Партнер рубрики Події

Ідеї для маленької квартири: які варіанти можна знайти в Тернополі та що радить дизайнер

Ідеї для маленької квартири: які варіанти можна знайти в Тернополі та що радить дизайнер
  • Розмістити усе необхідне для життя у маленькій квартирці можливо. Усе більшої популярності набувають квартири-студії та смарт-квартири. 
  • Ми підшукали варіанти компактних та комфортних квартир, які можна купити чи орендувати в Тернополі та поспілкувались з дизайнером про те, як зручно облаштувати ваш маленький дім.

Сучасний дизайн та розумне планування  можуть зробити навіть найменшу квартиру дуже красивою та багатофункціональною. Смарт-квартира - це житло, у якому до сантиметра продумано функціональність площі. Ідея здається чудовою, адже за зайві метри не доводиться переплачувати.  

Чи популярні в Тернополі маленькі квартири?

Про те чи є на ринку нерухомості маленькі та недорогі, але  комфортні квартири, говоримо із ріелторкою Вірою Ленько.

- Зараз дуже багато молодих людей звертаються до нас у пошуках маленьких квартир, або як зараз їх називають "смарт-квартири". У Тернополі є варіанти таких квартир, і вони користуються досить великою популярністю, - каже ріелторка. - Наприклад, молоді сімейні пари не мають достатньо коштів для великого житла, але вони хочуть жити окремо - для них такі квартири є непоганим варіантом. 

Відео дня

За словами жінки, найбільш-популярними є квартири 29-30 метрів квадратних. 30-35 - це вже доволі велика квартира. 

- Такі невеликі квартири є доволі популярними придбизно два-три роки, не більше, - продовжує співрозмовниця. - Часто такі квартири шукають студенти, які хочуть жити окремо.

Середня ціна квартири, площею 30м² - від 14 тисяч доларів. 

"Тисяча доларів за метр квадратний"

- До 30 "квадратів" - це "стандартна" квартира, які часто будували ще за Радянського союзу. Також поширеними були малосімейки: 22-24 "квадрати", - каже керівник однієї з міських агенцій нерухомості пан Володимир. - Такі квартири мають інтерес у людей зі спрямуванням на "розумну" ціну. Тому, що якщо це новобудова, і деякі забудовники роблять такі невеликі формати, з наявністю індивідуального опалення, то ціна не можу бути надто низькою. 

Керівник агенції каже, що комфортну квартиру можна придбати за ціною - тисяча доларів за метр квадратний.

- Часто такі квартири шукають люди, які живуть самі, - продовжує пан Володимир. - Так, багато простору немає, але є усі необхідні комунікації. Також можна зустріти варіанти, які переробили зі старих "хрущовок".  

Що можна купити? 

Деякі варіанти невеликих квартир ми знайшли на сайті Dom.RIA. 

У пошуку продажу квартир, менших за 35 квадратів, знаходимо 264 оголошення. Проте більшість з них - у новобудовах без ремонту. Інколи - навіть без вікон. У підбірці ми покажемо квартири, у які вже можна заселятись. 

31 м² - ціна 20 тисяч доларів

 

32.4  м² - ціна 23,5 тисячі доларів.

23 м² -  22 тисячі доларів

18 м² -  8 тисяч доларів

34 м² - 30,5 тисяч доларів

Що можна орендувати?

 

У пошуку на оренду маленького житла варіантів не так вже і багато. Лише 154 оголошення про оренду квартири, площею 35 м² і менше. Інтер'єр, як і ціни, суттєво відрізняються.

35 м² - 5 666 грн/міс

 

32 м² - 3 000 грн/міс

29 м² - 5 000 грн/міс.

 

 

35 м² - 5382 грн/міс

 

 

Коментар дизайнера 

"Комфортну квартиру можна облаштувати і на мінімум простору" 

Оксана Рунців-Королюк, дизайнер інтер'єру

- Смарт-квартира - це квартира невеликої площі, проте добре продумана і зручна, всі зони у ній багатофункціональні. Так, на невеликій кількості квадратних метрів (до 30) розміщують усе необхідне для досить комфортного життя.

У Тернополі за проектами забудовників не надто популярне таке житло. Але, якщо ви хочете комфортну власну квартиру - то її можна організувати на будь-якій площі при  будь-якому плануванні. 

- На невеликій площі можна розмістити усе необхідне, - говорить дизайнерка. - Найголовніше - це грамотно обрати квартиру і продумати планування. Адже від цього залежить зручність проживання. Але треба бути готовим до того, що деякі речі будуть мати одночасно декілька призначень. Наприклад, якщо у звичайній квартирі ми можемо собі дозволити і ліжко, і диван, і кілька пуфів, то у меншій квартирі, швидше за все, доведеться обійтися одним диваном. А стіл для обіду буде слугувати столом для роботи, навчання тощо. Загалом, чим менша за площею квартира, тим детальнішим повинен бути проект ремонту.

Розподілення зон та розташування меблів у квартирі залежить від її розміру, конфігурації, від наявності вікон, розташування комункацій, можливості внесення змін у існуюче планування та від того, хто буде жити у квартирі. Облаштувати комфортне житло можна і на 20-ти кв. метрах.

Як зробити, щоб квартира здавалась більшою

  • Оберіть однотонне підлогове покриття, колір стін в суміжних кімнатах - теж один. 

  • Зробіть на тон світлішим колір стелі від стін. Люстра має бути не надто масивною, з закритими лампочками. Ще краще може зіграти точкове освітлення.
  • Не захаращуйте квартиру зайвими елементами декору (килими, важкі рамки для фото), зайві полички, а інколи і зайві меблі.
  • Ідеальним для невеликої квартири є мінімалістичний стиль.  Постійно стежте за тим, щоб не збирати речей – це допоможе зберігати простір вдома.

А вам би вистачило такої невеличкої квартири для комфортного життя? Пишіть відповідь у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ігор

    "Комфортну квартиру можна облаштувати і на мінімум простору" угу, якщо ти живеш один, десь працюєш весь день і приходиш додому лише переночувати то так норм, як тільки ти починеш реально жити і проводити багато часу в цій квартирі, а якщо ще й не один, то почнеться зразу жопа:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up