Партнер рубрики Події

Історія із хепі-ендом: у Хатіко з Тернопільщини, яка чекала свого господаря півроку, з’явився новий дім

Історія із хепі-ендом: у Хатіко з Тернопільщини, яка чекала свого господаря півроку, з’явився новий дім
  • При в’їзді у село Великий Глибочок собака півроку чекала на свого господаря, який викинув її біля дороги.
  • А місяць тому у неї з’явився новий господар, на подвір’ї якого вона вже народила потомство

У неділю, 5 травня зоозахисники із Тернополя привезли собаці новий дім - будку.

Собака отримала прізвисько Хатіко, бо її історія відданості схожа на сюжет відомого японського собаки - Хатіко. Тварина півроку щодня сиділа біля в’їзду у село Великий Глибочок, що на Тернопільщині. Вона віддано виглядала того, хто її покинув. До себе нікого не підпускала, а коли люди приносили їжу, то втікала в ліс.

Відео дня

     - Нарешті – хепі-енд, - каже зоозахисник Назар Хамуляк. – Історія цієї собаки справді варта, щоб про неї зняли короткометражний фільм. Якісь люди, хоч не знаю, чи можна їх так назвати, їхали і викинули тварину просто на трасі. У наш час можна було просто звернутись до волонтерів, які не залишили б собаку у біді. Чотирилапа виявилася із характером, вона сиділа із жовтня впродовж півроку на одному місці, зовсім не довіряла людям і нікого до себе не підпускала. Просто супроводжувала сумними очима кожну машину, яка проїжджала повз.

Знаходилися небайдужі люди, які майстрували їй будки, але, на жаль, собака не хотіла в них жити, а потім невідомі вандали просто їх вкрали і погромили.

Один із жителів села Великий Глибочок Іван Семенина постійно підгодовував собаку, не даючи їй померти.

- Вона боялася мене, коли я їй приносив їжу, то втікала, - каже пан Іван. – Собака пережила зиму в землянці.

Але зараз у неї вже з’явився новий дім. Місцевий житель Олександр Вереха також час від часу підгодував тварину. І одного разу він запримітив, що вона прийшла «в гості» до його собаки Бровка.

   -  Вона спочатку не підпускала мене до себе, але з часом дала себе погладити, - каже пан Олександр. – Отак живе в мене вже місяць, а чотири дні тому народила у хліві п’ять цуценят. Так що, це не лише історія відданості собаки, а й любовна історія двох собак. 

Місцеву Хатіко чоловік кличе Жучкою, каже, що вона відкликається на це прізвисько. Зараз та бігає у подвір’ї пана Олександра. Нікуди не втікає, щоправда, практично нікого, окрім нового господаря, до себе ще не підпускає.

     - Я не знав, що у неї мають бути цуценята, - каже пан Олександр. – Хочу їх роздати добрим людям.

Донечка пана Олександра – Тамара щиро радіє такому поповненню на їх обійсті. Хоч зізнається, що Жучку вона трохи боїться, бо вона сильно гавкає.

    - Я радий, що є такі люди з доброю душею, - каже зоозахисник Назар Хамуляк. – Ми подарували "житло" песику. І обов’язково ще зробимо стерилізацію. Тому хочу звернутись до місцевих підприємців, та взагалі не байдужих людей, щоб допомогли фінансово – зробити маніпуляцію Жучці. На це потрібно приблизно 1500 гривень.

Новий господар Жучки закликає усіх, кому потрібні собаки, взяти цих цуценят собі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anna Anna

    МОЛОДЕЦЬ, слава богу, шо Світ НЕ без добрих людей, щастя,здоровя Госпорарю та всім цим собачкам!!!
  • Ольга Білан

    Бог вам віддячить
  • Татьяна Шпачук

    Мир не без добрых людей...пусть Бог хранит Вас и вашу семью
  • Irina Kurinnaya

    Я бачила її при вїзді в село,вона заглядала у вікна кожної машини,бігла навздогін,але близько не підходила.було сумно до сліз... Світ не без добрих людей! Я рада за собачку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up