Нападника на Ігоря Турського вивели із зали суду в кайданках (оновлено)

Нападника на Ігоря Турського вивели із зали суду в кайданках (оновлено)
  • 9 листопада суд обрав запобіжний захід для головного обвинуваченого у нападі на депутата Ігоря Турського, -  Станіслава Ладухи. Тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 60 тис. грн - таке рішення Феміди.
  • Йому інкримінують кримінальне правопрушення за ст. 296, п. 4 - "Хуліганство". Санкція статті передбачає позбавлення волі до 7 років. 

 

 

Ладуха Станіслав Павлович, Кушнір Анатолій Анатолійович, Міхайлик Роман Сергійович, Шишов Владлен Вадимович. Ось прізвища зловмисників, які 22 лютого 2017 р. напали в центрі міста і підрізали екс-депутата міськради Ігоря Турського. Прізвища оприлюднили місцеві активісти.

10 листопада обрали міру запобіжного заходу Станіславу Ладусі - зловмисникові, який беспосередньо наніс удар. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

У залі суду прокурор просив не визначати розмір застави, а тримати Станіслава Ладуху під вартою. Адвокат заперечував, мовляв, він важкохворий і потребує лікування. Каже, що його належним чином не повідомляли про виклики, тому просив домашнього арешту. 

Після проголошення ухвали суду, у залі чулось "Ганьба!". Люди, які прийшли підтримати Ігоря Турського, а їх було десятків два, - обурювались розміром застави. 

- Пане суддя, а ви забезпечите мені і моїй сім'ї безпеку? - після оголошення міри запобіжного заходу кривдникові і поки на нього одягали кайданки, вигукнув Ігор Турський. 

Згодом потерпілий екс-депутат міськради пояснив свою позицію. Мовляв, застава мізерна. І чоловік, сплативши невеличку суму, знову опиниться на свободі. А він - небезпечний для суспільства... 

До речі, адвокат у п. Ладухи - Сергій Чернов. Він також захищає організатора вбивства активіста Віталія Ващенка. Коли його підзахисного вивели в кайданках із зали суду, ми поцікавились, чи подаватимуть апеляцію на ухвалу суду. 

- Не знаю, зв'язуватимусь з родичами мого підзахисного, чи мають гроші на заставу і чи зможуть їх внести, - розповів "20 хвилин" адвокат Сергій Чернов. - Якщо не матимуть - подаватимемо апеляцію.  

Нагадаємо, саме з власних джерел «20 хвилин» дізналась, що чоловікові, який встромив ножа у ногу Турському, за роботу пообіцяли… 10 тис грн.

Поріз був глибоким - близько 10 см, шириною 2 см.

Один з учасників нападу, фото з прізвищами яких оприлюднили активісти у соцмережах, - у поліцейській формі. Як вдалось нам з’ясувати, він близько року працював в групі швидкого реагування Поліції охорони Кривого Рогу. Проте влітку 2017-го звільнився за власним бажанням.

- Одразу після нападу було проведено огляд місця події, де знайшли тільки сліди крові, - розповів тоді начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. - Наступного дня після нападу завдяки відео з камер ми встановили: коли Турський виїхав від власного будинку, його до школи супроводжував автомобіль Daewoo сірого кольору. Коли екс-депутат під’їхав до навчального закладу та вийшов з авто – з сірого Daewoo, люди теж вийшли і розійшлись центральною частиною міста. Коли один з них напав та підрізав Ігоря Турського і почав тікати, ще двоє були неподалік і теж побігли у бік драмтеатру.

За будівлею театру на них чекало авто. І воно на великій швидкості, як показало відео з інших камер, «пролетіло» містом і виїхало з Тернополя у напрямку Кременця.

- Були проведені слідчі дії, які стали підставою для висунення підозри, сформувати її та погодити в прокурора. Ми мали можливість провести ряд негласнх слідчих дій. Тоді було прийнято рішення звернутись до суду за дозволами на проведення обшуків за місцем їхнього проживання.

Головного нападника, який встромив ніж у тіло Турського, тоді затримали, однак суд не залишив його за гратами. Всі нападники перебували на волі.

ДОВІДКА

Кримінальний кодекс України

Стаття 296. Хуліганство

Грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тарас

    Знайшли кого захищати, гниду яка роздерибанила комунальне майно.
    Коли Турського посадять накінець ? Чи може присадять?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up