Головний коп міста хоче впроваджувати глобальні проекти

Головний коп міста хоче впроваджувати глобальні проекти

32-річний Михайло Білецький на посаді керівника управління патрульної поліції Тернополя з  17 серпня. Він розповів «20 хвилин» про себе та перший місяць роботи у Тернополі 

Родом Михайло Білецький з Луцька, одружений, батько двох дітей - доньці 2,5 роки, синові -1,5. Хобі: риболовля та спорт. У минулому - боєць роти особливого призначення «Світязь». Навчався у Луцькому національному технологічному університеті за спеціальністю обладнання переробних і харчових виробництв.

-     Пішов саме у цей університет, бо була нова цікава спеціальність, - розповідає Михайло Білецький. - Тим більше, що у нас на Волині багато профільних підприємств. 

Відео дня

Після університету майбутнього керівника запросили на роботу на фірму, яка виготовляла меблі. Михайло пропрацював там вісім років програмістом-дизайнером. 

–  Основне, що зрозумів для себе під час роботи, що сила в колективі, - каже Михайло Білецький. -  Чим міцніший колектив, ти більше можна досягти. Чому пішов у поліцію? Мабуть, щоб все-таки здійснити свою дитячу мрію – стати військовим. Оскільки виріс у сім’ї військовослужбовців, цей фах мені був дуже близьким.

Однак продовжити династію військових Михайло передумав, коли приїхав навідати старшого брата у армію.

-     Не таку службу я собі уявляв! – продовжує чоловік. - Тому правоохоронні органи були для мене чимось далеким. Усе змінилося у 2014-му. Разом з братом пішли в добровольчий підрозділ патрульної служби поліції особливого призначення «Світязь». Воював в  Іловайську, Вуглегірську, Дебальцево… 

 Потім Михайло Білецький  вступив до лав патрульної поліції. Спершу працював командиром роти в Управлінні патрульної поліції Києва, потім  – заступником начальника у Харкові, а пізніше очолив патрульну поліцію Одеси.

–  Це була хороша школа та досвід,  - каже керівник. -   В Одесі  упродовж двох років  очолював Управління патрульної поліції. У серпні відбулася ротація і мене перевели до Тернополя. Загальновідомо, на службі накази не обговорюються. «Так точно!» і поїхав. У Тернополі я вже облаштувався, орендую квартиру, дружину і дітей забрав з собою. 

На думку Михайла Білецького, тернопільські водії спокійніші, аніж одеські. І у Тернополі немає таких проблем на дорогах, як в Одесі. 

-    Якщо говорити про Одесу, то це місто-мільйонник. Рух на дорогах дуже насичений. Це місто не розраховане на таку величезну кількість авто, - розповідає начальник. - Особливо проблеми у «старому місті», де вузькі вулиці, перенасичені транспортом. Відтак однією з основних проблем було через неправильне паркування і значна кількість аварій. У Тернополі звісно менше авто і водії введуть себе набагато спокійніше, що мені дуже подобається.

За період роботи уже в Тернополі, головний патрульний міста виділяє аварію з бензовозом на перехресті вулиць Будного-Шептицького у якій одразу потрапило 5 автомобілів. Сам водій бензовоза помер у кареті швидкої.

–    Це дуже резонансне  ДТП, - каже керівник. - Я не пригадую чогось подібного під час роботи в патрульній поліції. Велику небезпеку складало розлите пальне, яке могло в будь-яку мить загорітися. А поряд постійно зупинялися автомобілі, бо ж людям цікаво подивитись, а дехто просто фотографував.

Керівник тернопільських патрульних звертається до тернополян, щоб вони не перешкоджали роботі патрульних у таких ситуаціях.

–  Не зупиняйтесь у таких місцях, бо тоді збіглось дуже багато людей, - каже Михайло Білецький. –  Хтось навіть палив біля бензовоза… А це величезна небезпека! Патрульні намагалися вивести людей за межі тієї ділянки. 

Як каже пан Білецький, у таких випадках людям краще триматись осторонь і стежити за новинами, звідти про все можна дізнатися.

-    Хороших випадків у роботі патрульних мало, - додає керівник. - Так, ми рятуємо людей, допомагаємо їм – це позитив. А з негативу нічого не розповідатиму, бо це страшні речі, які не варто чути простим громадянам. 

За словами Михайла Білецького, він хоче впровадити якісь глобальні проекти в тернопільській патрульній поліції. Проте які – поки мовчить, каже, що не варто забігати наперед. Усе покаже робота. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    чомусь не дивує, що , людина, яка займає керівну посаду, не має відповідної оствіти.  це як головний МВС не мент , а бізнесмен.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up