших сучасних напрямів. Відбуватимуться зустрічі з провідними спеціалістами , які ознайомлюватимуть з новими методами виробництва продукції. Окремо планується організувати реабілітаційні курси для військовослужбовців та учасників бойових дій».

Засідання сесії Синоду припало і на День вишиванки. Тому її учасники теж не змінювали традиціям українців. Священнослужителі одягли вишиті сорочки та зробили спільне фото на пам'ять у вишиванках, які об’єднують всіх українців у важкий час випробування війною.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що напередодні Дня матері у «Зарваниці» провели прощу матерів загиблих Героїв. Також повідомляли, що Хресна хода у Великдень об’єднала тисячі вірян у «Зарваниці».

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up