Партнер рубрики Події

Із підсвіткою та з поручнями: як виглядатимуть сходи за три мільйони біля фонтану “Сльози Гронського”

Із підсвіткою та з поручнями: як виглядатимуть сходи за три мільйони біля фонтану “Сльози Гронського”
  •  У Тернополі завершують роботи з капітального ремонту сходів біля фонтану «Сльози Гронського», що у парку імені Тараса Шевченка.
  • Як тепер вони виглядатимуть та чи облаштують тут територію, дізналась журналістка “20 хвилин”.

- Ремонтом це складно назвати, бо ми провели справжню реконструкцію, - розповів заступник Тернопільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Владислав Стемковський. - Ці сходи в 2019-му році ми просто збудували. Бо та конструкція, що була, не підлягала ремонту. Після того, як зняли сходинки, то виявили, що вони просто лежали на землі і ремонтувати там не було що. 

Зараз працівники залили монолітні сходи та стінки. А також працюють над відновленням колон освітлення. 

Відео дня

- Ми робимо колони один в один такі, як і були колись, - каже пан Стемковський. - Декілька років тому, коли вони вже не підлягали ремонту, то їх демонутвали. А зараз ми їх монтуємо знову. 

Як зазначає пан Стемковський сходи біля фонтану “Сльози Гронського”, зробили набагато надійнішими. 

- У них також будуть елементи підсвітки самих сходинок, - каже Владислав Стемковський. - Але це питання ми не відразу спланували, тому підсвітка буде за кілька місяців.

Фонтан, як зазначив пан Стемковський, вони також відновлюють настільки, наскільки це можливо зробити. 

- Ще ми зробили поручні із нержавіючого металу на декількох рівнях, - каже Владислав Стемковський. - Багато думали над пандусом, але при такому куті його зробити неможливо, бо це буде трамплін. 

Зазначимо, Сходи поблизу фонтану «Сльози Гронського» є одним із важливих об’єктів благоустрою, адже сполучають центральну частину міста з набережною Тернопільського ставу. Оскільки ці сходи були збудовані ще у 60-тих роках минулого століття та уже потребували ремонту, цього року з міського бюджету були виділені кошти на проведення їх реконструкції. 

На ремонт сходів із міського бюджету виділили близько трьох мільйонів гривень, як зазначив пан Стемковський. 

А як думаєте ви - сходи вартують таких коштів?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Володя Гейна

    Сходи бомбезні!!!
  • Володимир Лящук

    Ну і як на колясці ? по перилах їхати ? Пандус треба !!!
  • Андрій Хвіст Рассказов

    Готуємось до наступної реконструкції ближче до виборів))))
  • Liza Karmeliuk

    А чому без пандуса?

    Андрій Забронський reply Liza Karmeliuk

    Liza Karmeliuk тому що такі телепні як Полтіннік (Надал) на колаясках не їздять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up