Партнер рубрики Події

Хто кого бив? Подробиці скандалу в готелі біля Тернополя, де на Великдень побилися підприємці

Хто кого бив? Подробиці скандалу в готелі біля Тернополя, де на Великдень побилися підприємці
  • У соціальних мережах поширюється інформація про бійку у готелі «Лісова садиба» неподалік Тернополя, яка сталась вночі з 24 на 25 квітня. Власники готелю звинувачують місцевого підприємця та його товариша у розбої, викраденні телефону та погрозах. 
  • Журналісти «20 хвилин» поспілкувалися зі всіма причетними до події. Що вдалося дізнатися про скандал? Про це у матеріалі.

Про нічну бійку, викрадення телефону та погрози розповіли на сторінці готелю в Інстаграмі. 

Як йдеться у постах на сторінці готельного комплексу, тернопільський підприємець Михайло Хариш зі своїм товаришем у стані алкогольного сп’яніння приїхали у садибу на нічліг. Однак власник готелю повідомив, що у зв’язку з комендантською годиною поселення відбуваються до 23:00, за що його нібито побили та викрали мобільний телефон.  

Що розповіли у готелі

Відео дня

Журналісти «20 хвилин» звернулися за коментарем до адміністрації готелю. Менеджер Олена (ім’я змінено на її прохання), розповіла, що відбувалося в ту ніч.

– 23 квітня до нас зателефонував чоловік – Михайло Хариш. Він забронював двокімнатний номер. Вартість його – 1500 гривень. Розповів, що бронює номер для свого товариша. Наступного дня, це вже було на Великдень, Михайло приїхав до готелю, зателефонував та сказав, що хоче його оплатити. Він розповів, що привезе товариша увечері, приблизно о 23:00. У адміністрації його попередили, що поселення відбувається до 23:00 у зв’язку з комендантською годиною.

У готелі додають, що за пів години до початку комендантської години, у ніч, коли мало відбутися заселення, адміністратор зателефонував бронювальнику номера, та запитав, чи вони будуть заселятися. 

– Ми бронюємо номери без завдатку. Люди приїжджають на поселення і платять гроші уже при поселенні. Адміністратор запитав, чи будуть заселятися у номер. На що Михайло Хариш відповів, що, можливо, вони поселять товариша через 3–4 години. Він був в стані алкогольного сп’яніння. Ми попросили  приїхати на заселення до комендантської години. Також запропонували, що якщо у вас змінились плани – можемо повернути ті гроші, які залишили у якості завдатку та перерахувати гроші на картку. 

Приблизно опівночі адміністратор, який є власником готелю, ще раз зателефонував бронювальнику, щоб уточнити, чи зможуть вони приїхати на заселення. Після цього чоловіки приїхали до садиби.

– За кілька хвилин до воріт приїхав автомобіль Адміністратор, який є власником готелю, взяв ключі та пішов поселяти людей, – продовжує менеджерка. – Ці люди були в стані алкогольного сп’яніння. Вони почали говорити адміністратору, чому вони не поселяють їх тоді, коли вони цього хочуть. Власник сказав, що вони не можуть поселити людей в стані алкогольного сп’яніння з іншого міста під час комендантської години. Чоловіки накинулись на нього, побили та забрали особистий мобільний телефон. 

На місце викликали поліцію. До того часу гості поїхали з місця події, кажуть у готелі. Працівники розповіли правоохоронцям про ситуацію та написали заяву. Власник готелю поїхав до відділку поліції. Після цього, каже, до готелю почали телефонувати невідомі та погрожували. За словами адміністраторки та власника готелю, було приблизно 70 дзвінків з погрозами.

Ми також поспілкувалися з власником готелю Романом Недошитко. 

– Ми попросили, щоб чоловік заселився раніше, якомога швидше, якщо вже не встигли до початку комендантської години, – розповідає пан Роман. – В іншому випадку ми просто можемо повернути гроші за номер. Чоловіки були в стані алкогольного сп’яніння. Я сказав їм по телефону, що якщо вони в такому стані – поселити ми їх не зможемо. За кілька хвилин вони під’їхали до готелю та знову перетелефонували. Почали говорити, що все нормально, вони пожартували та просять поселити людину. Я вийшов до воріт, підвів їх до центрального входу. У мою сторону почались закиди: «А як ти з нами по телефону розмовляєш?», «Чому ви до нас телефонуєте постійно?», ненормативна лексика була. Врешті, я сказав Михайлу, який бронював номер, що людина, яку він привіз, у неадекватному стані. Після цих слів вони почали бійку. 

Чоловік розповідає – вже знімав побої, ходив до лікаря після отриманих травм. У ніч після бійки швидку до готелю не викликали.

Щодо погроз, які надходили від невідомих – заяву до поліції вирішив не писати, оскільки, запевняє, не вірить, що це принесе результат.

– Наразі триває слідство, – каже власник готелю. – Телефон, який у мене відібрали, повернула дружина підприємця. Також вона вимагала видалити пости про свого чоловіка на нашій сторінці. До цього часу жодних вибачень від них ми не отримали.

Як розповів пан Роман – бійка потрапила в об'єктив камери відеоспостереження готелю, однак поки триває слідство, вони не можуть його поширювати. Також наразі він не має результату довідки про побої з бюро судово-медичної експертизи, оскільки її видають лише слідчому у справі. 

Що розповів інший бізнесмен

Нам також вдалося поспілкуватися з підприємцем Михайлом Харишем, якого звинувачують у побитті. Він погодився поспілкуватися з журналістом, щоб розповісти свою версію нічної сутички. За його словами, все було зовсім не так, як розповідають про нього.

– Я домовився про бронювання номеру в суботу, – каже він. – Наступного дня я поїхав оплатити номер. Чек мені ніякий не видали. Я попередив, що заселятимусь не я, а мій знайомий, який їхатиме до іншої області через Тернопіль. Тому йому потрібно переночувати, адже буде комендантська година і потрібно десь зупинитися.

Також він запевняє – у ту ніч ні він, ні його товариш, який мав заселитись до готелю, не були у стані алкогольного сп’яніння, а нетверезим був сам власник готелю, який спершу почав лаятись, а потім почав битись, саме в цьому переконує пан Михайло.

– О 22:00 почали мені телефонувати з готелю, запитувати де мій товариш, – продовжує Михайло Хариш. – Потім почав телефонувати власник готелю. У цей час саме приїхав мій товариш. Ми одразу поїхали до готелю. Це було приблизно опівночні. Власник вийшов, почав говорити, що ми запізнилися, що нас не поселить, і гроші теж нам не віддадуть. Власник готелю лаявся і штовхнув мого знайомого. У бійку ми не вступали, а просто поїхали. Згодом почали телефонувати з поліції, що я нібито побив цього Романа. Викликав нас слідчий, писав пояснення. Те, що про мене розповіли, – неправда.     

Бізнесмен запевняє – був тверезий і битися ніяк не міг, оскільки він напередодні переніс операцію. 

– Напередодні мені зробили операцію – вирізали апендикс. Ще навіть не зняли шви. Тому я ніяк не міг бути в стані алкогольного сп’яніння, оскільки після операції алкоголь вживати не можна. Тим паче, я не міг битися після операції. 

Також він надав журналістам медичну виписку з лікарні, у якій йдеться про перенесену операцію.

– Найбільше образливо за мою сім’ю. Це дуже неприємна ситуація. Дружина другий день плаче, дочці в кидають щось в повідомлення про цю ситуацію, – каже він.

Вибачатися перед власником готелю чоловік не планує – каже, що не бачить своєї провини, мовляв, винуватець конфлікту – власник готелю. 

– Це наклеп на мене та мою сім’ю. Не знаю, навіщо це роблять. Можливо, щоб привернути увагу до свого готелю. Врешті, правоохоронці відкрили справу, слідство триває, тож чекаємо на рішення, – каже співрозмовник.

Як вдалося дізнатися з відкритих джерел – Михайло Хариш є засновником та керівником кількох підприємств.

За даними аналітичної онлайн–системи YouControl, він є засновником ТОВ «ТЕРПЛАСТ ГРУП», яка займається лісопильним та стругальним виробництвом, виробництвом фанери, дерев’яних плит і панелей, шпону, тощо, засновником «ПЕРША ПРИВАТНА ЕКСПЕРТИЗА», яка займається будівництвом. Також Михайло Хариш – керівник та бенефіціар ТОВ «УКРТЕХНОКОМПАНІ (ГРУП)», яка займається виробництвом будівельних виробів з пластмас, готових металевих виробів, оптовою торгівлею деревиною, будматеріалами та санітарно–технічним обладнанням, тощо.

Що кажуть у поліції

Ми також звернулися за коментарем до Головного управління національної поліції в області.

– Дійсно, був дзвінок на лінію «102» у ніч з 24 на 25 квітня, – розповів начальника відділу комунікації Головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. – Виникла конфліктна ситуація між власником готелю та особами, які мали певні домовленості щодо поселення. Відомості внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 125 ККУ «Умисне легке тілесне ушкодження». Призначено експертизу щодо ушкоджень, які отримав власник готелю. Слідчі проводять розслідування.

Оскільки триває слідство, всіх деталей не розголошують. Наразі проводять експертизи.

Відповідно до частини першої статті 125 ККУ, за нанесення умисних тілесних ушкоджень передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 850 гривень, або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до  одного року. 

За умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності, відповідно до частини другої цієї статті, передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень або громадські роботи на строк від п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправні роботи на строк до одного року, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Дмитро Яблонський

    Що кажуть у поліції….дали б курва пару палюг по сраці,так щоб обробилися!скоти ….
  • Бодя Олегович

    Типічна 5-та колона...Як ще можна це розглядати ?
  • Іра Борущак

    На території, де запроваджено комендантську годину, забороняється у визначений період доби:

    1. Перебування на вулицях та в інших громадських місцях осіб без виданих перепусток;

    2. Пересування на транспортних засобах.

    Особи, які перебувають на вулицях у заборонений час, можуть вважатися членами диверсійно-розвідувальних груп. Важливо, що заборона перебувати на вулиці та у громадських місцях не поширюється на переміщення до укриттів під час сигналу тривоги. Громадський транспорт у цей час не працює. Дані заборони не розповсюджуються на об’єкти критичної інфраструктури, які мають для цього спеціальну перепустку.

    З метою перебування і пересування на вулицях видаються відповідні перепустки. Перепустка є документом, що видається у комендатурі із обов’язковим зазначенням строку її дії.

    Оксана Гуменна reply Іра Борущак

    Іра Борущак ну і кому ви то написали і хто того буде дотримуватися.Прості смертні заборони виконують для них і для мене закони також пишуть.В нас є тільки святі гроші.
  • Олександр Симпсон

    Ви брешете,то були переселенці,всі ж знають що втікачи з Маріуполя бешкетують по всіх західних областях України,заважають жити місцевим патріотам))Ганьба)))

keyboard_arrow_up