Кабмін має дозволити працювати точкам роздрібного продажу преси. Це важливо і для тернополян

Кабмін має дозволити працювати точкам роздрібного продажу преси. Це важливо і для тернополян

У четвер, 16 квітня, Національна спілка журналістів України звернулася з офіційним листом до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням посприяти забезпеченню безперебійного функціонування друкованих ЗМІ в Україні, зокрема, роботі точок роздрібного продажу преси.

До НСЖУ регулярно надходять нарікання видавців, що доступ громадян до важливої інформації про карантин та подолання епідемії коронавірусу  суттєво звужений через закриття кіосків преси. Телеканали та інтернет-медіа не повністю охоплюють аудиторію, яка проживає у регіонах, або не повною мірою висвітлюють регіональну інформацію, пише НСЖУ.

Наразі і в Тернополі придбати свіжий випуск газети можливо лише у відділені «Укрпошти» або деяких супермаркетах. При цьому, охоплення цих джерел дистрибуції складає близько 20% від загальної аудиторії. Виходом із ситуації що склалася, може стати поновлення роботи приватних продавців друкованих ЗМІ.

Редактори з усіх міст України говорять про необхідність своєчасно інформувати населення про важливі зміни. 

Відео дня

- В умовах надзвичайної ситуації важливо безперебійно інформувати громадян про першочергові заходи, які вживає місцева влада для подолання епідемії, – зазначає головний редактор газети «МИГ» Геннадій Дерибас із Запоріжжя. – Колективи видань працюють, газети друкуються, а потрапити до читача їм досить складно. Річ у тому, що навіть потужні мережі дистрибуції в Запоріжжі, Мелітополі, Бердянську згорнули свою діяльність.

Власники точок роздрібного продажу преси та місцева влада готові забезпечити умови для відкриття та функціонування таких місць з урахуванням дотримання необхідних санітарних та протиепідемічних заходів.

- У Херсоні підприємство «Союздрук» готове відкрити кіоски з пресою та виконувати соціальну місію в забезпеченні мешканців газетами з достовірними новинами, тим самим підтримувати інформаційну безпеку в прикордонній області. … Представники місцевої влади не проти відкриття мережі кіосків «Преса»», – зауважує видавець газети «Гривна» Михайло Новицький з Херсону – Але вся галузь, яка пов’язана з видавництвом, чекає від Кабміну чіткого розпорядження щодо безперешкодної роботи під час карантину всього виробничого ланцюга.

З метою забезпечення доступу населення України до інформації, Національна спілка журналістів України закликала внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», а саме додати «підприємства, які працюють у галузі засобів масової інформації, зокрема точки продажу преси, друкарні, редакції, логістичні підприємства у сфері доставки паперу та друкованих видань» у перелік виключень.

Нагадаємо, що ще 27 березня Кабінет міністрів отримав звернення Української Асоціації Медіа Бізнесу, Національної Спілки Журналістів України, та Асоціації Незалежних Регіональних Видавців України щодо невідкладних заходів для підтримки інформаційної безпеки населення України в умовах карантину, у якому теж йшлося про необхідність дозволу на роботу кіосків преси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Mary Smith

    Ой не смішіть. Хто зараз газети читає? Всю інформацію беруть з Інтернету: це набагато швидше, оперативніше і головне - з дому не треба виходити. А це в умовах карантину актуально.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up