Вулична їжа у Тернополі - чим незвичним і за скільки можна перекусити (ЦІНИ)

Вулична їжа у Тернополі - чим незвичним і за скільки можна перекусити (ЦІНИ)

На вулицях міста можна побачити чимало різних МАФів, де продають їжу. Знайти можна все на будь-який смак та гаманець.

У місті є чимало кіосків, де продають різну їжу. Готують її зазвичай прямо всередині кіосків після замовлення. На це йде 10 – 15 хвилин. Біля багатьох МАФів часто збираються черги з перехожих, які хочуть перекусити.

Що продають

Ми знайшли кіоск з грузинською випічкою. Там є хачапурі з сиром, бринзою, м'ясом, шинкою, куркою та бринзою з яйцем. Вартість – від 20 до 25 гривень за порцію. Найдорожча випічка - з м'ясом, шинкою та куркою – по 25. За 20 гривень продають хачапурі з сиром.

Відео дня

На Автовокзалі в ряд стоять одразу кілька кіосків, де можна придбати їжу та гарячі напої. Хот-доги, паніні, сендвічі, шаурму, бургери, піцу. Біля кіосків багато водіїв та пасажирів, які зробили зупинку у Тернополі. Вартість їжі в різних кіосках приблизно однакова. Паніні, сендвічі та гамбургери – по 30 гривень. Сосиска в тісті – 14 гривень. Хот-доги – по 25 – 30 гривень. Шаурма з копченою куркою – 50 гривень.

Є і випічка з різними начинками – від абрикосового джему до м'яса. Ціна 13 – 15 гривень за 100 грамів.

Кава у кіосках на автовокзалі недорога – по 10 – 13 гривень.

На ринку ціни – такі ж, як і на автовокзалі.   

Неподалік ринку продають печені та смажені на фритюрі пиріжки. Пиріжки з капустою, картоплею, горохом – по 7 гривень. З сосискою – 11. Чебуреки та біляші – по 16 гривень.

Біля Українського дому «Перемога» також є кіоск з пиріжками. Асортимент там більший. Є пиріжки з маком, абрикосами, вишнею, грибами. Можна купити як печені, так і смажені. Вони коштують дорожче. Ціни починаються від 11 гривень. Усе залежить від начинки.   

Опитування

Чи часто купуєте вуличну їжу?

На Театральному майдані є кілька МАФів, де можна придбати їжу та напої. Ціни на хот-доги стартують від 27 гривень. Стільки коштує французький. Французький з сиром, з сосискою з курятини – по 29 гривень. Найдорожчий хот-дог – «Мюнхен» - 42 гривні.

Найдешевше паніні – студентське. Воно коштує 27 гривень. Найдорожчі – з хамоном або тунцем – по 41 гривні. Середня ж ціна – 33 – 35 гривень.

Можна купити і багет – «Папероні», «Гречаний» або «Цезар» - вони по 39 гривень.

Круасанами з різними начинками – овочами, сиром, зеленню, м'ясом в середньому по 33 гривні.

Звичайна шаурма коштує 45 гривень, однак можна додавати різні начинки та соуси. Так, шаурма з м'ясом обходиться в 60 - 70 гривень.

На десерт можна придбати щось солодке. Для морозива вже минув сезон. Багато людей купує бельгійські вафлі. Вони – по 30 гривень. Можна додавати різні  начинки – нутелу, шоколад, банани, карамель, джем.

Скільки коштують напої

Багато купують і гарячі напої – каву, капучино, чай. Ціни на них у різних МАФах майже не відрізняються. Ми порівняли ціни на різні напої:

 

S (240 мл)

M (360 мл)

L (480 мл)

Американо

15 - 16 грн

21 грн

-

Американо з молоком

17 – 18 грн

23 грн

-

Допіо

19 грн

-

-

Флет-вайт

22 грн

-

-

Капучино

19 - 23 грн

26 грн

31 грн

Лате

22 - 23 грн

26 грн

31 грн

Лате з маршмелоу

30 грн

-

-

Лате «Орео»

35 грн

-

-

Амстердам

23 грн

26 грн

31 грн

Мокачино

23 грн

26 грн

31 грн

Какао

22 грн

25 грн

30 грн

Гарячий шоколад

30 грн

-

-

Чай

10 - 13 грн

-

-

Чай вітамінний

23 грн

-

-

Після похолодання черги до кіосків за кавою збільшились.

 

Коментар

 "Швидку" їжу споживає молодь. Чим це загрожує?

Ігор ЯРОСЕВИЧ, представник програми харчування «Гемокод» в Тернопільській області:

- Особливості харчування молодих людей полягає в тому, що організм росте, формується, завершується статеве дозрівання.  Відповідно, у раціоні має бути  калорійна  їжа, кількість білків на одиницю маси тіла більша, ніж у дорослих, належна кількість природних вітамінів і мікроелементів, особливо йоду, цинку, кальцію, фосфору та інших. Студенти звикли до швидкого харчування. Проте потрібно завжди намагатися  знайти час для мінімально доступного обіду. Це може бути: салат з капусти на олії, скибка чорного хлібу, проста перша страва чи каша гречана або пшоняна, по можливості – шматочок м'яса. Можна пройтися по їдальнях, прорахувати вартість простого обіду, порівняйте із вартістю кількох прийомів іншої некорисної їжі, яка не наситить, а лише приблизить до виникнення небезпечних хронічних захворювань. 

Чим найкраще перекушувати на роботі чи навчанні: поради дієтологів

1. Будь-які овочі, які ви можете їсти сирими. Можна взяти з собою на роботу очищену моркву, кілька помідорів і огірків. В овочах багато клітковини і мінімум калорій. Якщо їсти їх між сніданком і обідом, кажуть дієтологи, ви забезпечите собі почуття ситості на кілька годин, тим самим "дотримаєтесь" до обіду або вечері, не з'ївши щось шкідливе.

2. Фрукти не тільки корисні, але і дуже смачні, тому фахівці радять взяти з собою на роботу банан, персик, сливи, абрикоси, пару яблук або груш. Калорій у фруктах дуже мало, але в солодких фруктах міститься багато глюкози, тому бананами і персиками можна зловживати, а щоб знизити рівень цукру в крові – будь-які фрукти потрібно посипати дрібкою корицею.

3. Молочно-кислі продукти незвичайно корисні, вони покращують травлення, втамовують голод, насичують організм білками і кальцієм, тому стаканчик йогурту або кефіру з низьким вмістом жиру – це відмінний продукт для перекушування.

4. Сухофрукти в невеликій кількості дуже корисні для травної системи, наприклад, чорнослив і родзинки володіють легкою послаблюючою дію, з їх допомогою можна позбутися від запорів, здуття і інших проблем ШКТ.

5. Горіхи мають масу корисних речовин, які роблять благотворний вплив на травлення, роботу мозку, імунітет і серцево-судинну систему. Але за один перекус не можна з'їдати більше 20 горішків, так як вони містять жири, які можуть нашкодити фігурі.

 

А ви часто купуєте їжу у МАФах? Пишіть у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталя Гнатович

    Ми то всі  добре  знають  але купляють
  • Yevhen Lytvynov

    Цікаво хто контролює вуличні їжу адже санепідемстанції ліквідували ще при януковичу
  • Pavel Orestovich

    Не їжте той мусор, поважайте себе!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up