Хто вони — чотири кандидати на посаду ректора Політеху? Ми з'ясували

Хто вони —  чотири кандидати на посаду ректора Політеху? Ми з'ясували
  • На місце ректора Тернопільського політеху претендують чотири особи.
  • Хто вони і звідки, що про них відомо і чи потрапляли у курйози? Ми з'ясовували.

 

Після несподіваної смерті багаторічного ректора Петра Яснія, МОН оголосило конкурс на заміщення посади ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. 

Нa посaду ректорa Тернопільського нaціонaльного технічного університету ім. Івaнa Пулюя МОН України внесло чотири кандидатури, а саме:

  • Відео дня
    /li>

Вибори ректора пройдуть у формі таємного голосування. Протокол про підрахунок голосів потрібно подати у МОН не пізніше 10 березня 2022 р. 

А поки з'ясуємо, що відомо про кожного з кандидатів.

Незаплямована біографія?

Степан Дячук — проректор з науково-педагогічної роботи, к.т.н., доцент у  ТНТУ ім.Івана Пулюя. Народився у 1962 році на Волині, спочатку навчався у Нововолинському електромеханічному коледжі. А вищу освіту отримав у Тернопільському філіалі Львівського політехнічного інституту. Обрав спеціальність «Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти».

У 1997 році Степан Дячук став проректором з комерційного навчання і економічної діяльності. А у 2006 — обійняв посаду проректора з науково-педагогічної роботи у ТНТУ.

Науковець числиться на кафедрі інформатики і математичного моделювання Тернопільського політеху.

Кандидати на посаду ректора зобов'язані подати декларацію за 2021 рік.

Так, у декларації на сайті НАЗК кандидата на посаду ректора від 10 січня 2022 року довідуємось, що пан Дячук проживає у с. Гаї-Гречинські. Серед членів своєї сім'ї вказав дружину Світлану. Працює жінка у «Тернопільському фаховому коледжі ТНТУ ім.Івана Пулюя». 

Серед нерухомого майна Степан Дячук має земельну ділянку у Гаях-Гречинських пощею 1040 кв.м., а у спільній частковій власності із сином Дмитром Дячуком — житловий будинок у цьому ж селі, площею майже 175 кв.м. 

Їздить проректор на авто Volkswagen Passsat В7, 2012 року випуску.

Зарплата у проректорів Політеху хороша. Так, за 2021 рік пан Дячук заробив більше, як півмільйона гривень, а саме 538 745 грн. 

У відкритих джерелах не знаходимо курйозів із паном Дячуком. 

Їздить на велосипеді

Костянтин Зеленський — директор Гусятинського коледжу ТНТУ, к.т.н., доцент. 

Народився в 1966 році у Тернополі. Навчався у Тернопільському філіалі Львівського політехнічного інституту на механіко-технологічному факультеті. Одержав диплом інженера-механіка з відзнакою.

З 4 квітня 1996 р. працює на посаді директора Гусятинського коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя. У 2004 р. здобув диплом магістра за спеціальністю «Управління навчальним закладом» в Центральному інституті післядипломної педагогічної освіти (м.Київ). 

За сумісництвом працює доцентом кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин ТНТУ імені Івана Пулюя. 

Декларації Костянтина Зеленського, як кандидата на посаду ректора, на сайті НАЗК ми не знайшли. Проте є декларація за 2020 рік, яку подавав директор коледжу у березні 2021 року. Членами сім'ї зазначив дружину Тетяну і сина Костянтина. Жінка також працює у  Гусятинському фаховому коледжі ТНТУ. 

У спільній власності сім'ї  перебуває квартира у Гусятині, площею 96,5 кв.м. Пан Зеленський завершує будівництво гаража у Тернополі. 

Як у тому народному фільмі, їздить пан Зеленський на велосипеді. Про це відомо із декларації науковця. Інших транспортних засобів не зазначив. 

Серед нематеріальних активів є багато винаходів.

Заробляє директор коледжу трохи менше, ніж пан Дячук в університеті.

За 2020 рік пан Зеленський отримав 424 473 грн зарплати. 

Відкритих скандалів із паном Зеленським не було. Відомо, що у 2020 році він балотувався у Тернопільську обласну раду 8-го скликання від політичної партії «Довіра», але не пройшов.

Продавав комп'ютери

Микола Митник — в.о.ректора, перший проректор, заступник голови вченої ради, к.т.н., доцент ТНТУ.

Народився у 1965 році. У 1989 році Митник М.М. закінчив Тернопільський філіал Львівського політехнічного інституту за спеціальністю «Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти». До 1991 року працював асистентом на кафедрі. 

З 2008 року – декан факультету «Комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії». З 2011 року – перший проректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. 

На сайті НАЗК є декларація пана Митника, як кандидата на посаду, від 11 січня 2022 року за 2021 рік.

Живе науковець у Тернополі, але зареєстрований у Петрикові. Проживає Микола Митник із дружиною Наталією, бо зазначив її у декларації. Жінка також працює у ТНТУ. 

У власності пана Митника немає нерухомого майна. Натомість, вся нерухомість – у власності його дружини. А це дві земельні ділянки у Петрикові, площею 1110 кв.м. і 1400 кв.м., квартира 55,2 кв.м. в Тернополі, житловий будинок з надвірними будівлями і спорудами, площею 171,7 кв.м у Петрикові.

Їздить пан Митник на KIA Cerato EX, 2007 року випуску. Автівка перебуває у його власності. 

Володіє подружжя Митників однаковою кількістю цінних паперів у ВАТ «Тернопільагроспецмонтаж». Спеціалізується підприємство на газопровідних роботах.

Пан Митник заробив в університеті найбільше з усіх кандидатів за минулий рік — 657 553 грн. 

У скандали не потрапляв.

Раніше був ФОП, але припинив свою діяльність. Займався оптовою торгівлею комп'ютерами, периферійними пристроями та програмним забезпеченням.

Досліджував аномальні явища

Олег Покотило — завідувач кафедри харчової біотехнології і хімії у ТНТУ.  Доктор біологічних наук, професор, академік АН ВШУ.

Наймолодший кандидат і єдиний професор на посаду ректора Тернопільського політеху.

Народився 1 вересня 1970 року у колишньому Підволочиському району Тернопільської області. 

Навчався у Хмельницькому медичному училищі на фельдшера. З 1990 по 1995 роки навчався у Львівській академії ветеринарної медицини на факультеті ветеринарної медицини. Аспірант Інституту фізіології і біохімії тварин.

З 2007 року директор навчально-наукового інституту ТДМУ імені І.Я. Горбачевського,  а з 2008 року – професор кафедри медичної біохімії та клініко-лабораторної діагностики ТДМУ імені І.Я. Горбачевського.

З 2012 року – завідувач кафедри харчової біотехнології і хімії у ТНТУ. 

Із декларації кандидата на посаду ректора дізнаємось, що проживає він, ймовірно, сам, бо не зазначив членів своєї сім'ї. Фактичне і зареєстроване місце проживання кандидата збігаються: с. Староміщина, що на Підволочищині. 

Є власником житлового будинку у цьому селі, загальною площею 126,8 кв.м. Їздить на автомобілі марки VOLKSWAGEN PASSAT, 2013 року випуску. 

За 2021 рік отримав у ТНТУ доволі скромну заробітну плату, порівняно із іншими кандидатами — 275 059 грн.

Керівник ГО «Академія здоров'я нації».

У скандали не потрапляв. Захоплювався дослідженнями аномальних явищ. Давав інтерв'ю на цю тему 10 років тому. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Тернополя - 20 хвилин

    Долучайся до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut

keyboard_arrow_up