Партнер рубрики Події

Художниця з Тернополя передала в Музей національно-визвольної боротьби частину своїх робіт з фронту

Художниця з Тернополя передала в Музей національно-визвольної боротьби частину своїх робіт з фронту

Картини, написані Світланою Луців, наповнені духом боротьби та фронту.

9 вересня до Музею національно-визвольної боротьби завітала Світлана Луців, художниця та ветеран, яка зараз зі зброєю в руках боронить нашу Україну на її східних рубежах.

Про це повідомив заввідділом музею Ігор Войцехівський.

Отримавши кілька днів відпустки Світлана завітала до музею. Співпраця художниці з галереєю триває від 2020 року. Частину своїх робіт Світлана Луців передала Музеєві національно-визвольної боротьби.

Відео дня

«У вільний, від виконання бойових завдань, час пані Світлана «воює» пензликами малюючи на розбитих ящиках, кусках фанери чи на клаптях картону прекрасні роботи тим самим творячи шедеври війни на передовій», — каже Ігор Войцехівський.

Тематика картин Світлани Луців різна: це портрети Побратимів, моменти боїв та короткі періоди відпочинку, міфологічна птиця Фенікс, як символ відродження з попелу та довгого життя тощо.

До слова, у картинній галереї Борщівського обласного краєзнавчого музею триває щорічна виставки «Борщівська давня сорочка – духовний оберіг». На ній представлені найкращі зразки автентичних борщівських сорочок з фондової колекції музею. Експозицію доповнюють живописні полотна художника, члена Національної спілки художників України Василя Стецька.

Довідка
Автор робіт Світлана Луців (Логуш) народилася 18 квітня 1984 року в с. Трибухівці Бучацького району Тернопільської області. З 1 жовтня 2015 року була бійцем 24 ОШБ «Айдар».
В 2017 році презентувала виставку «Фронтові замальовки», в якій представлено цикл з 40 картин, об’єднаних темою війни, що точиться на сході України від 2014 року. В кожній роботі – відбиток живих емоцій, переживань, почуттів людини на війні, фронтове життя, пропущене через призму бачення автора, що перебуває у самісінькому вирі подій.
Характерна особливість картин в тому, що всі вони написані на дошках ящиків з-під боєприпасів. Серед сюжетів – переважно зображення фронтових буднів та портрети бойових побратимів автора.

 Читайте також:

У Мадриді відкрили виставку художника Олега Шупляка з Тернопільщини (Фото)

У Борщеві відбулося відкриття благодійної виставки автентичних борщівських сорочок

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up