Іноземні вивіски у центрі Тернополя доведеться зняти

Іноземні вивіски у центрі Тернополя доведеться зняти
  • За рішенням Тернопільської міської ради вивіски іноземною мовою виготовляти заборонено.
  • Підприємцям рекомендуватимуть упорядкувати фасади орендованих ними приміщень.

Більшість будинків у центрі Тернополя належать до переліку пам'яток архітектурної спадщини, тому розміщення будь-яких вивісок чи реклами повинні отримувати погодження в управлінні архітектури, раді з реклами та обласному управлінні культури. Часто є ситуації, коли такі вивіски встановлені без будь-яких дозволів.

Як стверджує начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека та представники громадськості, що брали участь в засіданнях робочої групи, місто повинне розробити єдині правила для впорядкування зовнішньої реклами у місті та привести для початку центральну частину Тернополя в естетичний вигляд.

Відео дня

Дуже цікавим є момент, коли встановлюються вивіски іноземною мовою. Виявляється, таке дозволено лише тим, у кого є офіційно зареєстрована торгова марка. Всім іншим, згідно з рішенням сесії міської ради - заборонено виготовляти вивіски іноземною мовою. Всі вони підпадають під демонтаж і отримали, чи ще отримають приписи від муніципальної поліції про порушення і незабаром будуть ліквідовані. Зазвичай термін між винесенням припису про порушення та його ліквідацією триває три місяці. Тому підприємцям вже рекомендується звернути увагу на свої вивіски та починати приводити їх у відповідність до стандартів. Одне із питань, які ще потребують вирішення, - розміщення вивісок та реклами на будівлях, що знаходяться у приватній власності, адже у муніципалів немає права демонтовувати їх, якщо вони не відповідають стандартам. Тому питання поки що залишається на совісті власників.

- Багато підприємців, беручи в оренду приміщення в центральній частині міста, часто не розуміють, що беруть в користування приміщення всередині будівлі, а не ззовні. Тобто, сам фасад залишається в комунальній власності, а тому будь-які зміни, ремонти, перефарбування, декор мають бути узгоджені з містом, - каже Юрій Дейнека.

Наразі у Тернополі діють досить примітивні рекомендації управління архітектури, стосовно вивісок та зовнішньої реклами, в яких прописано стандарти їх розміщення. Наприклад, розмір вивісок не може перевищувати 3-х м кв., а все решта вважають рекламою. Наразі працює робоча група, де правила будуть допрацьовані, деталізовані і в подальшому стануть обов'язковими до виконання у місті Тернополі. Схожі практики були застосовані й у інших українських містах, зокрема у Франківську, Києві та Одесі, де запровадили схожі правила благоустрою.

Автор - А.Кір

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Білецький

    Ше не дай Бог на руцком реклама появиться
  • Герасимчук Ростислав

    Тобто сліплячий телевізор на Збаразькому не заважає? Чи там все прихвачено?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up