Партнер рубрики Події

Гурт «Тернопільські Ходаки» презентував сучасне вертепне дійство

Гурт «Тернопільські Ходаки» презентував сучасне вертепне дійство
  • Діти продовжують радувати своїми співами. Цього разу з авторською програмою гурт завітав до Церкви Святих Ольги та Володимира.
  • Вони показали парафіянам сучасне вертепне дійство та подарували краплину позитиву.
  • Як то було – читайте у нашому матеріалі.

«Тернопільські Ходаки» — зразковий аматорський художній фольклорно-обрядовий гурт, який діє на Тернопільщині вже не один рік. 26 учасників гурту є лауреатами музичних конкурсів в Україні та за кордоном. З початком повномасштабного вторгнення юні тернополяни закцентували свою увагу на добрі справи.

Відео дня

Разом з батьками, вони щонеділі і на свята проводять благодійні концерти, де збирають кошти на потреби Збройних Сил України. А під час різдвяно-новорічних свят традиційно влаштовують покази нового вертепного дійства.

— Цього року вирішили поєднати тематику народження Ісуса та воєнні події в Україні. Ще напередодні Різдва Христового я написав сценарій, кожному підібрали героїв, батьки знайшли костюми, провели репетиції і ось мандруємо. Побували вже у церквах, дитячих закладах, торгових центрах Тернополя. За кілька годин маємо бути вже в Івано-Франківську, щоб взяти участь у Всеукраїнському фестивалі, — каже художній керівник ансамблю, Заслужений працівник культури та «Відмінник освіти» України Михайло Полюга.

У вертепному дійстві були як позитивні, так і негативні герої. Зокрема, частина хлопців виконували роль Володимира путіна, українських зрадників та корупціонерів. Не обійшлося без образу чорта та смерті.

— Ми показали, що в будь-якій ситуації є світлі та темні сторони. Що ми не маємо здаватися, зраджувати своє, а тільки боротися за нього та йти вперед. Діти вже настільки звикли виступати, що вживатися в роль якогось персонажа для них не є складним. Тільки подумайте, ми за день можемо виступати в чотирьох різних закладах. І наші учасники ніколи не скаржаться, що втомилися чи не мають бажання. Бо ми знаємо, хлопці на фронті також втомилися, але тримають оборону, дають відсіч ворогу. Також я діткам постійно нагадую, що наші концерти – добра справа, що ми наближаємо Перемогу України, — додає пан Михайло.

Наостанок усі присутні в храмі виконали колядку «Нова радість стала». А також почули слова привітання зі світлим святом Різдва Христового.

«Почуйте звістку і правду велику, що Бог народився – усіх Утішитель. Покликав до себе у Царство Небесне. Хто вірить у нього той знову воскресне. Подав Він народам потіху й надію, щоб кожен міг втілити свою мрію. І ми принесли вам Боже слово і ним поділитися нині готові. За звичаєм добрим якого навчились від наших дідів і батьків з України. Тож хочем, щоб слово те почули та стали добрішими люди усюди, щоб війна скінчилась, зло щоб пропало, спокій настав у нашій державі. Тож слухайте правду про ту Дитину, що мовлять вам діти – ми з України», — промовили діти.

Медичні препарати від «Тернопільських Ходаків» для захисників

Враховуючи те, що захід був благодійним, всіх присутніх попросили задонатити. А зібрані кошти пообіцяли передати ЗСУ.

— Ми постійно підтримуємо наших тернопільських військових. Маємо контакти до них, дзвонимо, питаємо, що треба. За ці майже два роки війни передавали цвяхи, буржуйки, дрони. Наприклад, 31 грудня 2023 року, наші захисники з третього, 83 і п’ятого полків надіслали термінове прохання про медичну допомогу. Не вагаючись, ми відправили чотири ящики з необхідними медикаментами. Спільно ми можемо здійснити неймовірні речі! Дякуємо нашим військовим за їхню службу та відданість. Давайте разом подаруємо надію та здоров'я тим, хто цього дуже потребує, —наголошує Михайло Полюга.

«Тернопільські Ходаки» переконані, спільними зусиллями ми переможемо російського ворога! І в нашій Україні буде знову мирне небо, вільні території.

Читайте також:

У Тернополі провели благодійний ярмарок для ЗСУ: що продавали?

Кожна копійка на вагу золота: захисникам з Тернополя терміново потрібен дрон

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оля Любінська

    Молодці.
  • Марія Музика

    Молодці! Дуже гарно❤️

keyboard_arrow_up