Партнер рубрики Події

Хто має пільги при оформленні закордонного паспорта?

Хто має пільги при оформленні закордонного паспорта?
  • Читач цікавиться, хто звільнений від оплати за адмінпослуги при виготовленні паспорта для виїзду за кордон.
  • В Міграційній службі нас запевнили, що перелік пільговиків, як і розмір пільги, визначає орган місцевого самоврядування. А що відповіли у міськраді?
  • Прочитав ваш матеріал про виготовлення закордонних паспортів, - зателефонував до журналістки наш читач Ігор Красільний. – У переліку документів, потрібних для виготовлення паспорту, зазначено: «Документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати». То хто звільняється від сплати адмінзбору? Хто є пільговиком в цьому випадку?

Ми порадили читачеві звернутись до Міграційної служби та підказали контакти. Однак, пан Ігор запевнив, що вже туди ходив. Однак, відповіді так і не отримав.

Журналісти звернулись до управління Міграційної служби в області та переадресували питання читача. Там запевнили, пільги надає та затверджує орган місцевого самоврядування. В даному випадку, - міськрада.

  • Пунктом 4 прикінцевих та перехідних положень Закону України від 14.07.2016 №1474-УІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейским Союзом візового режиму для України», установлено, що звільняти окремі категорії осіб від оплати вартості адміністративної послуги за оформлення, обмін документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус (яка зараховується до місцевих бюджетів), а також приймати рішення про компенсацію таким категоріям осіб вартості адміністративної послуги, вартості бланка документа, його персоналізації (яка зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України),  можуть органи місцевого самоврядування, - повідомила Головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Управління ДМС України в Тернопільській області Бойко І.В.

До прикладу, в 2018 році, територіальні підрозділи міграційної служби Тернопілля перерахували в місцеві бюджети 43,6 мільйони гривень. Із них 43,3 мільйонів – надходження від адміністративного збору 0,3 мільйонів державного мита. Найбільшу частку цих коштів отримала казна Тернополя – 21,3 мільйонів гривень.

Відео дня

Ми, відповідно, звернулись до прес-служби міськради, аби отримати перелік пільговиків.

  • В даний момент усі категорії оплачують за послуги з виготовлення закордонних паспортів, - запевнила речниця міськради Мар’яна Зварич. - Переліку пільгових категорій немає.

Довідка

Вартість виготовлення закордонного паспорту:

20 робочих днів – 682 грн.

7 робочих днів – 1034 грн.

Необхідні документи для оформлення паспорта для виїзду за кордон:

  • паспорт громадянина України (для осіб, що досягли 14-річного віку);
  • свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави. Якщо батьки або один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, також подається довідка про реєстрацію особи громадянином України (у разі оформлення паспорта вперше із застосуванням засобів Реєстру);
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;
  • у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку, або особі, яка не може пересуватись самостійно у зв’язку із тривалим розладом здоров’я, та яка потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується відповідною довідкою лікувального закладу, може бути подано одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.
     

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач04

    Хоч би для інвалідів дали пільги, будь ви прокляті!
  • Діонісій

    вкажіть ще адреси, де можна його оформити.

keyboard_arrow_up