Хто вони, наші добровольці? Тернопільські герої діляться побажаннями для побратимів

Хто вони, наші добровольці? Тернопільські герої діляться побажаннями для побратимів
  • 14 березня в Україні відзначають День Добровольця. У цей день ще в далекому 2014-му першібійці взялись за зброю, щоб захищати рідну землю від ворогів.
  • У 2022-му цей день має новий сенс. Зараз їх вже тисячі і кожен з них у лавах доровольців зараз тримає над нами небо. 

В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького.

Українські добровольці — це вже світова легенда. Адже це десятки тисяч чоловіків і жінок, які пішли захищати Україну від ворогів. Дякуємо кожному та кожній, хто сьогодні боронить Україну і наше право на свободу! Мирного вам неба та знищеного ворога!

Дякуємо Вам за відданість, мужність та героїзм: Степан Барна

Серед військових добровольчих батальйонів екс-голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Він знайшов кілька хвилин для того, аби поспілкуватись з журналісткою "20 хвилин". Слова пана Степана передаємо без змін. 

Відео дня

На зображенні може бути: 1 особа, борода та військова форма

— День українського добровольця – це перш за все про пам'ять. Пам'ять про тих, хто першим кинувся в бій, щоб зупинити російського ворога, не дозволити йому іти далі руйнувати й калічити. Вісім років тому, коли країна була розбита розстрілами на Майдані, добровольці мобілізувалися й знову згуртували всіх навколо себе. Вони протистояли окупанту на різних фронтах і цим довели, що ніколи не припинять боротися за свою країну, бо це далеко не лише боротьба за територію. Це набагато глибше і набагато цінніше. Всі ці риси мають наші добровольці, хлопці та дівчата, які сьогодні служать у територіальні обороні, у добровольчих загонах доводять щодня своєю відданістю, щирістю та неймовірною силою і великою ненавистю до путніського ворога. І ця сила змушує весь світ захоплюватися нашими воїнами і незламністю духу нашої країни! Саме тому, наш обов’язок – пам'ятати і шанувати пам'ять усіх, хто загинув, і бути вдячними кожному добровольцеві, кожному воїну, який не заради чогось, а всупереч всьому продовжує відстоювати українську незалежність в боротьбі з російським окупантом. Дякуємо Вам за відданість, мужність та героїзм! Без Вас Україна була б неможливою!

Маю за честь бути разом з вами: Ігор Войцехівський

До побратимів та посестер в цей день звернувся тернополянин Ігор Войцехівський.

Немає опису світлини.

Добровольці! Всі ті, що поміняли комфорт на бліндаж, зарплату на автомат і виключно з ДОБРОЇ ВОЛІ пішли на війну.Не за славу, не за нагороди і пільги, а за честь і гідність, за нащадків, за Україну. Без страхівки, без зарплати, без належного забезпечення. І зброю здобули у ворога.

Виживали виключно за рахунок волонтерської допомоги. Ті, що по-справжньому вміють любити сім'ю, близьких та Рідний Край. Побратими та Посестри! Ви -- неймовірні! Із професійним святом!

Здоров'я вам та Перемоги! Пишаюся вами! Маю за честь бути разом з вами! І дякую вам за те, що моїх дітей ніхто не бомбить. 300-30-3 !!!

Ваш Поляк.

У рядах тернопільських добровольців Професор, директор центру інформаційної аналітики ЗНУ Микола Лазарович. 

Чимало з тих, хто захищав Україну в 2014-му знову взяли до рук зброю. Серед них Дмитро Вербич,  мандрівник-професіонал, громадський активіст, боєць-доброволець. Захисник Донецького аеропорту.

Редакція «20 хвилин» дякує нашим захисникам за їх відвагу. Все буде Україна!!!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Оксана Береза

    🙏🙏🙏✌️🇺🇦✌️🙏🙏🙏
  • Катерина Шішка

    Бережи Вас Господи
  • Марія Обід

    Низький Вам уклін. Боже іди перед ними Мати Божа йди за ними Ангели Божі станьте по сторонах нехай вони весь час будуть у ваших руках 🙏
  • Надія Брикайло

    Хай Матінка Божа покриє вас, хлопці, Всечесним Своїм Омофором.
    Хай кулі ворожі вас обминають, а здоров'я вам прибуває від любові до рідної землі!

keyboard_arrow_up