Партнер рубрики Події

Інтернет без світла: скільки коштує підключити оптоволокно у Тернополі. Ми дізналися ціни та умови

Інтернет без світла: скільки коштує підключити оптоволокно у Тернополі. Ми дізналися ціни та умови
  • Деякі тернополяни готуються до можливих відключень світла взимку. Під час блекаутів багато тернополян скаржились, що інтернет не працює, навіть якщо вдома є резервне джерело живлення. Аби залишатись на зв’язку, можна провести оптоволоконний інтернет додому.
  • Ми дізналися, чи є така послуга у Тернопільських провайдерів. Скільки це коштує та чи впливає на тариф. Про це у метеріалі.

Якщо ваш будинок підключено до інтернету через мідний кабель (виту пару), то під час відключення світла домашній інтернет теж зникне, навіть якщо у вашій оселі є зарядні станції чи інші джерела резервного живлення.

Щоб залишатися в мережі, навіть якщо у вашому будинку немає світла, різні провайдери пропонують підключись до інтернету за допомогою технології GPON. До вашого дому підключають оптоволоконний кабель. Щоб інтернет був навіть під час блекауту – достатньо підключити живлення до вашого роутера та спеціального терміналу. Це можна зробити за допомогою звичайного повербанку або зарядної станції та спеціального перехідника.

Деякі тернополяни уже готуються до можливих відключень світла та хочуть залишатися з доступом до інтернету.  

Відео дня

– Минулого року я зіштовхнувся з проблемами з інтернетом під час блекаутів, – каже тернополянин Дмитро. – У мене зичайне з’єднання через виту пару, тому коли світло у будинку зникало – не було інтернету, навіть якщо підключити роутер до акумулятора. Під час відключень світла з’являлися проблеми і з мобільним інтернетом, бо всі сусіди та мешканці інших будинків підключалися до мобільної мережі.

Ми запитали у різних інтернет-провайдерів, які надають свої послуги у Тернополі, чи мають вони послугу підключення до оптоволоконного інтернету, щоб навіть у разі блекаутів залишатися зі стабільним з’єднанням. Ми дізналися, скільки коштує вартість підключення, чи надають необхідне обладнання, або ж його варто придбати додатково та як це впливатиме на подальший тариф.

Для зручності ми також додаємо діючі тарифи на послугу інтернет та контакти провайдера.

Колумбус

Компанія «Колумбус» надає послугу підключення абонентів до інтернету за допомогою оптоволокна. Перевірити, чи ваш будинок має підключення можна на офіційному сайті. Також перевірити, чи за вашою адресою можливе підключення оптоволоконного інтернету можна зателефонувавши на гарячу лінію компанії.

Оператор розповів, що  вартість підключення оптоволоконного інтернету становить 1000 гривень. Компанія має необхідне обладнання щоб надавати свої послуги у випадку блекаутів. Щоб інтернет у вашій оселі працював навіть під час відключень світла – потрібно мати резервне живлення у помешканні або ж достатньо підключити роутер до повербанка чи зарядної станції за допомогою спеціального перехідника.

– Вартість підключення інтернету за технологією GPON становить 1000 гривень. В цю вартість входить робота спеціалістів, проведення кабелю та встановлення спеціального терміналу ONU. На подальший тариф це ніяк не впливає, тобто не має різниці, за якою технологією ви підключені до інтернету – через оптоволокно чи виту пару. Ви сплачуваттимете звичайний тариф за користування, – розповіли на гарячій лінії. 

Тарифи за користування послугами інтернету можна переглянути на графіці:

Контакти:

Офіційний сайт

Перевірити покриття

Телефон:

+38 (080) 06-07-407

+38 (080) 03-17-407

+38 (035) 24-07-407

CanadaNet

Провайдер надає послугу підключення оптоволоконного інтернету. Перевірити, чи може ваш будинок підключити до інтернету можна зателефонувавши на гарячу лінію провайдера. Також на офіційному сайті доступна карта та перелік адрес будинків з існуючим покриттям.

– Якщо підключення до оптоволокна можливе – це коштуватиме від 1200 до 1500 гривень, це вже на місці визначать спеціалісти. Вартість залежить від необхідної довжини кабелю. Також в цю вартість входить надання спеціального терміналу для підключення. Якщо у вашому будинку зникає світло – вам потрібно підключити роутер та термінал до повербанка чи зарядної станції. Спеціальні кабелі потрібно придбати самостійно, – пояснили на гарячій лінії провайдера. 

На тариф за користування інтернетом тип з’єднання не впливає. Наразі доступні тарифи з вартістю від 90 до 150 гривень.

Контакти:

Офіційний сайт

Перевірити покриття

Телефон:

+38 (096) 20-70-117

+38 (098) 82-23-163

Тернет

Щоб дізнатися, чи є можливість підключення вашого будинку до оптоволоконного інтернету – необхідно зателефонувати на гарячу лінію провайдера та вказати вашу адресу. Як розповіла оператор, вартість підключення оселі до оптоволоконного інтернету за допомогою технології GPON є безкоштовною, однак потрібно укласти угоду на користування інтернетом від «Тернет» на рік. Вам надають спеціальий термінал. Додаткове обладнання купувати не потрібно.

– Підключення до оптоволоконного інтернету є безкоштовним для мешканців квартир, але потрібно укласти договір на користування послугами провайдера впродовж року. Оплату можна здійснювати щомісяця, тобто не потрібно платити на рік вперед. Через рік можна змінити тариф на будь-який інший. При відключенні світла вам потрібно буде заживити оптичний перетворювач, який ми встановлюємо та ваш роутер. Це може зробити за допомогою повербанку чи іншого пристрою живлення. У подарунок ми надаємо такий кабель-перехідник для повербанку, – розповів оператор контакт-центру. 

Для оптоволоконного інтернету вартість тарифу складає 300 гривень на місяць, як і для швидкісного інтернету за допомогою витої пари.

Актуальні тарифи можна переглянути нижче:

Контакти:

Офіційний сайт

Перевірити покриття

Телефон:

+38 (068) 430-50-50

+38 (073) 430-50-50

+38 (099) 430-50-50

Воля

Для того щоб перевірити, чи є можливість підключитися до оптоволоконного інтернету GPON – необхідно звернутися на гарячу лінію провайдера та назвати свою адресу. Як повідомила операторка – підключення будинків до оптоволоконного кабелю у Тернополі почався в червні, однак багато будинків ще не встигли підключити.

Для отримання інформації щодо вартості підключення до оптоволоконного інтернету за вашою адресою необхідно звертатися на гарячу лінію провайдера. Вартість підключення буде залежати від необхідного бладнання та чи є ви абонентом компанії «Воля». Тому ціна підключення вираховується індивідуально.

Актуальна вартість тарифу за послугу користування інтернету компанії «Воля»:

Контакти:

Офіційний сайт

Телефон:

+38 (080) 02-03-710

+38 (050) 502-22-50

+38 (093) 502-22-50

+38 (068) 502-22-50

Київстар

Київстар пропонує своїм абонентам послугу надання домашнього інтернету через оптоволокно. Однак наразі у Тернополі немає можливості підключитись до оптоволоконного інтернету і мати доступ до мережі під час блекаутів – пояснили на гарячій лінії. Також нам повідомили, що наразі додаткових джерел безперебійного живлення у будинках міста не встановлювали, тому якщо електроенергія зникне у будинку – ви не матимете доступу до інтернету, навіть якщо підключите роутер до повербанку чи іншого джерела електроенергії.

Актуальні тарифи на послуги домашнього інтернету:

Контакти:

Офіційний сайт

Телефон:

+38 (080) 03-00-460

Послугами якого провайдера користуєтесь ви? Чи задоволені якістю послуг та ціною? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вонс Мар'яна

    Колумбус завжди попереду!
  • Наталія Хомишин

    А чому ні слова про Укртелеком???

    Ростислав Саюк reply Наталія Хомишин

    Так Укртелеком сам себе викреслив з провайдерів...

keyboard_arrow_up