Партнер рубрики Події

Графіті у Тернополі зроблять проявом мистецтва

Графіті у Тернополі зроблять проявом мистецтва
Перетворити графіті з вандалізму на прояв мистецтва прагнуть молоді тернополяни - представники молодіжного мистецького центру. Те, як правильно це зробити, обговорили вони обговорили з представниками управління муніципальної поліції на прес-конференції 30 квітня.

Відео дня
align="JUSTIFY"> Ще не навчились прикрашати місто тернопільські графітчики. Навпаки, вони нищать примітивними написами фасади будівель.

- Нещодавно за одну ніч, з 28 на 29 квітня, невідомі особи розписали та розмалювали вулицю Чорновола. Це справжній вандалізм. Знищили красу центральну вулицю міста, - розповідає начальник управління муніципальної поліції Сергій Волков. - За 2012 рік у Тернополі збитки через таке розмальовування графіті становлять 80 тисяч гривень.

Допомагають нищити місто і жителі інших областей. Часто бізнесмени запрошують їх для малювання реклами.

- Є в нас у місті написи приватної компанії “МММ”. Та що цікаво, бізнесменів ми не оштрафуємо. А графітчиків знайти дуже важко, - додає Сергій Волков.

За таке нищення міста отримують штрафи як графітчики, так і посадовці. Причому останніх штрафують на більші суми.

- Посадовців штрафують за те, що не покрили поверхню спеціальними засобами, - каже юрист управління муніципальної поліції Олександра Кухта. - Вони платять від 850 до 1700 гривень. Щодо графітчиків, то штраф становить від 340 до 1360 гривень. А окремих випадках - позбавлення волі до 10 діб.

Альтернативу цьому вандалізму пропонує молодіжний мистецький центр.

- Ми шукаємо художників, які могли б зробити наше місто кращим, - розповідає керівник молодіжного мистецького центру Дмитро Андрощук. - Вони зможуть розмалювати відповідно відведені місця. Ми плануємо провести конкурс, запросити митців із різних міст. Таким чином молодь усвідомить, що графіті може приносити користь.

Місця, які розмальовуватимуть, будуть узгоджувати з балансоутримувачами. Та ідеї щодо розмольовування мають їм сподобатися.

Такий конкурс є і гарною перспективою для художників. Адже після таких акцій часто є багато комерційних пропозицій.

- Ми проводили подібні акції, коли розмальовували люки у місті, стіни у дитячій лікарні, - продовжує Дмитро. - У нас вже є пропозиції розмалювати стіну біля ТРЦ Подоляни”, центр міста. Запрошують в приватні будинки розмалювати дитячі кімнати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Розрізняйте непотріб та художні малюнки на стінах... графіті буває різне
  • Anonymous

    малолітні дібіли все місто розмалювали, нафіг непотрібне таке мистецтво!!!
  • Anonymous

    Стиль графіті - специфічний для сприйняття. Не думаю, що подібні малюнки (навіть з дозволу) прикрасять місто. Такий живопис можуть сприймати тільки люди із викривленим сприйняттям світу. А світ - гармонійний і досконалий. Хоча наше розвалене місто чимось зіпсувати вже важко....
  • Anonymous

    Руки ламати таким митцям!!!!!!!!!!!! З міста зробили хто зна що!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині відкрили туристичний сезон 21:04 Як тернополяни називали дітей у квітні — найпопулярніші імена хлопчиків і дівчаток 20:00 Куди піти, що подивитися у Тернополі 11-12 травня 19:02 Як буде тривала тривога, випускникам доведеться вдруге проходити тестування Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:00 Євробачення 2024: під яким номером виступатимуть alyona alyona і Jerry Heilу в гранд-фіналі і де дивитися 17:00 На Тернопільщині НАБУ викрило розтрату 8,3 млн грн Держрезерву 16:05 У Тернополі перед похороном захисника в могилі виявили гранати часів Другої світової 15:34 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 15:05 У Тернополі двом матерям-героїням вручили сертифікати на квартиру 14:35 «Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами photo_camera 13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги: загинув чоловік play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up