Партнер рубрики Події

На фестивалі гончарів у Тернополі виліплять двометрову скульптуру

На фестивалі гончарів у Тернополі виліплять двометрову скульптуру
  • Фестиваль гончарського ремесла розпочнеться завтра, 19 липня, і триватиме чотири дні у парку «Топільче» на «Козацькому острові» . Майстер-класи для тернополян проведуть 26 гончарів з України та з-за кордону.
  • Для людей з інвалідністю у п’ятницю, 20 липня, майстер-класи проводитимуть безкоштовно.

Майстер-класи з гончарства, розпису кераміки, ліплення свищиків та з інших видів народного мистецтва будуть у програмі фестивалю «Не святі горшки ліплять». Обіцяють організатори і цікаві конкурси, екскурсії та ярмарки товарів ручного виробництва.

- Фестиваль у Тернополі відбувається вдруге, - каже організатор фестивалю , очільник Тернопільського осередку спілки майстрів Уляна Джигринюк. - Ми очікуємо відомих у всій Україні майстрів, які знають не лише техніки, а й традиції народної творчості.

За словами пані Уляни, окрім цікавих уроків гончарства, гості фестивалю можуть відвідати унікальне майстер-шоу, під час якого майстри розкриватимуть секрети ремесла.  До прикладу гончарі будуть показувати, що можна зліпити із 10-ти кілограмового шматка глини.

Відео дня

- В ніч з 21 на 22 липня у парку просто неба будуть випалювати глиняну скульптуру розміром понад 2 метри, - розповідає Уляна  Джигринюк. 

Що саме зліплять на фестивалі, організатори поки тримають в секреті, аби зацікавити якомога більше гостей.

Вхід у містечко гончарів безкоштовний. Усіх бажаючих запрошують сфотографуватись біля тематичних фотозон. Серед експонатів буде і 2-метровий глек, який зліпили на минулорічному фестивалі.

19 та 20 липня фестиваль триватиме з 14.00 до 21.00.

У суботу, 21 липня, - з 10.00 до 23.00, а у неділю, 22 липня з 11.00 до 18.00.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up