Партнер рубрики Події

Хауз-менеджери, нові тарифи і льодоруби. Як кременчуцька фірма зібралася управляти будинками в Тернополі

Хауз-менеджери, нові тарифи і льодоруби. Як кременчуцька фірма зібралася управляти будинками в Тернополі
Так виглядає вхід у будинок і сам офіс філії ТзОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс» у Тернополі на вул.Текстильна, 1Г
  • Тернополянам, які не визначилися з управителями будинків, міська рада призначила їх самостійно, провівши конкурс.
  • Половина багатоповерхівок міста дісталася компанії з Кременчука. 
  • Місцеві не вірять, що чужа фірма буде перейматися і вирішувати їхні проблеми.
  • Що відомо про компанію і як вона зібралася працювати в Тернополі? Ми в них запитали.
  • Щоб прочитати публікацію повністю, варто авторизуватися. Якщо сподобається, оформіть підписку на преміум-матеріали. Цим ви допоможете нам робити більше цікавих матеріалів і бути незалежними! 

 

1 листопада 2021 року Тернопільська міська рада на своєму офіційному сайті оприлюднила рішення виконкому від 27.10.2021 року №974 «Про призначення управителя групи багатоквартирних будинків міста Тернополя».

Відповідно до цього рішення, 389 (!) багатоквартирних будинків Тернополя отримали нового управителя, але не місцевого. 

Читайте далі: Без нас за нас вирішили: як майже половину будинків у Тернополі віддали фірмі з Кременчука? (АНАЛІТИКА)

Відео дня

ТзОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс» із м.Кременчук Полтавської області тепер вестиме господарство у тернопільських багатоповерхівках. Ця фірма не тільки «забрала» під себе пів Тернополя, а й вирішила підняти тарифну плату. Про це свідчать оголошення на під'їздах будинків.

Якими насправді будуть тарифи від нового управителя, а також про нові послуги і матеріально-технічне забезпечення, більше дізналися журналісти «20 хвилин». 

Що за компанія? 

Нагадаємо, що на Youcontrol дізналися, що ТОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс» зареєстроване 13 років і 7 місяців тому і є недержавним підприємством. Уповноважена особа – Сергій Зінченко. Розмір статутного капіталу – 2 113 000,00 грн. Основним видом діяльності є управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту.

Місцезнаходженням юридичної особи є місто Кременчук Полтавської області.

Кінцевим бенефіціаром є Руслан Крамаренко з Києва. 

Представники компанії сповістили «20 хвилин» листом на поштову скриньку, що «Будсервіс» – це українська мережа, яка надає послуги з управління житловою нерухомістю. Компанія обслуговує клієнтів у 14 регіонах України, а конкретно у Тернополі буде власна компанія «Будсервіс Тернопіль». За словами представників, їхня мережа нічим не відрізняється від таких мереж, як АТБ чи Сільпо, чи можливо, мережа кінотеатрів Multiplex. 

У компанії кажуть, зі своїм приходом дають жителям Тернополя:

Нам вдалося поспілкуватися із керівником відділу комунікацій ТзОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс» Ксенією Чепенко, яка власне, відповіла на більшість запитань, які хвилюють тернополян. 

Пані Чепенко каже, що всі проблеми у Тернополі почалися із відмови передати новому управителю необхідну для роботи документацію по будинках. За її словами, КК «Коменерго-Тернопіль» навідріз відмовився передати документацію. Це конкуренція, вважає жінка. 

Чому обрали  Тернопіль?

Оскільки тернополян цікавить, чому компанія з Кременчука вирішила обслуговувати будинки в Тернополі, це питання ми адресували фірмі. Правильне формування українського ринку послуг і якісна робота – ось що головне для компанії, запевняють її представники у відповідь.

Відкритим і чи не головним запитанням тернополян залишаються тарифи. Нагадаємо, що середній коефіцієнт (тариф) у ТзОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс»  5,83 грн за кв. м. Таку ціну вказує КК «Коменерго-Тернопіль» на оголошеннях, розміщених на інформаційних стендах біля під'їздів будинків у Тернополі. А що каже кременчуцька фірма?

– З кожним будинком ми в діалозі стосовно ціни. Якщо їх не влаштовує вартість, ми завжди готові поговорити. Розглядаємо ті ціни, які пропонують мешканці. Ми також можемо надавати послуги по звичних тарифах. Це все дуже індивідуально, – каже представниця компанії. – Вартість обслуговування залежить від стану конкретного будинку, від стратегічних завдань. На зустрічах з мешканцями обговорюємо головні роботи і тарифи, відповідно. Якщо люди не готові платити, то тарифи не піднімаємо. Мешканці мусять самі визначитись, у якому стані хочуть бачити свій будинок. Від ціни залежить якість послуг.

Коли прийдуть до людей?

Тих тернополян, хто хоче поспілкуватися з новим управителем, у фірмі просять телефонувати на гарячу та аварійну лінію 067 630 74 84, або писати на сторінці у Facebook.  Офіс також працює на вул.Текстильна, будинок 1Г, запевняє пані Чепенко. 

– Ми не можемо отримати від ПМП «СОВР» і від КК «Коменерго-Тернопіль» документи. Наші хауз-менежери уже ходять по будинках, вони спілкуються із людьми. У нас всі працюють, – повідомляє пані Чепенко. – У фірми є ще одна велика проблема. Попередні управлінці всю нашу інформацію здирають та вішають свою, наводячи незрозумілі аргументи. 

Офіс відкритий для тернополян, запевняє представниця компанії. 

Так виглядає офіс «Будсервісу» 12-го листопада у м.Тернополі на вул.Текстильна, 1Г

–  В офісі завжди можна поспілкуватися з директором тернопільської філії ТзОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс» Ярославом Сахнюком. Він з 8.00 до 17.00 год. знаходиться на місці. Зараз у нашому штаті 53 співпрацівника, і ще є декілька відкритих вакансій, тому, якщо є бажання стати частиною команди, надсилайте своє резюме [email protected], – поінформувала пані Чепенко. 

Нагадаємо, наші журналісти також побували у тернопільському офісі ТзОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс» 08 листопада.

Це промисловий район міста. На будинках ні адрес, ні, тим більше, букв. Вивісок із вказівниками ніде не було. На вході зустріли кількох чоловіків, запитали, чи вони працівники «Будсервіс», на що отримали ствердну відповідь. Порадили йти на другий поверх і запитувати про все у Ярослава Олександровича — керівника. На питання, яке його прізвище, лише знизували плечима, мовляв, ще самі не знають.  На першому поверсі будівлі, при вході, кабінет охоронця без охоронця, більше схожий на кімнату в гуртожитку. Вказівників на першому поверсі не було. 

Усередині, вже на другому поверсі, зустріли чоловіків і жінку, вони лише облаштовувалися в новому кабінеті. Біля дверей в офіс висіла табличка «Виробничий відділ». Чоловіки були небагатослівними. Жінка була більш балакучою і перейняла всю ініціативу в розмові на себе. 

— Ви мусите ще почекати, бо «Коменерго» не хоче віддавати будинки, судиться, нам не передало ні своїх працівників, нічого. Прибиральниця має ходити. Йдуть суди, тому ми ще не знаємо, — відповіла представниця «Будсервісу». 

Що незвичного пропонуватимуть

Планують відновлювати повністю каналізаційні системи, дах та інше. Пропонують власну аварійну службу і хауз менеджерів (адміністратор будинку – прим.ред.), які будуть спілкуватися з клієнтами. 

Хауз-менеджер — це менеджер будинку. Він вивчає стан того чи іншого будинку і скільки коштів потрібно для його відновлення. Він відслідковує стан рахунків будинків. Пропонує вирішення проблемних питань по будинку. Бере участь у зборах мешканців будинку. 

Чи готові до зими

У ТзОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс» в інших містах є критерії роботи під час снігопаду. Спеціалісти повинні бути оснащені усім необхідним: снігоприбиральними лопатами, льодорубами, вітродуйками STIGA. 

Мешканцям будинків пан Сахнюк радить бути уважними та звертатися напряму до них, як законних управителів. 

— З 1 листопада 2021 року ТзОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс» офіційно управляє будинками на законних підставах» , — каже директор.

Кому платити

Це питання залишається відкритим. 

Так, керівник ТОВ «Коменерго-Тернопіль» Олександр Попов каже, що люди, як платили їм, так і мають платити, бо фактично всю обслуговуючу роботу їхня фірма проводить і надалі. За його словами, наразі ТзОВ «Керуюча Компанія «Будсервіс» не має ні людей, ні техніки. 

А ось Ксенія Чепенко з «Будсервісу»  заперечує, адже з 1 листопада їхня фірма — законний управитель будинків, бо виграла конкурс. 

— Платіжки від нашої компанії надійдуть людям. Тернопіль вже є у нашій системі. Тому всі проплати моніторимо, — каже пані Чепенко. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Sana Go

    Ще нічого не зробили, а ціни підняли з 1 місяця. Що ж далі буде. Квартплата стане золота. Ні з ким з мешканців договори не укладали. Просто прийшли і збирають оплату. Невже в Тернополі нема людей для жеків і осбб? Потім та фірма збанкрутує чи поїде, а ви лишайтесь тут з своїми будинками та боргами. Олігархізація та глобалізм в дії. Мер продав Тернопіль кременчугцям..
  • Надія Левицька

    Мої питання нова компанія вирішила за дві години, а ЖЕК вирішував два тижні
  • Елена Ушанова

    Информацію стосовно цього питання доречно було б представити назагал, або взагалі не висвітлювати за підписку.

    Марія reply Елена Ушанова

    Це преміум-матеріал, якого більше ніде немає. Роздобути цю інформацію, повірте, було не просто. Символічна плата за 1 грн на перших два місяці - не лише своєрідна подяка. Кожна ваша підписка вказує на цінність нашого матеріалу.
  • Костянтин Варенюк

    Шановне 20 хвилин, пишіть у пості фейсбук що це платні новини, що не перейдеш за посиланням там все платне

    Костянтин Варенюк reply Костянтин Варенюк

    Maria Bochan я вкурсі, просто робіть помітку як на сайті що це платна стаття, не вводьте в оману людей які натискають щоб прочитати, а могли наперед побачити цю інформацію

    Марія reply Костянтин Варенюк

    Ми нікого в оману не вводимо.

    Maria Bochan reply Костянтин Варенюк

    Костянтин Варенюк , платні лише преміум-матеріали. Доступ до них коштує 1 грн на перших 2 місяці.

    Марія reply Костянтин Варенюк

    Якщо подобаються наші новини, підпишіться на преміум-матеріали від «20 хвилин» за 1 грн на перших 2 місяці. Будете мати доступ до всіх цікавих преміум-матеріалів.

keyboard_arrow_up