Партнер рубрики Події

Графік відключення електрики на Тернопільщині на 22 травня (ОНОВЛЕНЕ)

Графік відключення електрики на Тернопільщині на 22 травня (ОНОВЛЕНЕ)

На Тернопільщині 22 травня діятиме Графік погодинного відключення електричної енергії.

22 травня Графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України.

В Укренерго повідомили про скориговані години відключень.

Відео дня

Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується.

— Відключення можуть застосовувати при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання, які Диспетчерський центр «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

В Укренерго нагадують, що головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Які графіки відключень на Тернопільщині

Графік погодинного відключення електричної енергії  в Тернопільській області на період з 20 по 26 травня повідомили в Обленерго.

Публікуємо графік на середу, 22 травня.

Даний графік розробили в АТ «Тернопільобленерго» для стабілізації забезпечення електропостачання споживачів Тернопільської області та застосовується для дотримання доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії для Тернопільської області з метою збалансування енергосистеми України.

У разі гострої необхідноті АТ «Тернопільобленерго» буде застосовувати вимкнення електропостачання споживачів Тернопільської області і в поза зазначені години вказані у цьому графіку. Також, у разі відсутності потреби, у зазначені години вимкнення електропостачання споживачів не будуть застосовуватися.

Вимкнення, відповідно до даного графіку не застосовуватиметься до об’єктів критичної інфраструктури.

Групи не змінилися

В даному графіку, передбачається черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин. Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів, зазначають в Обленерго. 

Енергетики наголошують, що групи споживачів в ГПВ залишилися незмінні.

В разі раціонального використання електричної енергії споживачами та дотримання  Тернопільською областю доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії, енергетики не будуть застосовувати додаткові черги.  

Але, потрібно бути готовими і до застосування додаткових черг, при збільшення обсягу споживання електричної енергії або ж зменшенні дозволеної величини потужності на область.
  
Виходячи із доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання для Тернопільської області, важким залишається «проходження» нашою областю ранкових та вечірніх максимумів навантаження споживання електроенергії. Тому, в дані періоди, надзвичайно важливим є питання економії електроенергії!

— Нагадуємо, що час вимкнення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у ГПВ на 10-20 хвилин. Таке відхилення пов'язане із технологічним процесом перемикання між чергами, — йдетьс я у повідомленні.

Електроенергія може бути відсутня також з інших причин, зокрема через аварії або ремонтні роботи в електромережах.

Важливо пам’ятати, що відразу після вимкнення електроенергії, потрібно відключити від мережі усі прилади, які споживають багато електроенергіії і не поспішати вмикати всі електричні прилади у перші хвилини після ввімкнення електроенергії.

Опитування

Чи ви підготувалися до відключення світла?

Довідка
Якщо хтось із споживачів не пам'ятає свою групу, то її можна перевірити в Додатку (https://www.toe.com.ua/news/71) до ГПВ, який теж є на сайті АТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО».

 

Читайте також:

Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії

Найбільші пожирачі електроенергії у вашому домі: як заощаджувати (ІНФОГРАФІКА)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up