Партнер рубрики Події

Інваліда війни примусили оплатити прогулянку на теплоході Тернопільським ставом

Інваліда війни примусили оплатити прогулянку на теплоході Тернопільським ставом
  • Чоловік звернувся до редакції і розповів, що коли пред’явив посвідчення, йому заперечили, мовляв, міськрада затвердила, що зараз всі платять — і інваліди війни, і учасники бойових дій.
  • Відколи відмінили пільги для учасників бойових дій на користування транспортом, яке належить комунальному підприємству міськради і скільки тепер коштує проїзд, «20 хвилин» запитали у міськраді. А там нас скерували до КП.

Під час прогулянки на теплоході міським ставом учасника бойових дій, інваліда війни примусили оплатити поїздку. Чоловік звернувся до редакції, бо, каже, шукав самотужки і не міг знайти інформації ані на сайті міськради, ані комунального підприємства, яке надає послуги з перевезення, про відміну пільгового проїзду.

Плати — або виходь

Журналісти теж не зустрічали інформації про відміну пільг на безкоштовний проїзд для учасників бойових дій, тому звернулись із питаннями, які цікавлять ветерана війни, до міськради. Там, вислухавши нас, запевнили, що пільги не скасовували та переадресували журналістів до КП «Тернопільелектротранс». Що ми з’ясували, читайте.  

Чоловіка, який звернувся до редакції, звуть Андрієм і йому 48 років. Прізвища ми не називаємо свідомо, бо чинний військовослужбовець, але в редакції всі дані є.  Він учасник бойових дій від 2016 року, а невдовзі отримав статус інваліда війни. З початком повномасштабного вторгнення, попри інвалідність, пішов до військкомату і приступив до служби. Через недугу, набуту ще у 2016-му в зоні бойових дій, на фронт йому дорога закрита, але вже півтора року він служить на  Тернопільщині.

Відео дня

— Зробили нам вихідний у неділю, 3 вересня, перший за стільки часу, — розповів пан Андрій. — Пішов зі знайомими до парку, спустились до ставу, вирішили поплисти на теплоході «Сигма», який стояв на причалі. Пливемо, підходить кондуктор, я показую посвідчення. А він мені видає, воно не діє, міська рада затвердила, що всі оплачують проїзд — і учасники бойових дій і інваліди. Плати — або виходь. Мусив заплатити, або плисти без теплоходу від середини ставу.

Як повідомили «20 хвилин» у КП «Тернопільелектротранс», посвідчення УБД діє безпосередньо на особу, яка є власником даного посвідчення. Тому проїзд для нього безкоштовний. Проте на рідних посвідчення не діє, тому за рідних чи інших осіб необхідно було оплатити.

Обіцяють розібратись

Керівник КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх пообіцяв розібратися з даною ситуацією, але для цього необхідно більше деталей — дата, орієнтовна години, який катер, тому що проїзд для УБД — безкоштовний. «20 хвилин» передали всі відомі дані і про учасника бойових дій, і про дату та місце інциденту.

—  Часто військові з УБД думають, що їх посвідчення повинне діяти і на родичів, в результаті чого виникають непорозуміння, — прокоментував Андрій Мастюх. —  Проте посвідчення діє виключно на власника посвідчення. Інваліди війни теж мають право на безкоштовний проїзд при пред’явленні відповідного посвідчення, і право безкоштовного проїзду поширюється лише на них, а не на членів сімей.

У КП «Тернопільелектротранс» запевнили, що здійснюють перевірку за даним фактом, а також просять, аби заявник звернувся або надіслав офіційну заяву в КП «Тернопільелектротранс» для надання йому офіційного роз’яснення

До слова, до 2019 року теплохід «Сигма» працював на Дніпрі у Запоріжжі. Тоді він мав дещо інший вигляд, ніж тепер. Капітанська рубка була на кормі, вона була вищою. Вихід на верхню палубу відбувався через ніс судна, а не корму. Також нижчими були поручні на бортах.

У Тернополі ж рубку перенесли на ніс для того, щоб зробити її нижчою та, відповідно, була можливість проходження під Білецьким мостом. Вже кілька років судно курсує ставом у Тернополі.

 

Довідка

Про випадки щодо неякісного обслуговування звертатись в КП ТЕТ. Teл: (0352)  43-62- 88, емейл [email protected]

 

Вартість проїзду на теплоходах у Тернополі:

Круїз на теплоході «Ян Амор Тарновський»

дорослий - 75 грн., дитячий (від 6 до 10 років) - 30 грн. · 30 хв

Круговий рейс по Тернопільському ставу. Зупинка на причалі «Дальній пляж» - на вимогу.

Круїз на теплоході «Сигма»

дорослий - 100 грн., дитячий (від 6 до 10 років) - 30 грн. · 45 хв

Рейс Тернопільським ставом із заходом на Водну арену Тернопіль, проходження під Білецьким мостом.

Круїз на теплоході «Капітан Парій»

дорослий - 75 грн., дитячий (від 6 до 10 років) - 30 грн. · 30 хв

Круговий рейс по Тернопільському ставу. Зупинка на причалі «Дальній пляж» - на вимогу, повідомили на сторінці у Фейсбук Круїзи на теплоходах – Тернопіль.

Контактний телефон: 066 777 2665

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (79)
  • Катерина П'єнтак

    Козли.......
  • Неля Хома

    ганьба  надалу
  • Teren Teren

    Є такий психічний розлад - одержимість,  то коли людина або якесь людиноподібні створіння (наші чиновники з міськради) не здатні стримати якесь своє бажання чи якусь свою потребу. От, скажімо, той лисий мудак, що на посаді міського голови міста і вся його банда одержимі наживою буквально на всьому. На дерибані бюджету, оплаті за комунальні послуги, тарифах,  на транспорті. на парковці, на фонтанчиках, бруківці, всіляких ремонтах. реконструкціях і навіть на укриттях, що на зупинках. Буквально на всьому. І навіть на людях з інвалідністю. От скільки паркомісць для таких людей залишилось в місті? Раз, два, три... і все! Мало того, то паркомісце займає хто хоче, платить за нього паркувальнику, а інваліда заставляють платити, бо ж паркується де є місце. а гроші за парковку тим виродкам в кишеню, не в міський бюджет, не надійтесь! Або попробуйте заїхати на авторинок  біля цукрового - платний і інвалідам! Ні, якщо водій інвалід 1-ї групи. то можна і безкоштовно. Це, типу, хто на інвалідному візку чи каталці може туди без оплати. Бо ж тварюкам все мало! І, головне, сучищам, то все в горлі їм не стане, не вдушаться падли.

    myvova83 reply Teren Teren

    Як думаєш, кого вибере мудрий тирнопільський нарід на наступних виборах?)
  • Oksana Bondar-Boyko

    Коли вже нажеретесь, де совість?

keyboard_arrow_up