Партнер рубрики Події

"Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?". У Тернополі віддали останню шану активістці

"Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?". У Тернополі віддали останню шану активістці
  •  4 листопада померла громадська активістка та радниця мера Херсона Катерина Гандзюк, яку наприкінці липня облили сірчаною кислотою.
  • Біля Головного управління Нацполіції в Тернопільській області відбувся мітинг-реквієм.

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні облили сірчаною кислотою Катерину Гандзюк – відому активістку та радницю мера міста. Жінка отримала 30% опіків тіла та її прооперували. Поліція розслідує напад на жінку як замах на вбивство. Каті Гандзюк було 33 роки. Сьогодні, 4 листопада в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні № 2 вона померла.

Мітинг-реквієм за активісткою відбувався одночасно під обласними управліннями Нацполіції в багатьох містах України. У Тернополі люди запалили свічки, розповідали про Катю та віддали їй шану хвилиною мовчання. Тернополяни, які знали Катерину особисто, згадували її щирою, відважною та справедливою.

Відео дня

- Я мав за честь спілкуватися з Катею незадовго до того трагічного випадку, - каже тернополянин Віталій - Мені дуже важко і сумно усвідомлювати те, що вона вже не з нами. 

Зазначимо, що за 2018 рік у Україні відбулось 54 напади на активістів.

- У 2015 році я вчився разом з нею в "Українській політичній школі", - каже тернополянин Юрій. - Катя родом з Тернопільської області, вона наша землячка, яка завжди говорила те, що думала. Ми до останнього вірили, що вона зможе пережити ці всі операції. 

Націоналісти Тернополя, які прийшли вшанувати Катерину, запалювали димові шашки та вигукували: "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", "Хто вбиває активістів?".

Також тернополяни просили поліцію пояснити, чому не розслідуються справи про вбивства активістів. 

- Вона не перша жертва і, на жаль, не остання, - каже керівник обласної поліції Олександр Богомол. - У Тернополі також було вже декілька нападів на активістів, але ми завжди намагалися ці злочини належним чином розкрити. Поліція Тернопілля завжди буде стояти на захисті громадських активістів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Бульба

    Щоб уникнути чергового бунту, революції , проводиться зачистка людей які допомогли прийти теперішнім до влади. І зовсім не важливо чиїми руками. Організатори небудуть покарані! Виконавці не будуть покарані.
  • Василь

    Олександре Богомол, а зухвалий напад на Турського в центрі міста уже розкрили?
  • Петро Крутій

    Нащо йти в неділю ввечері, коли там нікого немає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up