Партнер рубрики Події

І гірко плакало небо, коли востаннє їхали додому… Тернопіль прощається із загиблими на війні земляками

І гірко плакало небо, коли востаннє їхали додому… Тернопіль прощається із загиблими на війні земляками

Олег Хрущ, Олексій Єрмаков, Віктор Горейда… Помоліться за спокій їхніх душ. Не забудемо ворогу ніколи! Вони загинули на Донеччині.

14 липня на території Тернопільської міської територіальної громади оголошено Днем жалоби. 9 липня на Донеччині загинули шестро тернополян. Важка втрата для нашого міста…

Троє Героїв вже назавжди повернулись додому. У Домі печалі, що на вул. Микулинецькій, 14 липня об 11 розпочалось прощання із ними. Поховають Героїв України на Микулинецькому кладовищі, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.  Горейду Віктора Івановича поховають у селі Великі Гаї. Вічна пам’ять нашим Героям. 

Помоліться за спокій їхніх душ. Вічна пам’ять нашим Героям! Співчуття рідним і близьким.

Відео дня

Він попаде до Раю, бо у пеклі вже був…

Хрущ Олег Петрович народився 7 червня 1975 року в с. Новосілка Підволочиського району. Був солдатом роти охорони, згодом переміщений до однієї з бригад. На службу призвали 2 березня 2022 р. У нього залишились дружина Оксана, син Сергій і донька Марта. Проживала родина в Тернополі на вул. Коновальця.

«Безжальна війна забрала життя мого Олега», — написала напередодні дружина Олега Оксана Поцілуйко. За цією короткою фразою вселенський біль жінки, яка втратила опору та рідну людину. А з фото, що на сторінці дружини, й досі всміхається її Олег…

— Оксаночко, Марта і Сергій, прийміть наші найщиріші співчуття, — написала Світлана Чубенко слова підтримки для родини. — Світла пам’ять про Олега залишиться з нами. Він попаде до Раю, бо у пеклі вже був…

Чудовим був чоловіком, люблячим батьком, світлою людиною, пише Світлана Чирка. І додає: щирі співчуття. Нехай з Богом спочиває!

— Дуже шкода Олега. Він був дуже чуйною людиною, — пише Andriy Kokhan. — Сьогодні цілий день в голові крутиться, як ми разом працювали, як ми жартували. Не віриться, що його більше немає. Сумно, дуже сумно, що його більше немає серед нас.

На вустах, кожного арсівця «Дякуємо!»

Єрмаков Олексій Леонідович народився 3 травня 1982 р. в м. Орджинікідзе Дніпропетровської області. Призвали наступного дня після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну – 25 лютого. В Олексія залишились дружина Руслана і донька Вікторія.

Олексій працював на ТОВ торгова група «АРС-кераміка» заступником директора з транспортного господарства.

— Олексій відповідальний, дуже позитивний, толерантний і спокійний, — пригадують колеги з «АРС-кераміки». — На всіх фото він з посмішкою, бо його серце завжди сповнене добра. Для нього найбільша цінність — сім‘я. Він завжди після роботи поспішав додому, бо там його, рідні серцю люди. Навіть на роботі його асоціювали з вселенською турботою, бо важливими для нього були всі, кожне доручення. Основне — допомогти: облаштувати офіс, відремонтувати вентиляцію, змонтувати новий стелаж, щоб всім було добре.

Востаннє він виходив на зв‘язок з колективом АРСу в день своєї загибелі, 9 липня, пригадують колеги. І, звісно, розмова була про допомогу побратимам. Він піклувався про те, що їм потрібні авто, тепловізори, будматеріали... Він переживав за інших, завжди.

— Ми сумуємо, сумуємо всім серцем, через цю велику втрату, сумуємо, що цей світ залишають кращі, сумуємо разом зі сім‘єю Олексія, — поділились колеги. — На вустах, кожного арсівця «Дякуємо! Вічна тобі пам‘ять, наш Олексію»

Осиротіли двоє синів

Горейда Віктор Іванович народився 21 березня 1977 р. в с. Щепанів Козівського району. Закінчив Тернопільський комерційний інститут. У нього залишились дружина Оксана та сини Руслан і Вадим. Служив в органах внутрішній справ з 1997 до 2008 р. Колеги, які з ним служили, пригадують, що ця людина завжди була на своєму місці.

Віктора призвали у перші дні війни: 28 лютого 2022 в роту охорони.

— Тернопільщина з великим сумом оплакує Героїв, — повідомив голова Великогаївської громади Олег Кохман. — Серед них – Віктор Іванович Горейда із родини Решетухи с. Великі Гаї.

Після прощання у Домі печалі, траурна процесія з тілом загиблого вирушить у с. Великі Гаї. Віктора зустрінуть живим коридором з вул. Тернопільської і проведуть до будинку загиблого, що на вул. Зеленій, 59. У церкві Пресвятого Серця Христового відбудеться чин похорону. Поховають бійця на кладовищі с. Великі Гаї.

— Від себе особисто та від всієї громади висловлюємо щирі співчуття сім’ї та рідним загиблого Віктора, — каже Олег Кохман. — Розділяємо Ваш біль втрати. Низький уклін нашому воїну-захиснику! Вічна пам’ять.

Редакція висловлює щирі співчуття дружинам, дітям, родині, колегам, землякам, побратимам і всім, хто втратив дорогих людей. Вічная пам'ять, шана і слава вам, Герої...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Паша Пашинський

    Надал - злодій що там забув?
  • виктор баран

    ...світла пам"ять Героям

keyboard_arrow_up