Партнер рубрики Події

Господь відміряв йому коротке, але достойне життя. Тернопільщина прощається з Русланом Романцем

Господь відміряв йому коротке, але достойне життя. Тернопільщина прощається з Русланом Романцем
  • Щойно минув рік з дня смерті батька, родина отримала сповіщення, що на Луганщині загинув 26-річний Руслан.
  • Два роки тому Руслан підписав контракт, проте відслужив лише кілька місяців. Коли почалось повномасштабне вторгнення, добровольцем пішов на війну.

Привітний, чуйний до чужої біди і допомагав односельцям, які потребували допомоги. Таким пам’ятатимуть земляки із с. Різдвяни свого Героя Руслана Романця. Йому було лише 26, і він загинув на Луганщині від рук окупантів. Як кажуть односельці, Господь відміряв йому коротке, але достойне життя. Він загинув як Герой, захищаючи кожного з нас.

— Від кривавих рук москальських вбивць і мародерів загинув оборонець України, наш Руслан Романець! Вічна Тобі слава і пам’ять, — написав у Фейсбук сусід загиблого Героя Василь Пацула. — Щирі співчуття родині...

Романець Руслан Володимирович народився 19 жовтня 1995 р. у с. Різдвяни. Тут закінчив 11 класів, тут проживав. Близько двох років тому підписав контракт на службу в ЗСУ, проте повернувся додому місяців через 4-5. Що сталось і чому – односельці досі не знають. Проте, коли почалось повномасштабне вторгнення в Україну, не замислюючись, пішов добровольцем на війну, розповіла староста с. Різдвяни Любов Паславська.   

Відео дня

— Руслан був дуже привітним, щирим і чуйним до чужої біди, завжди допомагав у селі, хто б і що не попросив би. Дуже прикро і гірко, що його життя так рано обірвалось, — каже Любов Паславська. — Вічная пам’ять і слава нашому Герою-земляку. Щиро співчуваємо рідним.

У загиблого Героя залишилась мати Ольга, старший брат Роман і сестра з племінником, які зараз перебувають в Англії — виїхали туди, коли почалась війна. Саме минув рік після смерті батька, який їхав на велосипеді, з’їхав в берег і сильно поламався – так з того і не вийшов, кажуть у селі. І через кілька днів після того, як молились за спокій батькової душі, прийшла сумна звістка: на війні загинув 26-річний Руслан. Його життя обірвалось на Луганщині, на полі бою. Ще напередодні він телефонував рідним, а за кілька годин вони дізнались, що їхнього Руслана вже немає серед живих. Як вдалось нам дізнатись, служив Руслан Романець у складі 44 бригади.

З Різдвяного на фронт пішло служити 15 чоловік. Зараз село в жалобі і сльозах – вони 20 червня проводжають в останню путь свого захисника – першого загиблого Героя Руслана Романця. Село у скорботі схилило голови та проводжає свого земляка зі слізьми і молитвою за спокій його душі…

 

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття матері, братові і сестрі, всій родині, землякам і побратимам. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (591)
  • Леся Марчевська

    Вічна пам'ять герою
  • Галина Бондар

    Царство небесне Герою, співчуття рідним та близьким людям
  • Нина Остапенко

    Царство небесне і вічна память Героям Слава
  • Анна Земляная

    Земля пухом, тобі, сину

keyboard_arrow_up