Партнер рубрики Події

Інтерактивні карти, перевірка світла і не тільки: сім корисних додатків для тернополян

Інтерактивні карти, перевірка світла і не тільки: сім корисних додатків для тернополян

Ми зібрали корисні додатки для смартфону, які стануть в нагоді тернополянам. Як дізнаватися, чи є вдома світло? Де переглядати інтерактивні карти? Як дізнатися про прибуття громадського транспорту і не тільки? Дивіться у нашому матеріалі!

Багато мобільних застосунків з’явилися під час війни. Вони допомагають вчасно дізнаватися про повітряні тривоги, відключення світла, шукати укриття та заклади, які працюють навіть без електроенергії. Є і такі, що стануть в нагоді і в мирний час, як тернополянам, так і гостям міста.  

Де світло (Тернопіль)

Після початку відключень світла через удари росії по енергосистемі України з'явились різні додатки, де можна переглядати не лише графіки відключення та перевіряти, чи є на тій чи іншій локації електроенергія. Програма перевіряє, чи є живлення на міських камерах відеоспостереження та роутерах, які розташовані у місті. На інтерактивній карті є мітки цих пристроїв та статус – чи є живлення. Дивлячись на карту можна робити висновки, чи є наразі світло на вказаній адресі.

Також у додатку є графік відключення електроенергії та список усіх локацій.

Відео дня

Посилання: GooglePlay

Де світло

Цей додаток допоможе вам дистанційно дізнатися, чи є світло саме у вас вдома. Вам потрібно завантажити додаток, підключитися до вашого WiFi роутеру та заповнити деякі дані. Коли вам потрібно, за допомогою додатку ви зможете перевірити, чи в мережі ваш роутер, а отже – чи є світло у вас вдома. Також можна додати одразу кілька роутерів за різними адресами. Також додаток може надсилати сповіщення, коли з’явилось чи зникло світло.

Посилання: GooglePlayAppStore

ДеУкриття

Цей додаток буде корисний не лише тернополянам, а і гостям міста. З його допомогою можна швидко відшукати найближче біля вас укриття. На інтерактивній карті відображено всі локації захисних споруд. Можна обрати конкретний тип захисної споруди: найпростіше укриття, протирадіаційне укриття, сховище.

Натиснувши на червону кнопку пошуку укриття на головному екрані додатку ви зможете знайти найкоротший маршрут до найближчого укриття. До слова, журналісти «20 хвилин» перевірили, як працює додаток та чи легко з його допомогою шукати укриття. 

Також він надсилає сповіщення про початок та закінчення повітряної тривоги.

Посилання: GooglePlayAppStore

Де транспорт Тернополя

Цей додаток допоможе вам знати точний час прибуття громадського транспорту на зупинку. На інтерактивній мапі можна обрати конкретну зупинку та переглядати, який саме транспорт та за скільки хвилин прибуває. Також у додатку можна знайти локації, де поповнити «Файну карту тернополянина».

Посилання: GooglePlayAppStore

Транспорт Тернополя

Цей додаток дозволяє в реальному часі бачити розташування всіх автобусів та тролейбусів, їх кількість та маршрут руху. Можна накладати одразу кілька маршрутів на карту, шукаючи найбільш оптмальний для пересадки. На жаль, у додатку немає можливості розрахувати час прибуття транспорту на зупинку.

Посилання: GooglePlay

е–Тернопіль

Цей додаток розробила міська рада після початку повномасштабного вторгнення росії. Він об’єднує функціонал одразу кількох додатків. Можна переглядати час прибуття громадського транспорту, перевіряти баланс «Файної карти тернополянина». Також тут можна переглянути різні інтерактивні мапи:

  • закладів, які працюють без світла;
  • мапа відключень світла;
  • пунктів обігріву;
  • мапу укриттів;
  • мапу колонок–качалок.

Також можна переглядати графік відключення світла за вашою адресою, отримувати сповіщення про повітряну тривогу у місті, читати новини з офіційного сайту міської ради, тощо.

Посилання: GooglePlay, AppStore

КП «Тернопільводоканал»

Це додаток водоканалу з допомогою якого можна керувати вашими особовими рахунками, передавати показники лічильників та сплачувати послуги, перевіряти історію нарахувань, тощо.

Посилання: GooglePlay

А якими додатками користуєтесь ви? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up