Історія "RIA плюс": Від газети з безкоштовними оголошеннями – до успішного тижневика

Історія "RIA плюс": Від газети з безкоштовними оголошеннями – до успішного тижневика
  • Перша газета «RIA плюс» вийшла у Тернополі 28 січня 1999 року. Цей примірник досі зберігає у себе засновник «RIA плюс» у нашому місті Павло Ревуцький.
  • Перші випуски газети суттєво відрізнялися від тих, які сьогодні отримують читачі та рекламодавці. Та все це є процесом великої роботи над виданням.

 Павло Ревуцький поділився спогадами про те, як з’явилася «RIА плюс» у Тернополі.

- У медіа-корпорації RIA у Вінниці я працював з 1995 року. І там вже на той час виходила газета RIA, - розповідає він. – Корпорація вирішила розширити територію роботи та можливості інвестування коштів. Спершу розглядали Чернівці. Але з'ясувалося, що там вже виходить подібна газета «Від і до». Вирішили не вступати у конкуренцію в Чернівцях і обрали Тернопіль. В Тернополі конкуренції на ринку газет і реклами не було. А в нас вже був досвід випуску газети безкоштовних оголошень.

На першому примірнику біля логотипу «RIA плюс», який на той час ще мало що означав для тернополян,  було написано ще «Тернопільські безкоштовні оголошення». Подавали їх на пейджер. Що це таке - нині вже мало хто знає. А на той час це був дуже зручний гаджет. На нього можна було зателефонувати на номер 069 і подати оголошення безкоштовно і цілодобово.

Відео дня

- Газета «RIA плюс» із безкоштовними оголошеннями виходила близько року, - продовжує Павло Ревуцький. - А в 2000-му році у виданні з'явилася й інформаційна частина. Редакція була невеликою. Першим головним редактором «RIA плюс» була Наталя Легка. Першими журналістами - Тетяна Вербицька та Ірина Белякова, яка працює тут і досі. В основному колектив складався з рекламних агентів, які приносили у видання гроші за рекламу.  Таке оновлене видання оцінили рекламодавці. У нього з’явилася нова аудиторія. Усе - тому, що інформаційна частина “RIA плюс” була професійною і вигідно відрізнялася від інших газет. Так було тоді, так є і зараз.

Газета стрімко розвивалася як успішний рекламний інформаційно-аналітичний тижневик. Збільшився й колектив редакції.  

Павло Ревуцький пропрацював регіональним видавцем «RIA плюс» у Тернополі 10 років – до 2009-го. Після цього перейшов у сферу промислового інжинірингу, заснував компанію Stimex engineering group. Проте життям видання, в яке вклав так багато років роботи, продовжує цікавитись донині.

- Спочатку стежив чи не за кожним випуском. Це була звичка - подивитися, що вийшло, добре чи не добре, - зізнається він. - Потім трохи попустило. Зараз більше дивлюся електронну версію газети. Так зручніше. Звичайно, звертаю увагу на плюси і мінуси. Це професійне, і від цього нікуди не дінешся.

Знайдіть найдавнішу «RIA плюс» і виграйте 3000 гривень!

До дня народження нашої газети запрошуємо читачів взяти участь у новому конкурсі «З «RIA плюс» роками». До 19 травня принесіть у редакцію старий примірник нашої газети чи вирізку з неї. Власник найдавнішого примірника отримає 3000 гривень.

Перший номер «RIA плюс» з новинами вийшов у 2000 році. Його інформаційна частина мала вісім чорно-білих сторінок. Відтоді редакція зібрала величезну читацьку аудиторію. Щотижня наших публікацій чекають тисячі людей з Тернополя та різних куточків області.

Про кожного читача, який принесе старий примірник, ми напишемо на сайті te.20minut.ua та в «RIA плюс». А власника найдавнішого примірника нагородимо на спортивному святі 28 травня, яке «RIA плюс» традиційно організовує для тернополян щороку.

Довідка

Старі газети чи вирізки з них приносьте у редакцію «RIA плюс» за адресою: м. Тернопіль, вул. Дубовецька 1, b. Телефони для довідок: 096-915-39-23, (0352) 43-00-50.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up