Аж язика стер! Чому хлопець подолав 600 кілометрів до Тернополя на велосипеді, граючи на сопілці

Аж язика стер! Чому хлопець подолав 600 кілометрів до Тернополя на велосипеді, граючи на сопілці
Під час мелодійного заїзду чоловік грав на сопілці, яку змайстрував із пластикових труб і пристосував до керма велосипеда
  • 600 кілометрів на велосипеді з Первомайська до Тернополя, граючи при цьому на сопілці, подолав ентузіаст Владислав Козаченко. 
  • Якій події Владислав присвятив свою нестандартну велопоїздку і як відгукується про тернополян, з якими познайомився на Майдані? Що змусило жителя Первомайська переїхати до Тернополя, про свій світогляд і про натертий до крові язик від сопілки, розповідаємо.
  • Рекорд, який прагнув встановити чоловік на національному рівні, так і не зареєстрували. Чому?

 

Чоловік вже декілька років проживає в Тернополі, хоча сам родом із Первомайська Миколаївської області.

«Рекорд неофіційний. Грати на сопілці якнайдовше, без зупинки, при тому їхати на велосипеді до Тернополя! А це майже 600 км (!). Присвячую свій мелодійний заїзд до 30-річчя Незалежності України. Репертуар – Гімн України, Ода до Радості, Чорнобривці. Я – вуличний гравець на сопілці, і це мій світогляд: грати і подорожувати, а поряд – глечик для донатів (копійок). Проїду через Первомайськ, Умань, Вінницю, Хмельницький і Тернопіль.»,  – такими словами на своїй сторінці у Фейсбуці розпочинав свій «мелодійний заїзд» Владислав Козаченко. 

Журналістка «20 хвилин» зв’язалася з ентузіастом у телефонному режимі, адже він вирішив продовжити свій непростий велошлях аж до Києва після перепочинку в Тернополі. Загалом вже здолав 1000 кілометрів. Що розповів нам чоловік про свій неофіційний рекорд, дорогу і життя? Не пропустіть найцікавішого далі. 

Відео дня
Ранковий момент

Мелодійний заїзд

Владислав розповідає, що його нестандартний маршрут розпочався ще з Первомайська Миколаївської області, звідки він родом. Чоловік каже, що присвятив свою мелодійну поїздку до Дня Незалежності України.

Ентузіаст згадує, що розпочинав свій неофіційний рекорд вже підготовленим. За його словами, спочатку проїхав 100 км: із Первомайська до сусіднього Южноукраїнська, граючи на сопілці. Тоді й натер язик до крові і тиждень відпочивав після цього, бо все боліло.

А вже після 600-кілометрової дороги до Тернополя Владислав Козаченко відпочивав шість днів у Файному місті.

Плани поїздки Владислава дещо змінилися під час перепочинку у Файному місті.

Чоловік розповідає, що на прапорці люди пишуть: «Боже, збережи Україну!», «Слава Україні!», «Вітання з Тернополя» та інше.

Неофіційний «рекорд»

Владислав розповідає, що не був обізнаним із порядком реєстрації рекордів. Так, спочатку він знайшов у Фейсбуці сторінку Книги Рекордів України, де довідався контакти і зателефонував по них, пояснивши свою ідею реєстраторам рекордів, будучи вже підготовленим. Скинув реєстраторам свій тренувальний заїзд, який і став доказовою базою для них. 

Послуги зі встановлення рекорду, за словами Владислава, офіційно вартують 20 тисяч гривень. Чоловік каже, йому така сума не по кишені. Хотів знайти спонсора, адже у Книзі Рекордів України бачив багато рекламних кампаній по встановленню різних рекордів. Владислав пояснює, що рекорди, здебільшого, встановлюють на невеличкій площі, оскільки це простіше і дешевше.

Як пояснює сам Владислав, їхати реєстраторам за ним 600 км, перекривати дорожній рух і значні витрати у зв’язку з цим – головні причини, через які його рекорд відмовилися реєструвати. 

«Тернопільський по-духу»

«20 хвилин» вже публікували унікальну історію Владислава Козаченка, коли він у 2019 році, змайстрував першу у світі електронну сопілку. Саме на ній хлопець грав на вулицях Тернополя, заробляючи цим собі на життя. 

"Сопілковий велосипед"

Читайте також: Зі зламаної сопілки музикант змайстрував унікальний інструмент

Чоловік планує святкувати День Незалежності в Тернополі, каже повернеться із Києва. Але плани можуть змінитися. 

Владислав Козаченко радить тернополянам, які хочуть встановити свій рекорд, спочатку перевірити чи їхнє бажання є справжнім, а не заради піару. Також чоловік рекомендує перевірити свою готовність до випробування, знайти мотивацію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up