Графік вимкнення електроенергії ще готують. Обленерго просить тернополян зачекати!

Графік вимкнення електроенергії ще готують. Обленерго просить тернополян зачекати!
Фото з сайту "24 каналу"
  • «20 хвилин» поцікавились у ВАТ «Тернопільобленерго», коли будуть готові графіки вимкнення електроенергії по місту та в який час їх оприлюднять.
  • Що вдалось дізнатись – читайте у матеріалі.

В пресслужбі «Тернопільобленерго» нам повідомили, що графік практично готовий, але ще узгоджується. Його обіцяють опублікувати на офіційній Фейсбук-сторінці та сайті установи через деякий час – орієнтовно до години часу.

– Треба узгодити графік зі всіма мережами, які надають послуги із забезпечення електроенергією Тернополя. Поки чекаємо відповіді від НЕК «Укренерго». Частина графіку, яка вже затверджена, наразі застосовується. Та поки немає повністю готового документу, ми не можемо його подати . Як тільки він буде – відразу оприлюднимо інформацію для тернополян. Просимо віднестись до ситуації із розумінням! – прокоментувала прес-секретар «Тернопільобленерго»» Наталія Лисак.

Те, що графік ще не готовий, підтвердив і міський голова Тернополя.

Відео дня

– Увага! Важлива інформація від енергетиків Тернополя! Електроенергія у наше місто подається в режимі резервного живлення, оскільки немає подачі струму з сусідніх електростанцій. Електроенергію мікрорайони міста отримують від резервних трансформаторних підстанцій. Напруга є нестабільною. Тому стаються аварійні відключення: диспетчер «Укренерго» дає вказівку миттєво відключити подачу електроенергії на одній з підстанцій, а відповідно зникає світло в мікрорайоні, який є найближчими до неї. На жаль, в цій ситуації «Тернопільобленерго» графік відключень дати не може. Як тільки Тернопіль знову почне отримувати електроенергію хоча б з однієї електростанції, енергетики зможуть скласти графік відключень і нам легше буде планувати роботу і свій час, – таке повідомлення з’явилось на сторінці Сергій Надал.

Він закликав людей вимкнути з розеток прилади, якими не користуються, економити та по можливості обмежити використання приладів, які споживають багато електрики.

Натомість вчора, 11 жовтня, містяни поширювали у соцмережах світлину із нібито готовим графіком відключення споживачів електричної енергії по місту, де були години вимкнення й конкретні вулиці. 

Однак, ця інформація не відповідає дійсності та є фейковою, адже як повідомили нам сьогодні у ВАТ «Тернопільобленерго», там досі працюють над створенням та узгодженням графіка.

Яка ситуація по районах?

Влада Чортківської об’єднаної територіальної громади ще вчора сповістила краян про графік вимкнення електроенергії, який швидше за все буде готовий 12 жовтня і його оприлюднять на всіх інформаційних майданчиках міської ради.

– Другу добу московські орки цинічно обстрілюють критичну інфраструктуру України. Постраждало багато теплових електростанцій, через що майже по всій території держави з’явились перебої з електропостачанням. Просимо усіх з розумінням поставитись до тимчасових труднощів. Не забувайте, що слід максимально скоротити споживання електроенергії у цей період, щоб критична інфраструктура – медичні заклади, зв’язок, залізниця тощо – могла працювати! Нас не зламати! – проінформувала Чортківська міська рада.

Мер Чорткова Володимир Шматько записав відеозвернення до краян.

– Енергоподачею займається «Тернопільобленерго». Диспетчер балансує кількість подачі електроенергії по містечках і селах, мікрорайонах міст. Відповідно, рішення приймаю не я, не начальник Чортківського РЕМ-у, а обласний диспетчер. Подача електроенергії на область зменшена, і там, де є пікові споживання, змушені в першу чергу вимикати світло на певну кількість годин. Потім його вимикатимуть в іншому мікрорайоні, – наголосив він.

Про те, що через ракетні обстріли ворога 10 жовтня виникли перебої в постачанні електроенергії, сказали й жителям Бучацької громади. Наразі проводяться заходи з відновлення роботи цих електромереж. Також керівництво ОТГ повідомило, що на водонапірних станціях працівники міського комунгоспу встановили генератори. У випадку критичних збоїв у роботі електромереж подача води здійснюватиметься відповідно до їхніх технічних можливостей

– У зв’язку з критичною напругою в електромережах вводяться примусові аварійні відключення за командою диспетчерів з метою запобігання повного знеструмлення. Відповідно до інформації Бучацького РЕМ, передбачити графік відключень на зараз не є можливим, електропостачання здійснюватиметься почергово по Бучачу та селах. Просимо з розумінням відноситись до даної ситуації та наголошуємо на необхідності максимально обмежити споживання електроенергії, – написали від Бучацька міська рада - територіальна громада.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач02

    а може пора відновлювати невеликі гідроелектростації на річках області

    тільки на дністрі які були плани- де тепер противники будівництва

    на дністрі ні риби ні судноплавства
  • andriy

    Пройшло 5 годин графіка так і не появилось

keyboard_arrow_up