Партнер рубрики Події

Інформація про обов’язкову заміну паспорту не відповідає дійсності!

Інформація про обов’язкову заміну паспорту не відповідає дійсності!
  • Краяни, у яких є паспорт-книжечка, можуть користуватися ним до закінчення строку його дії, стверджують у міграційній службі.
  • Вартість id-картки: для 14-річних безкоштовно. Для решти – 279 грн. У разі обміну платитимемо 34 грн.

Інформація про обов’язкову заміну паспорту не відповідає дійсності!

Краяни, у яких є паспорт-книжечка, можуть користуватися ним до закінчення строку його дії, стверджують у міграційній службі, коментуючи поширене в соцмережах повідомлення про обов’язкову заміну усіх паспортів. .

  • ВАЖЛИВО! Кожен українець повинен вже зараз замінити свій паспорт на новий. Не проґавте! – закликають онлайн ЗМІ з посиланнями на пости у Фейсбуці.

Ці повідомлення про обов’язкову заміну паперового документу на id-картку до 1 січня 2020 року стали чи не найпопулярнішими протягом останніх днів. Йшлось у них про зміну віку з 16 на 14 та пояснювались нібито причини, чому всі про це мовчать.

Відео дня

 

  • Чому мовчать? Ну, по-перше, ажіотаж у грудні 2019 року і цілодобові черги чиновнику завжди будуть на руку, - йдеться у пості нотаріуса Олени Куртак, на який послалось кілька десятків ЗМІ. - І друге. Усі громадяни України зобов’язані замінити теперішні паспорти на нові id-картки (пластикові паспорти) до 01 січня 2020 року!

«Будь патріотом. Піди і заміни паспорт»

«Але саме головне, тому, що заміна паспортів зараз нікому не вигідна, оскільки вона автоматично потягне за собою наповнення демографічного реєстру. Тобто, при отримані вами нового паспорта дані про вас будуть внесені у новостворений демографічний електронний вседержавний єдиний реєстр. Тобто, відбудеться так званий перепис населення. А це ну просто не вигідно декому», - пише нотаріус.
- Після наповнення демографічного реєстру виявиться, що кількість населення у Дрогобичі суттєво зменшилась, - пишуть всеукраїнські ЗМІ, посилаючись на пост Олени Куртак. - А це потягне за собою зміну і статистичних даних, що дуже серйозно вплине на суми дотацій та субвенцій з державного бюджету на місця. Бо вони розраховуються саме від кількості поголів'я.
«І друге. Після наповнення демографічного реєстру виборчі списки розсипляться, як карточні будиночки. А це нікому не вигідно до наступних виборів до всіх рівнів влади.
Будь патріотом. Піди і заміни паспорт. І розкажи про це 10 іншим», - закликали українців.

І ми спробували розібратись в цій темі та адресували до управління міграційної служби в області питання: чи обов’язковою є заміна паперового документу на id-картку? Якщо прийшов час, аби вклеювати нове фото, чи обов’язково видадуть id-картку замість паперового паспорту? Для того, аби замінити паперовий документ на картку, які потрібні документи, куди звертатись і у скільки це обійдеться?

Заміна паперових на картку – не обов’язкова!

  • Законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року, - запевнила головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління міграційної служби в області Ірина Бойко. – Отже, краяни, у яких є паспорт-книжечка, можуть користуватися ним до закінчення строку його дії, який зазначений у самому документі.

ID-картка видається у всіх випадках, коли необхідна заміна паспорта - втрата, крадіжка, псування, зміна прізвища або інших даних особи власника документа. Отже, обов'язку змінювати паспорт зразка 1994 року на ID-картку немає, запевнили в міграційній службі.

  • Оформлення та видача першої ID-картки, за досягненням 14-річного віку або видача замість паспорта-книжечки зразка 1994 року, здійснюється територіальним підрозділом ДМС за зареєстрованим місцем проживання, - каже Ірина Бойко.

Після оформлення ID-картки, у подальшому всі послуги із оформлення паспорта особа зможе отримувати у будь-якому місці України за місцем звернення. Про це йдеться в пункт 17 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою КМУ 25.03.2015 №302.

Вартість послуги

Оформлення ID-картки  у зв’язку з досягненням 14-річного віку безкоштовне.

Загальна вартість адміністративного збору при оформленні ІD-картки впродовж 20 робочих днів становить  279,00 грн. З них 87 грн -  вартість адміністративної  послуги за оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки та 192 грн -         вартість бланка. Уразі обміну замість втраченого чи пошкодженого паспорта сплачується держмито у розмірі 34 грн. Це два неоподаткованих мінімуми доходів громадян.

Довідка

Необхідні документи

Перелік документів, необхідних для оформлення ІD-картки, різниться в залежності від підстав оформлення. Із ним можна ознайомитися на офіційному сайті ДМС за посиланням https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gromadyanina-ukrajni.html

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up