Хто займає парковки для людей з інвалідністю

Хто займає парковки для людей з інвалідністю

Місця для парковки для людей з інвалідністю найближчі до входу у супермаркети і торговельні центри. Тому часто їх займають звичайні водії.

Журналісти “20 хвилин” перевірили, ким зайняті пільгові місця для парковки у неділю, 2 грудня.

Біля торгового центру “Орнава” зразу біля входу є  відведене місце для паркування автомобілів людей з інвалідністю. Через сніг та пісок розмітку майже не видно.  Місце виділено для чотирьох авто, і усі вони зайняті. Проте, з цих машин лише одна має на лобовому та задньому склі наліпку  "Інвалід за кермом". Це жовтий квадрат,на якому схематичне зображення людини на візку. Зазначимо, що вішати цю табличку на свій автомобіль мають право лише інваліди першої і другої групи. Також допускається його використання тим особам, яким доводиться перевозити осіб з інвалідністю, наприклад членів своєї сім’ї.

Відео дня

На стоянці біля центрального автовокзалу теж є парковка для автомобілів людей з інвалідністю. Проте вона знаходиться трохи далі від головного входу, “біля Юмаксу”.

- Там виділено п’ять місць, - каже паркувальник Володимир (ім’я змінено). - Ми показуємо водіям, куди їхати. Але дуже часто буває таке, що вони відмовляються, бо це далеко. То ми вже закриваємо на це очі.

На звичайній парковці дійсно знаходимо два авто з відповідними наліпками. А от на вказаному місці, де повинні паркуватися автомобілі людей з інвалідністю, усі машини звичайних користувачів.

Схожа ситуація і на стоянках біля супермаркету “Novus”. З трьох різних боків під’їзду до входів є по два місця для паркування машин людей з інвалідністю. Майже всюди припарковані авто без знаків  "Інвалід за кермом". Лише в одному - автомобіль, який має законне право там знаходитись.

Водій таксі Владислав каже, що іноді може й сам припаркуватися у такому місці, бо більше нема де.

 - Буває, що чекаю клієнта і заїду, поки там нема машини, - каже чоловік. - Знаю, що такі місця відведені для особливих людей, тому стараюся довго не затримуватись. Чув, що за таке можуть штрафувати, тому намагаюсь бути обережним.

Довідка

26 жовтня 2017 року чинності набув закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю". Розмір штрафу за паркування у місцях, призначених для осіб з інвалідністю становить 60-100 неоподатковуваних мінімумів. Це - 1020-1700 грн. Такий самий штраф повинні сплатити організації та підприємства, які не відвели спеціально обладнані паркувальні місця для осіб з інвалідністю або облаштували їх з порушеннями.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Oleg QQQ

    Як хто, їх в любому випадку займають інваліди
  • Тарнополянин

    А ті хто стрибав на майдані вважаються інвалідами ? Як особи  з вадами розвитку мислення 🤤

    Бульба reply Тарнополянин

    Ото Вас зараз "какшками" закидають)
  • Бульба

    Так в чому проблема? Підїзжає евакуатор і забирає на штрафмайданчик!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up