Партнер рубрики Події

Кабмін планує нову схему нарахувань зарплат освітян (оновлено)

Кабмін планує нову схему нарахувань зарплат освітян (оновлено)

Нові схеми нарахування можуть запрацювати вже у 2025 році.

В уряді запланували нові схеми нарахувань зарплат працівників освіти, якими  можуть заморозити раніше анонсоване підвищення. Міносвіти вже отримало доручення упродовж 2024 року внести на розгляд проект акта щодо упорядкування схем посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки. Про це повідомляє РБК-Україна.

— Нові схеми планується запровадити з 2025 року та переглянути діючу систему надбавок і доплат для збалансування можливостей державного та місцевих бюджетів, — йдеться у повідомленні.

Крім того, уряд планує вчергове заморозити дію постанови про підвищення зарплат освітян.

Відео дня

Нагадаємо, у жовтні журналісти «20 хвилин» вдруге надіслали запит у Тернопільську ОВА щодо зарплат, премій та інших доплат працівників, отриманих за 2022 рік, оскільки перший запит там проігнорували. У відповіді ОВА знову не вказали ні зарплати голови Володимира Труша, ні його заступників. Але зазначили загальну суму виплат. Більше про це читайте за посиланням.

 

Читайте також: Головко узяв понад мільйон, а заступники – по 800 тисяч: які зарплати у працівників обласної ради?

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Читач31

    Існує інформація про те що під час другої Світової війни У Черчіль прем‘єр Великобританії перед затвердженням бюджету звернув увагу на скорочення видатків на освіту і культуру зауважив В такому разі за що ми воюємо і бюджет був скорегований Можливо і в нас колись так буде
  • Ірина Матяшук

    Ви цю владу обирали, вас манила зарплата у 4 тис.євро, а тепер ремжите на всіх і на все.
  • Костров Юрій Юрійович

    Наша влада це зрадники нашого народу. Вимоги як для європейських вчителів а зарплата мізер. Вчитель який працює в школі 15 років із першою категорією і 22 години навантаження має чистими 8200 гр.
  • Наталія

    Шановні колеги- освітяни! Нам треба якимось чином відстоювати свої права. Ці крахобори хочуть залишити наших дітей темними і неосвіченими, " стадом" керувати ж легше...

keyboard_arrow_up